Jaký mic pro hlas a kytaru +/- 2000 Kč, nejl. USB?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Joki

Jaký mic pro hlas a kytaru +/- 2000 Kč, nejl. USB?

Příspěvek od Joki » čtv 15. črc 2010 14:25:20

Ahoj :-) Poradíte mi, prosím, s výběrem mikrofonu, který bych chtěl použít pro nahrávání hlasu (zpěvu) tak kytary? Nejsem žádný profesionál, jenom rád zpívám a rád hraji na kytaru a o mikrofonech toho moc nevím. Moje laická představa je taková, že si sednu s kytarou na židli, před sebe umístím mikrofón něco odzpívám a odbrnkám a ta nahrávka, která z toho vznikne bude bez šumů a s co nejmenším zkreslením hlasu i té kytary. Nebude mi vadit, když ten mikrofon bude připojitelný přes USB, spíš to uvítám. Cenu toho mikrofonu bych viděl okolo dvou až třech tisíc. Předem dík.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký mic pro hlas a kytaru +/- 2000 Kč, nejl. USB?

Příspěvek od blaha » čtv 15. črc 2010 16:50:15

Za mikrofon, třeba toto:
http://www.audiotek.cz/product-38704-ak ... on-120-usb

Za nahrávání, tak úplně jednoduše to nefunguje :-) . Bude asi potřeba řešit akustiku místnosti, umístění mikrofonu, pak možná nahrát třeba pouze kytaru a jako druhou stopu zpěv.

Doporučuji to tu propátrat, je tu již spousta rad jak ohledně mikrofonů, tak řešení akustiky, tak stylu a softwau nahrávání.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Joki

Re: Jaký mic pro hlas a kytaru +/- 2000 Kč, nejl. USB?

Příspěvek od Joki » pát 16. črc 2010 9:14:19

Moc dík za typ a nasměrování. Ten mikrofon vypadá hodně kvalitně. Ještě se tu kouknu po těch článcích o ozvučení místnosti a umístění mikrofonu. Díky :-)

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“