Jaký pouzit efekt? mono delay mi robi vazbu...
-
- Reklama
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jaký pouzit efekt? mono delay mi robi vazbu...
Ako sa da docielit, taka mensia ozvena, ktora by sa netahala, a ani by sa velmi neozyvala.
Nieco take, ako echo.
Ktorym efektom, asi najlepsie?
Pouzivam, osobne mono delay, ale zistujem, ze ked ich pridam, tak mi zacnu chytat spatnu vazbu ako sa to da spravne nastavit, aby to nechytalo spatnu vazbu, a zaroven, aby to spravne znelo?
Nieco take, ako echo.
Ktorym efektom, asi najlepsie?
Pouzivam, osobne mono delay, ale zistujem, ze ked ich pridam, tak mi zacnu chytat spatnu vazbu ako sa to da spravne nastavit, aby to nechytalo spatnu vazbu, a zaroven, aby to spravne znelo?
Re: Jaký pouzit efekt? mono delay mi robi vazbu...
Myslím, že jakýmkoliv lexicon-reverbem nic nepokazíš a budeš se pohybovat v cenově rozumné oblasti.
Míru ozvěny nastavíš točením auxu (pokud máš efekt ve smyčce), příp. pokud samotný efekt disponuje poťákem "dry/wet" (většinou disponuje) a máš efekt v insertu.
Míru ozvěny nastavíš točením auxu (pokud máš efekt ve smyčce), příp. pokud samotný efekt disponuje poťákem "dry/wet" (většinou disponuje) a máš efekt v insertu.
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Lexicon-reverb ma aj iny nazov?
Pytam, sa len preto, lebo mam starsie efekty, a ked som tam hladal reverb tak, som ho tam nenasiel.
Pytam, sa len preto, lebo mam starsie efekty, a ked som tam hladal reverb tak, som ho tam nenasiel.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... nejlepsi "Nieco take, ako echo" je echo !
... hledal bych chybu v nastaveni toho efektu co pouzivas, nebo v ostatnich vecech co mas kolem. Delay obvykle napomaha vazbe min nez dozvuk, tekze bud uz tak mas celej system na hranici rozkmitani a nebo je chyba nekde jinde (nevhodne umisteni beden, nevhodnej mikrofon, nevhodka pevecka technika, slaby hlas a hlasity odposlech atd. ).Pouzivam, osobne mono delay, ale zistujem, ze ked ich pridam, tak mi zacnu chytat spatnu vazbu ako sa to da spravne nastavit, aby to nechytalo spatnu vazbu, a zaroven, aby to spravne znelo?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Spíš bych hledal problém v nastavení poměru wet/dry. Pokud používáš aux a return, tak poměr 100% wet. Jiný poměr se používá jen pro průchozí efekt (z kláves, z kytary) dál do řetězce.
Dělám, co mě baví.
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
hmm neviem ani kde, a ako zacat; ale zacnem takto,
Mam tie efekty trocha starsie, dokonca, nazvy ako echo, reverb sa tam nenajdu, a chcel by som vediet ci tieto nazvy sa mozu aj inak volat, ao. sa daju nehradit nejakym vhodnejsim efektom (mono delay, stereo delay, hall, ....teraz si na ostatne nespomeniem)
No a co sa tyka toho mono delay, neviem, kde ho spravne vyuzit, a ako to spravne nastavit.
(neskor dodam aj foto, ake ich mam, lebo ani zancku, a ani typ neviem zistit)
Mam tie efekty trocha starsie, dokonca, nazvy ako echo, reverb sa tam nenajdu, a chcel by som vediet ci tieto nazvy sa mozu aj inak volat, ao. sa daju nehradit nejakym vhodnejsim efektom (mono delay, stereo delay, hall, ....teraz si na ostatne nespomeniem)
No a co sa tyka toho mono delay, neviem, kde ho spravne vyuzit, a ako to spravne nastavit.
(neskor dodam aj foto, ake ich mam, lebo ani zancku, a ani typ neviem zistit)
- einsteincz
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nechceš radši rovnou napsat co máš? Bude to jednodušší než věštit z koule.
Možná bych doporučil nastudovat nějaký přehled efektů. Mě se velice zalíbil tento (v AJ) který je součástí k mauálům k Soundcraft VIx. Popis začíná na stránce 13, jsou tam uvedeny nejpoužívanější effekty, popis jejich fungování a vzniku, možnosti nastavení a nejčastější použití.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
nie, pretoze neviem nic o nom, ani len nazov, ako sa vola, ne to este co zac cto je. (preto vravim, o fotkach, ze ich sem pridam)einsteincz píše:Nechceš radši rovnou napsat co máš? Bude to jednodušší než věštit z koule.
-
knobtweaker
- Uživatel

Doufám že nemáš parametr feedback na 100 to by se pak dala vazba pochopit
. Jinak mono delay by neměl mít moc tendence vazbit.
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
taaak, nemam este foto, ale zistil som toto, ze su: DOD Dimension 6.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
nie nemam na 100% (dakde medzi 0 az milimeter nad nulou a potom pod nulou)knobtweaker píše:Doufám že nemáš parametr feedback na 100 to by se pak dala vazba pochopit. Jinak mono delay by neměl mít moc tendence vazbit.
budem chciet vela, ked ho budem chciet v slovencine, ao. cestine?blaha píše:Manuál:
ftp://ftp.dod.com/pub/PDFs/oldmanuals/Dimension6.pdf
a ake su to efekty?
dobre?, pouziva ich este okrem mna, aj niekto iny?
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kde sa da najlepsie pouzit "mono delay"?
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V Brně používám raději stereo, ale v Uh. Hradišti byl perfektní 
Obávám se, že bys potřeboval trochu nastudovat problematiku a názvosloví.
Delay = zpoždění, v širším slovasmyslu se zaměňuje za echo (ozvěna).
Samotné zpoždění se používá při nastavování aparátu, aby všechny bedny hrály spolu, ale to nebude tvůj problém.
Přimíchávání zpoždného signálu k původnímu se používá obvykle jako zkrášlující efekt, nejvýrazněji na zpěvy či sólové nástroje, např. v pauzách se opakuje právě dohraná fráze nebo její část, taky s tím může dotvářet prostor, záležýí na rychlosti opakování a jeho četnosti, je to věc pokusů a omylů.
Mono bude hrát do obou beden stejně, jeto takový základ. Extrém je naopak ping-pong, kdy každé opakování jde z druhé strany.
Mě se líbí dvojí delay, časově mírně od sebe (10-30ms) a trochu rozhozený do strany, ale ne vždycky a všude.
Obávám se, že bys potřeboval trochu nastudovat problematiku a názvosloví.
Delay = zpoždění, v širším slovasmyslu se zaměňuje za echo (ozvěna).
Samotné zpoždění se používá při nastavování aparátu, aby všechny bedny hrály spolu, ale to nebude tvůj problém.
Přimíchávání zpoždného signálu k původnímu se používá obvykle jako zkrášlující efekt, nejvýrazněji na zpěvy či sólové nástroje, např. v pauzách se opakuje právě dohraná fráze nebo její část, taky s tím může dotvářet prostor, záležýí na rychlosti opakování a jeho četnosti, je to věc pokusů a omylů.
Mono bude hrát do obou beden stejně, jeto takový základ. Extrém je naopak ping-pong, kdy každé opakování jde z druhé strany.
Mě se líbí dvojí delay, časově mírně od sebe (10-30ms) a trochu rozhozený do strany, ale ne vždycky a všude.
Dělám, co mě baví.