Posouzení aparatury

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Aleš2

Posouzení aparatury

Příspěvek od Aleš2 » stř 24. čer 2009 0:26:25

Nazdárek

Přemejšlím o koupi ozvučovací sady... Co si o tom myslite, jak to bude hrát. Zvládne to nejakou malou kapelku na normálním sále, a jak se to bude chovat venku...

Jedná se o 2x http://www.rhsound.com/cz/hc-15p_aktivn ... hd.436.htm
a 2x http://www.rhsound.com/cz/rhba-15-400_a ... hd.205.htm

Díky za názory

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Re: Posouzení aparatury

Příspěvek od Pavel Sedlák » stř 24. čer 2009 8:20:24

Nějak to hrát bude, ale co jsem měl s touhle značkou dočinění, tak to bylo nic moc.
Tohle ale neznám, dělal jsem s jinými.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

zdenek
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zdenek » stř 24. čer 2009 9:07:54

Nejdřív si k tomu zjisti víc. Alespoň jaké to má SPL. Proč volíš satelity s 15"? Pokud budeš chodit se suby stačilo by 12" a klidně v plastu. Za chvíli tě ta váha může po ránu mrzet. A nakonec. Jsi si jistý že chceš "vyhodit" peníze za RH??? Aby si nebyl zklamaný.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 24. čer 2009 9:14:27

Jakmile na něčem vidíš napsáno RH Sound, tak zdrhej a nehaž peníze do kanálu... Pro tvoje účely je finanční a kvalitativní minimum třeba aktiv od RCF, řada ART. Absolutní minimum do malého sálu a na prťaté akcičky venku je třeba pro začátek 2x ART310-A a 1x ART905-AS.

Podrobnosti třeba na:
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=84146
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=92796
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš » stř 24. čer 2009 9:19:50

RH Sound?! Proboha, odstup sílo nečistá... !!! [-o<
To jsou naprosto vyhozené peníze, živou kapelu to nedá ani omylem. Na vlastní uši jsem byl svědkem jak tyhle aktivky nezvládaly ani halfplayback zpěv+minidisk.
Už koncové ceny v těch odkazech napoví jak asi ničemné a laciné musí být jednotlivé komponenty z nichž je to sestaveno, aby se do výsledné sumy vlezl materiál na reprobednu a zesilovač, práce i vejvar prodejce. Za podobné prachy lze pořídit jen samotný dobrý profesionální reproduktor, nikoli celou aktivní bednu. Vyhledej si také příspěvky Sinclaira na fóru Prodance, to je zkušený servisák a psal tam kdysi o tom, že deklarované výkony u RH jsou utopie, u nějaké 250W aktivky naměřil skutečný rms výkon zesilovače 130W.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 24. čer 2009 9:30:45

Nechtěl jsem to psát hned tak drsně jako Aleš, stejně zas někdo bude vyskakovat, že jsem zasažen marketingem nějaké firmy, ale je to prostě tak. Stačí si vzít na porovnání s sebou do kšeftu ART310-A a nechat si to pustit na porovnání vedle toho zázraku z RH-Soundu, pokud to teda prodejce vůbec připustí. Jestli ano, tak nebude hrát všemi barvami jenom tehdy, je-li to totálně drzý a bezohledný kšeftař...

Na všeliké ty RH-Soundy, omnišroty apod. bysme v této republice potřebovali zkušeného vymítače ďábla nebo raději hned armádu vymítačů...

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » stř 24. čer 2009 10:45:31

No jo ale KV2 si každej dovolit nemůže ... začíná to a končí na těch penězích .. já sem slyšel tu řadu KX a nemyslím snad na nic jinýho jak to získat =P~ =P~

Aleš2 by měl napsat pro jaký účel to primárně chce.

To v pozadí je můj aparát .. kde mj ta jedna pasivní Yamaha byla dražší jak tendle jeden aktívní RH což velmi mnoho napovídá ....

Obrázek
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři :-)

Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš » stř 24. čer 2009 11:49:32

Já se obávám, že blíže specifikovat účel ani příliš netřeba. Tyhle bedny se nehodí na jakoukoliv živou hudební produkci pro lidi, leda ještě tak na nenáročné mluvené slovo. Co jsem měl "čest" slyšet, tak nejspíš díky slabým zesilovačům ve spojení s nevalnou citlivostí reproduktorů prostě nejsou s to dosáhnout potřebné hladiny hlasitosti ani při honění do těžké limitace, o nějaké dynamické rezervě na nezkreslený přenos špiček samozřejmě ani nemluvě.
Jistě, KV2 si každý dovolit nemůže, ale házet zbůhdarma prachy do kanálu taky ne...

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » stř 24. čer 2009 12:01:20

Toť vlasně pravda .. v původním dotazu se tedy mihlo slovo kapelka, i když si pod tím může představit kdokoli cokoli.
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky :lol:

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 24. čer 2009 12:28:41

Není třeba hned vzpomínat KV2 a jiné drahé cajky. U RCF za přiměřené peníze lze pořídit co je potřeba. Yamahu už dnes taky přeskočit, tam taky není odpovídající poměr výkon/cena. jestli je v pozadí pasiv á la S115-V, tak tam bych chtěl vidět tu výhybku. Opravoval jsem je ve dvou prastarých S115-V a nestačil jsem se divit, jaká výhybka je v tomto boxu s deklarovanými 500W RMS/1000W program a jaká výhybka je třeba v těch nejlevnějších stavebnicích Megaton na 250W RMS... Jestli v Yamaze pořád dávají k woofru ten bipolární kond 15uF, velikosti menší než náprstek, tak se máš časem na co těšit...

