Jaký reproduktor do Subwooferu Genius Home Theater SW-5.1 ?
-
- Reklama
- zkrachovalej Dj
- Uživatel

Sháním basový reproduktor do subwooferu Genius Home Theater SW-5.1, nemůžu sehnat vhodný s požadovanými parametry do 400 Kč.
Měl by to být 100 W, ale všude mi raděj, ať tam dám 120 W, 8 Ohm, 8'
Měl by to být 100 W, ale všude mi raděj, ať tam dám 120 W, 8 Ohm, 8'
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu je neodkladná záležitost
- CharlesBass
- Uživatel

No, takže co se chceš dozvědět tady? když ti všude raděj, cože tam máš dát za reprák, určitěs už daný kus někde v e-shopu našel a on stál víc? Pokd ti na Audiowebu, ReproManii a Elektrobastlírně, atd poradili 120 W, 8 Ohm, 8" .. Tak hledej podle tohoto parametru. Budou mít pravdu. 120W je maximální zatížitelnost a můžeš jej bez obav dát do bedny která bude hrát jen cca 25W což u toho géniusu bude asi tak bude optimální hodnota. A pokud se ti ty repra zdaj drahý, můžu ti za stovku prodat nějakou Teslu 6618 a bude to naprosto stejný jak předtím.
Ale nemyslím, že by např tenhle http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91524 byl nějak výrazně nad Tvým stropem ceny-kvality-výkonosti.
Nebo např tady:
http://reproduktory.tvm-valmez.cz/repro ... c-1_6.html
Stačí hledat čéče
Ale nemyslím, že by např tenhle http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91524 byl nějak výrazně nad Tvým stropem ceny-kvality-výkonosti.
Nebo např tady:
http://reproduktory.tvm-valmez.cz/repro ... c-1_6.html
Stačí hledat čéče
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
-
banach
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mezi 100 W a 120 W je rozdíl menší než jeden dB, toho si určitě všimneš. Ten suverén se mi moc basový nezdá... Kup teslu.
- CharlesBass
- Uživatel

No o citlivosti nikdo předtím nehovořil, já to myslel tak, že integráč z výkonového konce pro sub podle mě nedá víc jak 20-30W. Těch 120W nebude možná mít odběr ani zdroj celý tý sestavy. Takže pokud něco, mohl by se akustický výkon "dohánět" citlivostí náhradního repra. Ale větší citlivost mají zase jen ty dražší repráky.
Takže pokud to vztáhnem na původní reprák, tak bude lepší cokoli, co se tam dá a bude to mít zmíněné parametry 120 W, 8 Ohm, 8" potažmo ten výkon může být nižší. Někdo už nějakej takovej sub někde řešil a nakonec tam s úspěchem skončila právě Tesla TVM s polovičním výkonem, než na štítku subu pompézně uváděl výrobce.
Takže pokud to vztáhnem na původní reprák, tak bude lepší cokoli, co se tam dá a bude to mít zmíněné parametry 120 W, 8 Ohm, 8" potažmo ten výkon může být nižší. Někdo už nějakej takovej sub někde řešil a nakonec tam s úspěchem skončila právě Tesla TVM s polovičním výkonem, než na štítku subu pompézně uváděl výrobce.
- zkrachovalej Dj
- Uživatel

hele moc ti dík, jinak ten sub by měl mít v RMS 45w. A jak je to stou tvou teslou? jaky ma parametry?
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu je neodkladná záležitost
- CharlesBass
- Uživatel

No je to osmipalec, nějaká starší řada 6608 nebo 6618 má to ten široký vrchlík ale ten můj byl promáčknutý. Tak jsem jej "prohnul" dovnitř a vypadá trochu nevzhledně
. Je ale namontován v ozvučnici a nemůžu potvrdit má-li to 25 nebo 40W. Hele sjeď nabídku toho TVM a najdeš určitě solidní náhradu. Jediný co budeš muset vyřešit, bude asi rozdílné uchycení repra.