Nejlepsi zesilovac na 900W bednu
-
- Reklama
Tak po odmlce tu mam dalsi dotaz. Takze na 2xMT18 na stranu pouzijeme QSC RMX 5050. Ted co na 900W,100dB,2x12+1.4 satelity?
U basaku pujde do 1000W(spicka2000W) bedny jen max. 900W. Jaky zesilovac na satelit 900W (spicka 1800W)?
Mam nasledujici favority:
QSC PLX 1804 - 900W (cena 18K)
QSX PLX 3602 - 1200W (cena 31K)
Chci se zeptat , zda ma cenu investovat do 3602 nebo plne postaci 1804? Za priplatek vice nez 10K ziskam trosku lepsi zvuk, vyuziti beden na plno ,moznost jit na 2 ohmy a mozna jeste neco na co jsem zapomel? Myslite, ze to stoji za priplatek vice nez 10K? Co vybrat?
U basaku pujde do 1000W(spicka2000W) bedny jen max. 900W. Jaky zesilovac na satelit 900W (spicka 1800W)?
Mam nasledujici favority:
QSC PLX 1804 - 900W (cena 18K)
QSX PLX 3602 - 1200W (cena 31K)
Chci se zeptat , zda ma cenu investovat do 3602 nebo plne postaci 1804? Za priplatek vice nez 10K ziskam trosku lepsi zvuk, vyuziti beden na plno ,moznost jit na 2 ohmy a mozna jeste neco na co jsem zapomel? Myslite, ze to stoji za priplatek vice nez 10K? Co vybrat?
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V podstatě řeším obdobný problém - zesilovače pro ND2122/6 od Megatonu. Myslím ale, že pro ty vršky to chce fakt minimálně výkon zesilovače větší než oněch 900W. Prozatím používám na ty vršky Samson SX3100, což je cca 1100W do 4 ohm..Funguje to dobře, ale mám tak trošku strach, přeci jen to není nějaká značková věc a nemohu si dovolit riskovat aby mi na akci něco kixlo(hraje zatím 2. rok bez jakéhokoliv problému). Uvažuji ale o zesilovačích pro každou stranu zvlášť, případně o aktivní dělení, čímž by se mohlo získat ještě něco navíc (alespoň dle některých lidí). Další neznámou je - cokdyž se v budoucnu bude zdvojovat? Je to třeba pořádne rozmyslet, nerad bych vyhodil peníze do luftu.
Já bych si představoval pro ty bedny něco výkonnějšího, tak 1250-1400 W na bednu?V případě pasivního dělení - lze použít nějaký zesilovač i v můstku? Nebo to nemá smysl?
Já bych si představoval pro ty bedny něco výkonnějšího, tak 1250-1400 W na bednu?V případě pasivního dělení - lze použít nějaký zesilovač i v můstku? Nebo to nemá smysl?
-
Návštěvník
Ted me jeste napadla jedna otazka. Tech 900W se rozdeli na cele pasmo. Co kdyz ale vyhybkou odriznu basy a bedna bude hrat od 150Hz-180Hz nahoru. Timto pocinem dostanu vlastne ze zesilovace vice, protoze nebude muset zesilovat basove frekvence. Basove bedny nepojedou naplno, tak si nemyslim, ze by bylo nutne, aby naplno valily i satelity. Do zesilovace pujde signal od 180Hz do 18000Hz, tak na to by mohl stacit i ten 1804 nemyslite?
-
Návštěvník
Jaky zesilovac chces pouzit na ty vrchy?george_58 píše:V podstatě řeším obdobný problém - zesilovače pro ND2122/6 od Megatonu. Myslím ale, že pro ty vršky to chce fakt minimálně výkon zesilovače větší než oněch 900W. Prozatím používám na ty vršky Samson SX3100, což je cca 1100W do 4 ohm..Funguje to dobře, ale mám tak trošku strach, přeci jen to není nějaká značková věc a nemohu si dovolit riskovat aby mi na akci něco kixlo(hraje zatím 2. rok bez jakéhokoliv problému). Uvažuji ale o zesilovačích pro každou stranu zvlášť, případně o aktivní dělení, čímž by se mohlo získat ještě něco navíc (alespoň dle některých lidí). Další neznámou je - cokdyž se v budoucnu bude zdvojovat? Je to třeba pořádne rozmyslet, nerad bych vyhodil peníze do luftu.
-
michaldzt
Asi tak vetsina dobrych vyrobcu u beden udava parametry prikonu comtinuous(rms)/program/peak a vykon zesilovace se vybira podle Program. A protoze je tezky najit bedny a zesik presne k sobe tak napr lidi od crown doporucujou pravidlo 0.8/1.25. Vykon zes. 0.8*program az 1.25 program.Návštěvník píše:Ted me jeste napadla jedna otazka. Tech 900W se rozdeli na cele pasmo. Co kdyz ale vyhybkou odriznu basy a bedna bude hrat od 150Hz-180Hz nahoru. Timto pocinem dostanu vlastne ze zesilovace vice, protoze nebude muset zesilovat basove frekvence. Basove bedny nepojedou naplno, tak si nemyslim, ze by bylo nutne, aby naplno valily i satelity. Do zesilovace pujde signal od 180Hz do 18000Hz, tak na to by mohl stacit i ten 1804 nemyslite?
Ja napr. mam satelity 800/1600/3200 a kazdej krmim 1400W a LPF 90Hz/24dB
-
Jindra K.
Dobry den...chtěl bych jen tady trochu orodovat za QSC PLX2 1804 my máme 4ks MT18SUB/X (RCF LF18X400) a nad to 4ks 15''+2'' (od B&C a Selenium) ty vrchy honíme tim PLX a zatim v pohodě uhráli jsme s tim i větší festival (punk rock) ten zesik jel na 8ohmů a vše bez problému a ty vrchy jsou ořízlé, jak jste tady navrhovali tím pádem ten zesik nedostává na ,,prdel''....časem chceme udělat ke každé straně jeden rack se zesikama a vyhybkou a na kazdou stranu jedno QSC PLX2 1804...je to jen návrh z praxe...www.rsound.ic.cz