Sám zvukař v poli
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Sám zvukař v poli
Tak mě napadá taková zhovadilost.
Všiml jsem si, že se stalo zvykem, kalkulovat ceny od KW. Co takhle dělat kalkulaci dle kil (tun) použitého aparátu?
Všiml jsem si, že se stalo zvykem, kalkulovat ceny od KW. Co takhle dělat kalkulaci dle kil (tun) použitého aparátu?
-
Jiří E
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No nevím, zde u nás má jeden zvukař aprát - vůbec to nehraje, ale je to veliké a těžké jako ku..., myslím - že to má dělané doma, težká překližka. Já stejné prostory ozvučím s třetinovým aparátem stejně silně a dle mého o hodně kvalitněji. Takže váha asi nee !!
Tak vsechno na koleckach, mix Soundcraft GB8 24/4 kolecka, case na kabely,stojany, boxy aktiv, vse na kolech, najezdova rampa do auta,krom nekolika kseftu uplne v pohode,dojedu si na misto, vyndam,postavim,odehraju,dam do case a zase do auta......taky jsem tahal plno veci v ruce, sice to neco stoji,ty case,ale vyplati se....tot muj nazor...
Já jsem zrušil všechny hliníkopřekližkové racky a vše dal do plastových SKB (4-5 HU). Hlubší mají dvě kolečka a výsuvné madlo. Nejvíc mi vyhovuje, že se přemísťují na boku (nastojato). Při zvedání se člověk neohýbá až dolů. Na kabely, mikrofony,.... používám plastové bedny na profinářadí (Systainer). Dělají různé velikosti a jdou secvakávat k sobě. Na rudlík a v přívesu sezvakám věže, do schodů rozpojím na části dle váhy. (..a skoro nic neoxiduje)
- jerry.hadr
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja vozim zesilovace kazdy zvlast v racku (8kg digital), na male bedynky jsem si ted udelal doublecase s koleckama, kabelovku mam v naradovem voziku s vysuvnou rukojeti, efektovku jsem zredukoval na 4U. Takze v rukach taham akorat basovky (pasiv, takze lehky), hardware (stojany) a mixy. Kdyz beru velky mix, tak uz to je vetsinou natolik velka akce, ze se pomocne ruce vzdycky najdou.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- CharlesBass
- Uživatel

Já jsem si všimnul jakým způsobem v 99% zvedaj lidi věc. Přijdou k bedně, kejsu, atp, který stojí na zemi a ohnou se pro něj s rovnýma nohama a "zvedaj zádama". Už pár let aplikuju vzpěračský způsob, kdy veškerý horizontální zvedání dělám ze dřepu a zvedám nohama s rovnými zády .. on by i ten vzpěrač tu činku asi zvednul zádama, ale nedokázal by to dělat trvale. Když člověk vykládá 3tuny a pak zase nakládá 3tuny, několikrát týdně ... samozřejmě to už je všechno na kolech a u auta je rampa ... ale hromady věcí se zvedat musí, kabeláky a racky na podium, odposlechy rovněž, stejně jako zavěšovat bedny na hrazdu či je stavět do komínu ... tak "vzpěračský" způsob se mi zdá mnohem efektivnější a ergonomičtější. Je to věc zvyku. Často jezdím jako bedňák u velkého apece a i se svým malým apecem (3metráky) sem snad jednou dvakrát za poslední dobu svého bedňáka neměl a jeho sem vycvičil a pokud jsou pomocníci k velkýmu apci, tak je příležitostně proškolim rovněž, občas to sou fakt tintítka, který s deskou Nivtec bojujou jak s větrným mlejnem a s 40kg bednou ve dvou vlajou jak gumový panáci.......
A nejlépe se má pak pan zvukař, který si zapojí jen efektovku a pult a jinak se o zbytek nestará... to je podle mě to nejergonomičtější řešení
A navíc když se digitalizuje a 150Kg pult vymění za 20Kg
Tak je pak mnohem líp ...
A nejlépe se má pak pan zvukař, který si zapojí jen efektovku a pult a jinak se o zbytek nestará... to je podle mě to nejergonomičtější řešení
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři