problém s Adobe Audition 2

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
kuko

problém s Adobe Audition 2

Příspěvek od kuko »

Ahojte, mám takýto problém, nahrával som v programe Adobe Audition 2 a myslím, že mám posunutý zvuk už voči metronómu, takto by som nemohol urobiť žiadnu nahrávku, pretože ďalšie stopy, ktoré by som dohrával by nešli spolu synchrónne, poraďte mi, please, kde je chyba, thanx
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: problém s Adobe Audition 2

Příspěvek od blaha »

No asi takhle, metronom máš v AA proto aby jsi ho pustil třebas bubeníkoj do sluchátek a on pak jel přesně v dobách. Nepíšeš jak máš tu nahrávku posunutou, jestli začátek nebo se rozjíždí synchronizace.

Pokud začátek, tak AA nahrává od místa tý svislý čáry v multitracku, pokud ji namáš úplně na začátku, tak to pak můžeš "honit". Na druhou stranu si můžeš volit v případě nahrávky odkud chceš nahrávat třeba "zkaženou" stopu. Metronom se spouští zároveň se startem nahrávání, takže tam se to rozjet nemůže.

Pokud se ti rozjíždí synchronizace, tzn. že na začítku máš úplně jiný tempo nahrávky než na konci, může být problémů několik a na to je tu málo informací. Slabej comp, pomalej disk, nekompatibilní zvukovka (nebo vzájemě nekompatibilní zvukovky), problém s OS a ovladači, blbě nastavenej HW v AA. Je toho hodně.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Nie, Ty si ma nerozumel, ja keď nahrávam tak nahrávam podľa metronómu a idem s ním, ale potom keď pustím nahrávku, tak je to posunuté, to bude niekde chyba, len neviem ako ju mám odstrániť, už mi rozumieš?
S tým mám problém, lebo takto nemôžem dohrávať ďalšie stopy :-)
Poraď, čo s tým?
Please...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Asi mi to nějak nepálí, nebo se mi to jen zdá, že jsi napsal to samý co v prvním příspěvku. Jak to máš posunutý?

Metronom při přehrání celý nahraný stopy ti jede o NĚCO dřív nebo pozdějc, ale to NĚCO je po celou stopu stejný?

Nebo ti jede na začátku skladby metronom stejně a na konci už se to mlátí?

Teď jsem si to ještě ověřoval, mám sice AA3, ale předtím jsem dělal na AA2, změny jsou pouze kosmetické. A metronom pro nahrávání se spouští synchronizovaně s nahráváním a začne to okamžitě nahrávat, pro kontrolu jsem si po vnitřní sběrnici poslal tem metronom do nahrávací stopy, pak ještě do druhé stopy (druhý pokus) a pak obě stopy + metronom pustil dohromady a vše to šlo bez problémů nastejno. Navíc ať začneš v multitraku nahrávat z jakékoliv pozice, metronom má fiktivní začátek vždy v nule, takže třeba start někde z "prostoru" ti začne třeba na třetí dobu.

Pokud ti počítač začne ukládat nahrávku se zpožděním oproti metronomu, tak to prostě neudejchá, ať už jak jsem psal na hardwaru, nekompatibilitě, špatnejch ovladačích, špatně nastaveným ASIO, atp.

Pokud skutečně neuvedeš víc informací (postup, konfigurace PC, atp.), prostě ti víc poradit nemůžu. Snad ještě, že v pokročilých možnostech nastavení metronomu je položka ofset a tu jsem měl nastavenou na nuly, což je výchozí hodnota.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Presne to som mal na mysli, že PC začne ukladať tu nahrávku o niečo neskôr, musím priznať, že až taký frajer nie som, ak máš trpezlivosť, tak mi poraď čo to je to ASIO a ako ho mám správne nastaviť, neviem, či sa mi to aj tak podarí, ale tak skúsim to :-) A veľmi pekne ďakujem :-)
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Latence - to je to kouzelné slovo. Fyzická vlastnost převodníků, je přítomná vždy. Nějakou dobu trvá převodníkům než z digitálního metronomu udělají analogový signál a naopak zase nějakou dobu trvá než se převede sejmutý analogový signál do digitálu. V Cubase je možnost kompenzace latence - jak je tomu u auditonu netuším.
Zvukař bez www stránek
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

ASIO jsou (abych teď nekecl, kdyžtak mne někdo opravte) dá se říct univerzální ovladače zvukovky s nízkou latencí (zpožděním). Pochopitelně je musí zvukovka podporovat. Mělo by to fungovat tak, že celý výpočetní výkon se odehrává většinou hardwarově na zvukové kartě. A měly by zajisti minimální prodlevu při zpracování zvuku. Takto se dá třeba PC použít i pro online efektování.

Jinak na nastavení hardwaru, včetně ASIO se dostaneš v AA když si rozklikneš ve stopě výběr vstupu a vybereš Audio Hardware Setup ... a tam si s tím zkusíš pohrát. Dá se tam právě upravit i latence.

Ale klidně může být i problém ve výkonu počítače, ještě jsi sem nehodil parametry počítače a zvukové karty které používáš.
Přílohy
AA.jpg
AA.jpg (20.15 KiB) Zobrazeno 1816 x
kuko

Příspěvek od kuko »

Ahoj, skúšal som s tým robiť všeličo, ale nepodarilo sa mi to rozbehnúť, nainštaloval som si staršiu verziu, Cool Edit 2 a robilo to to isté, tak tam je jedna funkcia / options - settings - multitrack / a odfajkol som tam - Correct for drift in recordings. A začalo to fachčiť perfektne :-) Nevieš, či náhodou takúto funkciu neobsahuje aj AA2, ja som tam nič také nenašiel :-(... alebo niečo podobné, čo ju nahradilo keďže AA2 je v podstate vynovený Cool Edit 2.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Hele tohle jsem řešit nikdy nemusel, já v tom spíš jen upravuju, míchám a nebo nahrávám, ale bez metronomu. Každopádně mě to funguje hned po instalaci, maximálně vyberu vhodné ASIO ovladače.

Jinak alespoň co já mám zaškrtané v Options:
1. Synchronize Clips With Edit View
2. Sample Accurate Sync

U těchto dvou položek mám zatržítko.
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“