Fantomový napaječ
-
- Reklama
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Fantomový napaječ
Nutnosti jsou SPRAVNE ZAPOJENE SYMETRICKE KABELY !
Jinak by se nic stat nemelo ... a to ani slusnemu bezdratu (aspon teda Beyerum se nic nikdy nestalo pri phantomu z UB2222FX).
EDIT: To ale v zadnem pripade neberte jako doporuceni pro trvaly provoz, jen jako zkusenost ze kdyz se to omylem stane tak to nutne nemusi znamenat zniceni zarizeni!
Jak o patro niz pise Frantik, lepe to vyresit oddelovacim trafem pokud uz mate centralni phantom.
Jinak by se nic stat nemelo ... a to ani slusnemu bezdratu (aspon teda Beyerum se nic nikdy nestalo pri phantomu z UB2222FX).
EDIT: To ale v zadnem pripade neberte jako doporuceni pro trvaly provoz, jen jako zkusenost ze kdyz se to omylem stane tak to nutne nemusi znamenat zniceni zarizeni!
Naposledy upravil(a) safa dne pát 19. čer 2009 13:09:03, celkem upraveno 2 x.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: Fantomový napaječ
Není dobré pouštět fantom do výstupu přijímače bezdrátu. Nespoléhejte se na to, že výrobce počítá s touto situací. Podle mě pokud dá oddělovací kondenzátory na výstup, polarizuje je obvykle mínusem k výstupu a dimenzuje na provozní napětí do 25V. Jak tam naperete +48V, v tu ránu jsou kondy namáhané v opačné polaritě a přes svoje povolené provozní napětí. V lepším případě se "jen" odformují a zvuk ztrácí na basech. Kdo máte na šavlích individuální fantom, hlídejte si jeho vypnutí. U centrálního fantomu máte smůlu, je třeba to nějak oddělit. Kdo si neumí ufachčit udělátor, sáhne po pasivním transformátorovém di-boxu. Udělátor není složitý, na oddělení se použijí např. dva kondy cca 47/63V, plusem směrem k pultu a dva odpory 100kOhm za nimi proti zemi.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
franto (pripadne niekto iny) nemas vykres (schema) napajaca fantom ? prosim
martin
Viz soukromá zpráva, na mail pošlu nějaká schémata, ju?
Jsem zmatkař, někdy. No a?