Nejdebilnější konektor
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Nejdebilnější konektor
Zrovna pájím nějaké cinche (a ty ja opravdu je nemam rad) a napadla mě anketka
Snad tady v baru může být.
----------
pozn. admin: jistě
Který konektor máte nejméně rádi ?? Nejde o značku ale typ
Pokud si někdo ještě vzpomenete na nějaké debilní, tak dejte vědet. Doplním.
Každý může zvolit 3 možnosti.
----------
pozn. admin: jistě
Který konektor máte nejméně rádi ?? Nejde o značku ale typ
Každý může zvolit 3 možnosti.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Re: Nejdebilnejsi konektor
BNC byl taky můj oblíbenec, s příchodem krimpování se to trochu zlepšilo 
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejdebilnejsi konektor
Teď jsem dělal antény pro bezdráty a BNC není tak hrozný.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejdebilnější konektor
Tak pro mě jednoznačně zapadá do této kategorie CINCH z měké umělé hmoty, za pár korun. Letovat se to nedá, bez toho aby se celý neroztekl. A když už to nějak drží po hromadě, tak se to zase viklá v samici, nebo se to prostě rozpadne časem.
Kdo tohle vynalezl a uvedl do prodeje, by zasloužil.....já nevím, třeba pověsit?
TO JE ON mého srdce.....
Kdo tohle vynalezl a uvedl do prodeje, by zasloužil.....já nevím, třeba pověsit?
TO JE ON mého srdce.....
- Přílohy
-
- KNCINK.jpg (6.19 KiB) Zobrazeno 5068 x
Z tohohle pohledu, je úplně jedno co to je za konektor (míním typ), podstatné je, že výrobce ve snaze udělat konektor co nejlevnější, použil hmotu, která teče už jen pod vřelejším pohledem (netřeba ani přibližovat pájku), a i když je konektor během pájení nasazen v protikuse, tak dojde k deformaci a vychýlení a zkratu kovových částí.
To je moje konektorová noční můra.
A ani výrobcem už si dneska člověk není jist - i Neutrik už oficiálně vyrábí v číně.
To je moje konektorová noční můra.
A ani výrobcem už si dneska člověk není jist - i Neutrik už oficiálně vyrábí v číně.
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tieto RCA konkrétne sú humus, ale nechápem prečo si ich potom kupujete ak o tom viete. Ten kto spájkovať vie dokáže aj toto, nikdy som ich nezničil tak aby sa nedali použiť, nedržím tam hrot jak blb pol hodinu. To chce cit, správnu techniku, postup, správny spájkovací materiál a správnu techniku. Napriek tomu že tento plast je katastrofa som nezničil ešte ani jeden spájkovaním, ba dokonca nenatavil... skôr sa zničili ten jemný závit v plaste a konektor sa rozpadával, preto už roky fungujem na niečom diametrálne inom....
P.S. Stále nechápem čo máte všetci s tou Čínou, polka aparatúry s ktorou zvučíte je vyrábaná v Číne, Taiwane iných východných krajinách .. tak to vyhoďte do najbližšieho sudáka a dajte mi vedieť že ste sa zbavili tej chamrade, prídem si po to
P.S. Stále nechápem čo máte všetci s tou Čínou, polka aparatúry s ktorou zvučíte je vyrábaná v Číne, Taiwane iných východných krajinách .. tak to vyhoďte do najbližšieho sudáka a dajte mi vedieť že ste sa zbavili tej chamrade, prídem si po to
Jakub, Sound & Light.
Výroba laserov na zákazku až do výkonu 10W RGB, alebo 30W jednotlivých spektrálnych farieb. Galvosystémy 10 - 50 kpps, Cambridge Technology až do 80kpps.
Výroba laserov na zákazku až do výkonu 10W RGB, alebo 30W jednotlivých spektrálnych farieb. Galvosystémy 10 - 50 kpps, Cambridge Technology až do 80kpps.
1) No, občas ti nic jiného než použít , a hlavně pájet tyhle konektory nezbejvá (zvlášť když zrovna potřebuješ přesně tuhle šňůru, je 10minut do začátku akce a nikdo jinej než kolega v šuplíku nic jinýho než tyhle konektory nemá).
