ASIO zvukovky

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Galapetr
Uživatel
Uživatel

Re: ASIO zvukovky

Příspěvek od Galapetr » čtv 12. srp 2010 22:26:13

Nakonec jsem nevydržel, a našel jsem si čas už dneska. A výsledek nepřekvapí:
Jak jsi správně předpokládal, co ovladač to jiná latence, nicméně autoři ASIO4ALL s tím počítali a pro každý ovladač WDM = tedy pro každou kartu, je možno nastavit samostatnou kompenzaci latence (a to dokonce jinou pro vstup a jinou pro výstup) v rozsahu 0 - 1024 samplů.
Čili lze rychlejší karty zbrzdit na úroveň těch s větší latencí. (Ale chce to chvíli laborace , ten metronom je na to ideální).

Můj závěr je, že za cenu trochy práce a přemejšlení (což mnozí nejsou ochotni akceptovat a kupují si HW řešení a okousaná jablka :-) ) je k dispozici řešení, které v případech omezené techniky (např. na notebooku, nebo při výpadku jiné techniky na výjezdu ), nebo omezených financí, může částečně nahradit specializovaná jednoúčelová řešení.
Osobně bych to ale fakt viděl spíš na nouzová řešení při "polním" záznamu, nebo k získání vícekanálového výstupu, protože na rozdíl třeba od 1010LT nelze pomocí ASIO4ALL nikdy získat příposlech (mix) před A/D převodem a tedy s reálně nulovou latencí.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 13. srp 2010 0:03:45

trochy práce a přemejšlení (což mnozí nejsou ochotni akceptovat a kupují si HW řešení a okousaná jablka :-) )
... flamewar ? ;-) Kazdopadne diky moc za testik...

Galapetr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Galapetr » pát 13. srp 2010 1:23:02

. flamewar ? ;-)
No tak trošku, já jsem vyrost na PC, a příležitost k rejpnutí do jablíček si prostě neodpustím.

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“