Jestli bude čas a dohledám to, pošlu Ti na mail fotky z repase výhybek v těch S115V. OK?
Naposledy upravil(a) frantik dne stř 24. čer 2009 12:33:12, celkem upraveno 1 x.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » stř 24. čer 2009 12:31:26

OffTopic: ta fotka v červeném stanu je úžasný příklad, jak se některé kapely nedokážou domluvit a raději postaví dva aparáty vedle sebe ( za sebe ) než aby hráli společně přes jeden :lol: .... nebo se mýlím ?

Jinak - RH sound fakt ne. Nebo jste tak "bohatí že kupujete nejlevnější věci " ?

Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš » stř 24. čer 2009 14:35:08

Jen pro ilustraci a doplnění, měl jsem na mysli tenhle příspěvek:

sinclair 03.07.2008 19:57:56
RH Sound je kapitola sama pro sebe. Kdyby to šlo, tak poslat tam dva Scudy a byl by od toho bordelu klid.
Cca 2 měsíce zpět jsem měl v "práci" čtyři jejich plastové aktivy RHA 15/2/300P, kompletně oddělané zesilovače. Prostřílené koncové tranzistory bez jakéhokoli loga a modely asi dvacet let staré /2SB817-2SD1047/, ani jediná součástka se známým logem, všude excelentní elyty JunFu, ve zdroji 2x3.300uF...Vnitřní uspořádání jako když to tam někdo nablije. Skutečný sinusový výkon jednoho vestavěného zesilovače /pasivní výhybka!/ při 4R necelých 130W proti deklarovaným 250W RMS a z trafa už se kouří, protože má max. 150VA. Kontrolka LIMIT na zadním panelu se sice rozsvěcuje správně při dosažení limitace, limitér ovšem zesilovač nemá, je to jen signalizace, navíc úplně na hovno, protože je vzadu...Jedovatý jednopalec končící někde u 10kHz a patnáctka puštěná fullrange s minimagnetem nejspíš z feritového bahna, nanejvýš 93dB/W/m.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 24. čer 2009 17:48:08

MMno zkus se mrknout zda by pro tebe nebyla zajimava nova rada co s ni tedka vysli DAS Audio, jmenuje se AVANT. Podle mne Avant 15A je velice dobre vychytana bedna s vykonnym koncem, 133 SPL a pritom nevazi metrak (12ctka vazi uzasnejch 22kg). Mozna by stala za uvazeni, navic na ni chystame pro zacatek velmi zajimave slevove akce.

viz: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... dat/avant/

http://www.audiopro.cz/novinky/6-2009/d ... avant.html

Pokud bys mel hluboko do kapsy (coz asi mas kdyz se poohlizis po RH soundich OEM bednach) tak se zkus mrknout na Behringer B1220DSP pripadne B1520DSP coz je za ty penize asi to nejlepsi co se za ne da poridit (uz jsem tu psal nekolikrat ze Behringri DSP bedny na moje ucho hrajou minimalne o tridu vejs nez kolik stojej).

viz: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... dat/b+dsp/

janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek » stř 24. čer 2009 18:11:03

My mame dva RH 12/250A, a odisiel nam vyskac. Co som pocul tak podobne dopadli viaceri.
Na druhej strane, pouzivame to ako odposluchy v pomerne tichom prostredi, takze staci.

CharlesBass
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od CharlesBass » stř 24. čer 2009 18:48:54

OT:
frantik píše:ten bipolární kond 15uF, velikosti menší než náprstek, tak se máš časem na co těšit...
Jestli bude čas a dohledám to, pošlu Ti na mail fotky z repase výhybek v těch S115V. OK?
Pokud je to ve Wordu a nadpis je "DH Vracovjáci, oprava výhybek v boxech Yamaha S 115 IV" tak to už mám :P Už si mi to posílal :) ale dík ;) a potřebuju vědět co to ten Bennic je přesně zač .. nemůžu to nikde najít .. už sem to zrovna předevčírem rozdělal a ten kond je fakt nafouklej. No a nemyslím že by se jednalo o vážnou závadu - ale zvětšuje se tím zkreslení ...
maly_medved píše:OffTopic: ta fotka v červeném stanu je úžasný příklad, jak se některé kapely nedokážou domluvit a raději postaví dva aparáty vedle sebe ( za sebe ) než aby hráli společně přes jeden :lol: .... nebo se mýlím ?
Jinak - RH sound fakt ne. Nebo jste tak "bohatí že kupujete nejlevnější věci " ?
Den předem mi večer volali, že potřebujou zvučit v ZPA (viz logo v p. h. rohu). Tak sem objel tři zkušebny pobral co se dalo :D pak sem ještě zjistil, že začátek je v 9:00 pak že tap přijedou eště dvě kapely a že si je nazvučí jinej zvukař ... a jelikož mí zákazníci měli hrát po nich tak jsem to nechal postavený.

A ještě bych rád upozornil před T-BOXem. Sice aspoň údajně nic nekopírujou, ale jejich slabé aktivky s ještě slabší citlivostí a ještě slabší výbavou ochran ... asi taky nejsou zrovna cool. Kolega má nějakej odposlíšek a ten mu někdo vypojil zapnutý ze zásuvky. Spálil se nejen zesilovač ale i reprák. Na poslední akci jeden místní zvukař spoléhal při zvučení kapel jen na dvě aktivky od tohohle T-boxu - živý kapely - bubny, basa - bez podopory SW, open-air ... no já koukal. Poslouchat nebylo moc co ...

Odpovědět

Zpět na „Repro“