2) Některý konektory se daj s opatrností pájet daj, ale někdy je tak nekvalitní (odolný a nepřilnavý) pochromování kontaktů, že to prostě pájet nejde (a když použiješ vodičku, tak zas ten konektor do půl roku odejde).
3) Asi jsi to nepostřeh, ale on je docela rozdíl v kvalitě výroby mezi Malaysií, Taiwanem, Čínou a čínou. (to není překlep, ale označení pro noname).
V každém případě, pokud zavedená firma přesouvá výrobu do Číny, znamená to jednoznačně, že potřebuje zvýšit objem produkce a snížit výrobní náklady, což bohužel v 99% případů zatím přineslo s sebou i zhoršení kvality.
Stěžovat si můžem, vybírat fungující věci ovšem taky.
4) Než budete někdo odhazovat ty "čínský" krámy do popelnic tak taky dejte vědět, ať vím kam zajet. Když už se to nehodí na zvučení tak se s tím dá podložit stůl.
2) Některý konektory se daj s opatrností pájet daj, ale někdy je tak nekvalitní (odolný a nepřilnavý) pochromování kontaktů, že to prostě pájet nejde (a když použiješ vodičku, tak zas ten konektor do půl roku odejde).
3) Asi jsi to nepostřeh, ale on je docela rozdíl v kvalitě výroby mezi Malaysií, Taiwanem, Čínou a čínou. (to není překlep, ale označení pro noname).
V každém případě, pokud zavedená firma přesouvá výrobu do Číny, znamená to jednoznačně, že potřebuje zvýšit objem produkce a snížit výrobní náklady, což bohužel v 99% případů zatím přineslo s sebou i zhoršení kvality.
Stěžovat si můžem, vybírat fungující věci ovšem taky.
4) Než budete někdo odhazovat ty "čínský" krámy do popelnic tak taky dejte vědět, ať vím kam zajet. Když už se to nehodí na zvučení tak se s tím dá podložit stůl.
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
1) Odporúčam nosiť so sebou elektrikársky kufor (Som elektrotechnik) a v ňom mám aj náhradné konektory každého typu po 2 kusy male/female, 10m signálového, 10m DMX, 10m repro a 10m sieťového kábla do zásoby...
+ teda ešte náhradné halogénové žiarovky a HMI 1200 do svetiel. Niekoľkokrát sa mi to vyplatilo nosiť so sebou 15kg naviac... len vrelo odporúčam.
2) To pochrómovanie v každom prípade treba dať z takýchto konektorov dole... po čase hrozí pri nekvalitnej vrstve jej odlúpnutie a o šarapate tým spôsobenej asi nemusím nikomu nič vravieť. Najlepšie je oškrabať vhodne povlak až na meď a spájkovať priamo na ňu.
Ja používam bežnú trafospájkovačku 75W s upraveným špeciálnym dlhotrvajúcim hrotom (mám ho už 2 roky) - a to denne spájkujem zhruba 2 hodiny čistého času od už 13 rokov... Používam obyčajnú kolofóniu a špeciálny cín na spájkovanie SMD súčiastok o priemere 0,35 mm typ MULTICORE S-Sn60Pb40E-crystal 400/5 . S týmto cínom zaletujete čokoľvek. Obsahuje špeciálne neagresívne bezoplachové tavidlo a kolofóniu.
3) Ale hej, postrehol som to... no presunutie výroby do východného sveta vždy neznamená zníženie kvality materiálov. Je to rozdielne od firmy ku firme. Ale taktiež to neznamená ich zlepšenie samozrejme ...
4) No a keby niekto nevedel čo je "Čínske" a čo "čínske" a vyhodí pre istotu oboje, mail mám v profile
+ teda ešte náhradné halogénové žiarovky a HMI 1200 do svetiel. Niekoľkokrát sa mi to vyplatilo nosiť so sebou 15kg naviac... len vrelo odporúčam.
