UAD 2 - solo/laptop

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
dr.placid
Uživatel
Uživatel

UAD 2 - solo/laptop

Příspěvek od dr.placid » ned 24. říj 2010 9:44:56

Kolegové,

máte někdo zkušenosti s tímto zařízením? Zajímá mě, zda umí akcelerovat i nefiremní pluginy. Na nahrávání používám Cubase 4, tak je mi jasné, že nativní VST pluginy zřejmě neumí. Ale co třeba pluginy od Waves, nebo nějaké VSTi (Guitar Rig, Amplitube, Ampeg SVX atp.)

Poradíte někdo? Jaké jsou vaše zkušenosti? Jak to funguje?

Díky

jeany
Uživatel
Uživatel

Re: UAD 2 - solo/laptop

Příspěvek od jeany » pon 25. říj 2010 8:59:28

UAD2 umí akcelerovat jen svoje firemní pluginy, jiné ne. Jinak zkušenosti mám veskrze pozitivní. UAD vlastním už od dob UAD1 (cca 5 let). Svýho času to v porovnání s native pluginama (Waves, URS) nemělo konkurenci a i dnes, kdy se native dost vylepšilo je tam pár top class pluginů (EMT 140, EMT 250 reverby, EL Fatso, Manley Massive Passive...) který nikdo jinej nedělá. Vzhledem k tomu, že je to necracnutelný (resp. protože k provozu je nutný HW není to pro crackery zajímavý) je to trochu exkluzivní klub, což mimo jiné vedlo k výlučnému partnerství s špičkovejma firmama jako Empirical Labs, Manley, EMT, Neve...
I základní balík pluginů, kterej je se solem bundlovanej není vůbec špatný: použitelnej channel strip (EQ-Comp/Gate, základní delay a reverb), reverb, Urei 1176 a Teletronix LA2A kompresory, Pultec EQ. S tím už dá se udělat dost muziky.
Pluginy se sice zdaj na první pohled bejt dost drahý, ale UAD dělá spoustu promo akcí (specielně před Vánocema, ale i jindy, téměř každej měsíc něco je), kdy ceny klesaj i pod 50% :-D Navíc občas dostaneš i nějakej dicount kupón...

J.J.
Uživatel
Uživatel

Re: UAD 2 - solo/laptop

Příspěvek od J.J. » pon 25. říj 2010 11:07:50

Tady máš seznam pluginů které na UAD běží.
http://www.uaudio.com/products/store/index.html
Zvukař bez www stránek

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“