Odolnost proti zpětné vazbě

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Jiří E
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Odolnost proti zpětné vazbě

Příspěvek od Jiří E »

Zajímá mě názor odborníků - co je více náchylné z zpětné vazbě podle Vás ? 5 stených zpěvových mikrofonů ( myšleno stejných značek ) nebo pět různých zpěvových mikrofonů a proč ?
A co je tedy vhodnější použít např. pro vokální kvintet ? Samozřejmě je myšleno 5 mikrofonů obdobných vlastností jako je třeba SM 58.
Synek
Uživatel
Uživatel

Re: Odolnost proti zpětné vazbě

Příspěvek od Synek »

Já bych řekl že horší, tedy náchylnější na zpětnou vazbu je 5 různých mikrofonů. Každý je citlivý v jiném frekvenčním pásmu a pokud např. upravím ekvalizaci monitoru, aby jeden mikrofon nevazbil, může to způsobit vazbu na jiném typu. Ale je to jen můj dohad.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Odolnost proti zpětné vazbě

Příspěvek od TomasVv »

Já si myslím, že na tom až tak nesejde, rozdíly nebudou až tak markantní,
mluvíme o 5ti mikrofonech normálních výrobců, rozumně postavené na pódiu na stojanech, žádný z nich nemíří na repro atp.

Naopak by to mohlo dávat lepší výsledky, máš možnost volby mezi užší a širší charakteristikou, lépe trefit charakter mikrofonu na konkrétní hlas...

větší problémy budou stejně se špatně postavenou kapelou, hluchými kuňkaly nebo uplně nevhodnými prostory.
Dělám, co mě baví.
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“