2) To pochrómovanie v každom prípade treba dať z takýchto konektorov dole... po čase hrozí pri nekvalitnej vrstve jej odlúpnutie a o šarapate tým spôsobenej asi nemusím nikomu nič vravieť. Najlepšie je oškrabať vhodne povlak až na meď a spájkovať priamo na ňu.
Ja používam bežnú trafospájkovačku 75W s upraveným špeciálnym dlhotrvajúcim hrotom (mám ho už 2 roky) - a to denne spájkujem zhruba 2 hodiny čistého času od už 13 rokov... Používam obyčajnú kolofóniu a špeciálny cín na spájkovanie SMD súčiastok o priemere 0,35 mm typ MULTICORE S-Sn60Pb40E-crystal 400/5 . S týmto cínom zaletujete čokoľvek. Obsahuje špeciálne neagresívne bezoplachové tavidlo a kolofóniu.
3) Ale hej, postrehol som to... no presunutie výroby do východného sveta vždy neznamená zníženie kvality materiálov. Je to rozdielne od firmy ku firme. Ale taktiež to neznamená ich zlepšenie samozrejme ...
4) No a keby niekto nevedel čo je "Čínske" a čo "čínske" a vyhodí pre istotu oboje, mail mám v profile
Jakub, Sound & Light.
-
jakub.p
já s sebou raději vozím pár kabelů už osazených navíc a na palubce mám redukce, abych si vystačil s tím co mám...na dělání kabelů na akci opravdu není čas...
jinak ty cinche jsou v pohodě...já používám pouze tyhle neutriky a nikdy jsem s nimi neměl problém http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=79033
nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit kupovat levné věci...
jinak ty cinche jsou v pohodě...já používám pouze tyhle neutriky a nikdy jsem s nimi neměl problém http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=79033
nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit kupovat levné věci...
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já taky vozim sebou leccos, ale Murphy funguje - zrovna to co potřebuješ nemáš, nebo jsi jak na potvoru zapomněl doma...
(Jednou jsem pájel Cinch k videoprojekci zapalovačem
)
Já mám takový "fíglík" na tyhle pájenívzdorné konektory (občas to nejde ani u Cinche či 3,5jacka za 30-40Kč, to bych ho rozšlapal) - obrousím plošky které chci pájet jemným pilníkem/smirkem, nebo poškrabu nožem, podle toho co mám po ruce - pak to líp chytá i bez "vodičky"...
/plně nejvíc ze všeho nesnáším pájení miniDIN - ten jak vypadá jako S-video
(Jednou jsem pájel Cinch k videoprojekci zapalovačem
Já mám takový "fíglík" na tyhle pájenívzdorné konektory (občas to nejde ani u Cinche či 3,5jacka za 30-40Kč, to bych ho rozšlapal) - obrousím plošky které chci pájet jemným pilníkem/smirkem, nebo poškrabu nožem, podle toho co mám po ruce - pak to líp chytá i bez "vodičky"...
/plně nejvíc ze všeho nesnáším pájení miniDIN - ten jak vypadá jako S-video
klídek chlapi, to je nulák
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
PM Agency
Tento typ konektoru jsem si koupil pouze jednou, abych na to mohl přijít a začít ho nepoužívat. A taky abych ho mohl zařadit do příspěvku v kategorii "Nejdebilnější konektor".
Vypadá to, že já blb, bych se měl po 30ti letech přihlásit na kurzy pájení.
Vždycky jsem tvrdil, že mi toto fórum neustále otevírá oči.
Tento typ konektoru jsem si koupil pouze jednou, abych na to mohl přijít a začít ho nepoužívat. A taky abych ho mohl zařadit do příspěvku v kategorii "Nejdebilnější konektor".
Vypadá to, že já blb, bych se měl po 30ti letech přihlásit na kurzy pájení.
Vždycky jsem tvrdil, že mi toto fórum neustále otevírá oči.
- PM Agency
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jose, prepáč ak som ťa urazil, nebolo to mojim cieľom. OSPRAVEDLŇUJEM SA
Áno máš pravdu, tie konektory sú príšerné, dobré sú možno na domáce použitie kde sú 5 rokov zapichnuté vo vstupoch videa alebo iného aparátu a nehýbe sa s nimi. Zrejme si narazil na extrémne zlé kusy, mne sa to ešte naozaj nepodarilo zničiť, ale nepoužívam ich... spájkujem ich kamarátom, ktorých láka ich malá cena (28 centov).
