ochrana mixu, dmx pultu, NB pred ovladanim druhymi ludmi

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Egestas
Uživatel
Uživatel

Re: ochrana mixu, dmx pultu, NB pred ovladanim druhymi ludmi

Příspěvek od Egestas » stř 12. bře 2014 11:56:43

No vždy když někam potřebuju tak tam někoho postavím, většinou nejezdím sám tak je to v klidu. Pokud jde o zajištění "životního prostoru" kolem FOH tak si někdy kolem sebe natáhnu takovou tu červenobílou pásku a ta překvapivě dobře funguje :lol: ...no a když není ani jedna možnost tak se bud domluvím s pořadatelem nebo jsem proste velkej zlej a protivnej :twisted: :twisted:

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » stř 12. bře 2014 16:10:47

Tak díkybohu na většině větších akcí, i v lepších klubech mají kolem pultu nějaké bariéry. tenhle problém jsem už dlouho neřešil.
Občas řeším pivka postavená na rack, ty nekompromisně sundavám na zem (nevylejvám), tu a tam se někdo diví...

Ale zato řekněte, jak řešíte třeba stěhování nástrojovky z klubu za plného provozu? Konkrétně mne naposledy nesmírně sra.i lidi ve Vagónu - jinudy než skrz dav se jít nedá a dav tančící na rockotéku prostě neuhne a neuhne. Takže se nedá dělat nic než zkrátka jít, řvát "s dovolením, s dovolením!" a hrnout ty lidi flightcasem před sebou (spravedlivej trest pro ty, co přišli až na rockotéku, ale jak k tomu přijde ta menšina, co v klubu byla už na kapelu?) :-D

zblebt
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zblebt » stř 12. bře 2014 18:17:13

Jo, řeším to úplně stejně.

Case se stojanama naskladana casem pro kabely vepředu, na výšku 160cm, hlasitě a důrazně řvu a jedu jako vlak! Stačí šťouchnout a lidi uhnou.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » čtv 13. bře 2014 8:57:12

K původnímu dotazu: neznám FOH, neznám ohrádky kolem mixu, neznám pořadatele/ochranku vedle sebe,... Hrajeme v malých prostorech, kde je mnohdy pořadatel překvapený, že bych chtěl stůl pro mix a tento bych chtěl mít, pokud možno, "v lidech". Dost často musím zády odrážet tanečníky, aby mi nepadali na pult, nebo hystericky ječet, když si opilec postaví pivo vedle notesu,... Musím být zkrátka velký a silný, jak již jednou padlo a to i přesto, že mám 170cm :-) Podobné to bývá, když během přestávky vyleze sešrotovaný blb k mikrofonu a domáhá se možnosti zastoupit kapelu, protože má právo na užívání cizího aparátu, když zaplatil vstup. Většinou k jeho totální urážce a vyprovokování regulérní rvačky stačí, že on by mi taky nepůjčil svou starou a to i když si zaplatím... :-D Nemyslím si však, že bych zažíval něco neobvyklého s tím se potkávají určitě všichni kolegové z "okresního přeboru". Alfou omegou je zkrátka udělat si pořádek sám, protože stejně, jako nás nikdo jiný, než my, nepochválí, tak i pomocnou ruku, najdeme nejsnáze na konci svého ramene ;-)
Stěhování z Vagonu jsem sice ještě nezažil, ale třeba z Hospůdky u Kamenného sloupu v Domažlicích je to kolem čtvrté hodiny ranní také zážitek... :-D
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

TonyS
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od TonyS » čtv 13. bře 2014 9:14:30

ANO máš pravdu je to úděl všech zvukařů na akcích kde se prodává alkohol....
Ani netušíš jak jsem šťastný od té doby co jsem přešel na Ipad zvučení (více jak dva roky)

A o pauzách ,opilec na pódiu domáhající se recitace básně popřípadě vyprovokování skupinového skandování refrénu kabátové písně.... Tak u mne funguje se 100% jistotou zamutování mikrofonu po prvním slovu.
za prové opilec netuší kde je zvukař a tudíž nemůže na nikoho křičet zapni to!
za druhé po asi 30s až jedné minutě se začne na pódiu cítit trapně protože se promění v Idiota který nedokáže zapnout mikrofon , a protože na něj pár lidí civí jak hledá na mikrofonu vypínač a snaží se něco zapnout,tak obejde asi 3 mikrofony, mávne rukou a odejde....Pokud ne najdu pořadatele a upozorním jej ať se postará o toho pána na pódiu. (s 99% jistotou je to jeho kamarád)

A když ovážím cajky přes hloučky přiopilých lidí z oblibou křičím "s dovolením jsem lékař" vždy kejsem napřed...

Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas » čtv 13. bře 2014 9:23:07

No stěhování mezi lidma díkybohu nemusím řešit nijak často, převážně dělám venku, a nebo v sálech kde je prostoru dost... a kdyz náhodou zvučím v klubu tak je tam většinou erar :-)

...no a na podium mě nikdo kdo tam nemá co dělat prostě nesmí, nenechal bych tam nikoho ani tech 30s aby ze sebe udělal kašpara a když tam vleze první tak po mém upozornění že ještě někdo kdo na podiu nemá co dělat tam vleze tak končí produkce už tam nikdo nevleze... a když to nejde po dobrým tak metoda velkej, zlej a protivnej povetšinou funguje...

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » čtv 13. bře 2014 9:49:09

2 TonyS: Ony existujou i akce, kde se alkohol neprodává??? :shock: :lol:

Kromě vožralejch idiotů jsou s tím lezením na stage kupodivu nejhorší matky s dětma. Mají pocit, že k dětskému představení patří i to, že můžou svoje ratolesti o přestávce vysadit na podium, aby se tam mohli proběhnout, zakopávat o stojánky a kabely, bryndat pitíčko do elektriky, snažit se vyndat mikrofon z objímky, udělat s bezdrátovou handkou za patnáct litrů "bumbác", copak Pepíčku, ono ti to upadlo? =D>

Přestože často nepůsobí dojmem, že by byly dementní, naprosto nechápou, proč ten zlý pán jejich dětičky z podia vyhání, vždyť jsou přece tak roztomilé... [-o<

PPSSound
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PPSSound » pát 14. bře 2014 10:34:32

Ano, taky sem tam resim tydle veci, snazim se domluvou, ale ve vice pripadech musim byt za toho arogantniho debila, co je nervni, kdyz mu stavi lidi tekutiny na bedny, ci se motaji jak utrzeny vagon kolem FOH,jsou mista, kde uz jsem si casem zajistil kázeň, a pokud nereagují na pratelske upozorneni, tak elektricky paralyzer je moooooc dobra vec.... :lol:

kanjec
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kanjec » pon 17. bře 2014 9:20:47

Tak od doby, co jsem začal dělat taky s iPadem se právě těch chytrolínů, co přesně vědí, co se děje na 600Hz, rapidně přibylo. Zrovna v sobotu přišel maník, začal brblat, že to hrajeme pomalu a že zpěvačka je nějaká uječená. Tak jsem ho s klidem poslal za kapelníkem.

K tomu běhání po podiu mám dvě zkušenosti. První je s dětma - rozhodně nekompromisně vyhánět už od začátku. Jakmile se to totiž nechá rozjet, tak se vždycky něco stane. Minimálně mikrofon, kterej to vezme ze stojanu na zem. A ta druhá - 2012 jsme dělali jednu větší open-air akci s Nivtecovým podiem. Pořadatel chtěl nakonec poděkovat VŠEM, co se podíleli na přípravě, takže všichni naběhli a zatrsali si na podiu. Stálo to 4 zničené (proražené) Nivtecové desky. Rezonance je v tomhle případě špatná věc.
Ondřej Hornig
home - http://www.ohornig.cz/

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » čtv 20. bře 2014 9:42:58

2 kanjec: nojo, to holt nesmíš používat místo nohou k podiu jen samotné trubky bez "límečku". Originální nohy mají nahoře navařený takový hliníkový "kolárek", který nedovojí noze ani při přetížení, aby projela rámem a vylomila desku. Tyhlety límečky na nohy z trubek vyrábí také tady v čechách Mastroiani (Jarda Šiška)

+420 602 332 762
www.mastro.cz/
mastroani@centrum.cz

doporučuju si od něj nechat udělat /upravit/ nohy, je to rozhodně lacinější než další dok....ný desky a je to navěky.

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“