notebook a brumenie
-
- Reklama
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
notebook a brumenie
Na brumenie z notebooku ked je zapojeny na adapter, by sa mal pouzit di box.
Nakolko nepomaha zapojenie notebooku na jednu fazu (zasuvku odkial ide mix) a nepomaha ani ina faza. (ina zasuvka)
Tak sa pytam, ci existuje alternativny sposob zapojenia notebooku, ako len na dibox.
Nakolko nepomaha zapojenie notebooku na jednu fazu (zasuvku odkial ide mix) a nepomaha ani ina faza. (ina zasuvka)
Tak sa pytam, ci existuje alternativny sposob zapojenia notebooku, ako len na dibox.
Re: notebook a brumenie
Jsem sice amatér, ale nemůže být problém ve smyčce dvou zemí? Možná by mohlo pomoct ukroutit kolík na zásuvce, aby notebook nebyl uzemněn, nebo u další věci, kterou máš v okruhu a je taky uzemněná.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak pánové, jednak už se to tu několikrát probíralo. A za druhé kroucení kolíků nemůžete snad myslet ani vážně. Možná si amatér, ale vrah dobrej.
Pokud se chceš obejít bez DiBoxu tak snad jen na baterku, nebo koupit adaptér s plochou vidličkou, nebo zvukovku se symetrickým výstupem.
Pokud se chceš obejít bez DiBoxu tak snad jen na baterku, nebo koupit adaptér s plochou vidličkou, nebo zvukovku se symetrickým výstupem.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Tak zpět, téma znovu otevírám, vysvětlili jsme si to se zakladatelem tématu (zvuk Attik) v SZ.
Otázka zní, zda neexistuje jiné (další, alternativní) řešení, jak při ZACHOVÁNÍ uzemnění řešit brum, když uživatel nechce použít DI. Ntb a mix jsou na jedné fázi (vyzkoušeno i na dvou) - viz první příspěvek, ne zcela šťastně napsaný.
A "amatéra" prosím, aby do témat, která se dotýkají silnoproudu, raději nepřispíval
Otázka zní, zda neexistuje jiné (další, alternativní) řešení, jak při ZACHOVÁNÍ uzemnění řešit brum, když uživatel nechce použít DI. Ntb a mix jsou na jedné fázi (vyzkoušeno i na dvou) - viz první příspěvek, ne zcela šťastně napsaný.
A "amatéra" prosím, aby do témat, která se dotýkají silnoproudu, raději nepřispíval
Symteričnost řeší šum a ne brum, nebo se pletu?blaha píše:Pokud se chceš obejít bez DiBoxu tak snad jen na baterku, nebo koupit adaptér s plochou vidličkou, nebo zvukovku se symetrickým výstupem.
Mám za to, že brum je problém země a přístrojů, kdežto šum je bordel natahovaný na kábly?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Když použiješ zvukovku se symetrickými výstupy, tak můžeš propojit jen + a - a stínění zapojovat nemusíš, tím rozdělíš zemní smyčku mezi NB a zbytkem aparátu.
Každopádně symetrika šum neřeší.
Každopádně symetrika šum neřeší.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Mozna jeste vradit ten odpor cca. 100ohm mezi zeme(ale tohle jsem poprave nikdy nezkousel), ale to uz tady taky bylo u DI-BOXu dokonce i se schematy.
Jinak nejlepsi je ten adapter bez zemeni, resi totiz vse, zvuk i video. Nebo potom sitovy oddelovaci transformator, to tady uz take bylo.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
zvuk Attik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
OK Cim potom riesit sum?blaha píše: Každopádně symetrika šum neřeší.
Da sa sum vobec odstranit?
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Omezit na úkor kvality užitečného signálu.
Nebo ošulit ucho maskováním.
Nebo ošulit ucho maskováním.
Myslíš nahrát chvíli mikrofony na čisto, v kompu pak získat profil šumu a následně ho z celé nahrávky vymazat?
Já jsem to takhle jednou zkoušel a poznal jsem, že dost zvuku chybí. Napodruhé byla uplně jiná situace a zmizel jen šum. Asi hodně záleží na tom, jaký ten šum je.
Já jsem to takhle jednou zkoušel a poznal jsem, že dost zvuku chybí. Napodruhé byla uplně jiná situace a zmizel jen šum. Asi hodně záleží na tom, jaký ten šum je.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co takhle najít příčinu šumu a odstranit ji?
amatér