Áno máš pravdu, tie konektory sú príšerné, dobré sú možno na domáce použitie kde sú 5 rokov zapichnuté vo vstupoch videa alebo iného aparátu a nehýbe sa s nimi. Zrejme si narazil na extrémne zlé kusy, mne sa to ešte naozaj nepodarilo zničiť, ale nepoužívam ich... spájkujem ich kamarátom, ktorých láka ich malá cena (28 centov).
Jakub, Sound & Light.
- CharlesBass
- Uživatel

Tak já hlasoval hlavně z pohledu ergonomie při tom pájení a to DIN. To se celkem špatně dělá. Kvalita obecně s tím ale přeci nesouvisí.. Je jasný, že když budu mít nekvalitního jacka, kterej se po prohřátí prostě rozviklá a můžu pájet jak Bůh, nebo mistr Koudelka, tak už je vedlejší, esli se to udělá skoro samo, nebo si musim nasadit i brejle.
Co by mi spíš kdy vadilo je použití. Třeba XLR na repro. Z toho sem rost pokaždý, kdy sem se s tim setkal. I CINCH sem u jedněch repráků objevil ...
I ty jacky už mi u repráků připadaj docela nepohodlný, páč i ty lepší nebejvaj dimenzovaný na kabeláž o síle lodních lan, co sou občas potřeba ...
Antény sem nikdy nepájel, i ten poslední kablík sem doma dělal pomocí F-konektorů. Vodholí se koax, vohrne se stínění, nakroutí se na to ta koncovka s převlečnou maticí, do který se teprvá našroubuje zásuvka nebo vidlice, úplně perfektní věc. Nedávno si pozval táta díky mé nedostupnosti televizáka kůli septopboxu a i když to pak celý měnil (anténu,svod,zesilovač,krabici u telky) tak mi poslal poslal za provedení pochvalu...
Jo hvězdice Tesla nebyli špatný, ty se pájely dobře, ikdyž, když sem to tehdy eště pořádně neuměl a tavil to jak ocel, tak to ty konektory vydrželi
Co by mi spíš kdy vadilo je použití. Třeba XLR na repro. Z toho sem rost pokaždý, kdy sem se s tim setkal. I CINCH sem u jedněch repráků objevil ...
Antény sem nikdy nepájel, i ten poslední kablík sem doma dělal pomocí F-konektorů. Vodholí se koax, vohrne se stínění, nakroutí se na to ta koncovka s převlečnou maticí, do který se teprvá našroubuje zásuvka nebo vidlice, úplně perfektní věc. Nedávno si pozval táta díky mé nedostupnosti televizáka kůli septopboxu a i když to pak celý měnil (anténu,svod,zesilovač,krabici u telky) tak mi poslal poslal za provedení pochvalu...
Jo hvězdice Tesla nebyli špatný, ty se pájely dobře, ikdyž, když sem to tehdy eště pořádně neuměl a tavil to jak ocel, tak to ty konektory vydrželi
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
- jerry.hadr
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ja tedy nemusim antenacky Fka, co se davaji k vysokofrekvencnim pojitkum.
Z tech ostatnich je strasny peklo treba ExtUSB (delal jsem si redukci k telefenu HTC).
Z tech ostatnich je strasny peklo treba ExtUSB (delal jsem si redukci k telefenu HTC).
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Fka mam taky rad, ale to uz (i s USB konektory) trochu odbihame od tematu konektoru v audio aparatu. Nebo to nebylo takto omezene?
Jinak jack TS je na reprobedny absolutne nevhodny konektor, protoze behem zasouvani muze dojit ke zkratu vystupu zesilovace. To uz jsou ty XLR bezpecnejsi.
Jinak jack TS je na reprobedny absolutne nevhodny konektor, protoze behem zasouvani muze dojit ke zkratu vystupu zesilovace. To uz jsou ty XLR bezpecnejsi.