Jak snímat bicí v domácích podmínkách?
-
- Reklama
Ahoj,
vim, že už tady bylo o tom hodně řečeno, ale praktickou radu jsem nenašel.. Poradil by jste mi někdo?
Chystáme si s klukama udělat nahrávku, která by se dala použít jako takový promo nebo jak to nazvat, ale nechceme do studia. Prostě v domácích podmínkách.
S kytarama si pohraju, ale s bicíma nemam zkušenosti.
Moje představa je taková, že za pomoci sady mikrofonů http://kytary.cz/takstar-dms-pro-super-7/HN113296/" onclick="window.open(this.href);return false; bych vzal bicí do šesti vstupů, tedy kopák, virbl, TOMy, kotel a plechy.
Nicméně teď jsem se tak dočetl, že je ještě fajn postavit dva mikrofony na room a nahrát je do sterea. Nicméně otázka zní jestli tohle má smysl v místnosti v roubené chalupě - tedy žádný zázrak co se akustiky týče
Nemáte někdo zkušenosti se zvučením bicích v podobném prostředí? Co je třeba dobré udělat pro lepší sejmutí atp. Nečekám určitě nějaké konkrétní postupy, spíše zkušenosti
Díky moc,
Jakub
vim, že už tady bylo o tom hodně řečeno, ale praktickou radu jsem nenašel.. Poradil by jste mi někdo?
Chystáme si s klukama udělat nahrávku, která by se dala použít jako takový promo nebo jak to nazvat, ale nechceme do studia. Prostě v domácích podmínkách.
S kytarama si pohraju, ale s bicíma nemam zkušenosti.
Moje představa je taková, že za pomoci sady mikrofonů http://kytary.cz/takstar-dms-pro-super-7/HN113296/" onclick="window.open(this.href);return false; bych vzal bicí do šesti vstupů, tedy kopák, virbl, TOMy, kotel a plechy.
Nicméně teď jsem se tak dočetl, že je ještě fajn postavit dva mikrofony na room a nahrát je do sterea. Nicméně otázka zní jestli tohle má smysl v místnosti v roubené chalupě - tedy žádný zázrak co se akustiky týče
Nemáte někdo zkušenosti se zvučením bicích v podobném prostředí? Co je třeba dobré udělat pro lepší sejmutí atp. Nečekám určitě nějaké konkrétní postupy, spíše zkušenosti
Díky moc,
Jakub
No asi tak, staci si sehnat jen vicekanalovou zvukovku s mic vstupy(treba M-audio Fasttrack 8R) a notas. Myslim ze 8 kanalu na bici by ti mohlo stacit (kick, sn top, sn bot, tom, fl. tom, hh, ovhL, ovhR). dulezite bude mit kvalitni a dobre nalazene bici (kde nic neni....
) - a tim nemyslim hromadu gaffy, molitanu, a dve periny plus polstar v kopaku
, pokud mozno akusticky vhodnou mistnost/nebo ji upravit, a na takove levne mikrofony se vybodni a pujc si nekde neco lepsiho....a pak si trochu pohrat s jejich rozmisteni, zkusit ruzne varianty. Takhle by nemel byt problem udelat pro svou demo nahravku celkem slusne bici...a jestli nahravat jen na room tak to asi taky bude záležet na stylu muziky...
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
už jen ta cena za sedmidílnou sadu moc nevypovídá o jejich velké kvalitě. Asi nejlepší řešení bude za drobný úplatek si od někoho půjčit opravdové mikrofony. 
Chlape tak mysli trochu, kdyz rikas ze mistnost je akusticky nic moc, tak proč by sis ji měl nahravat. V takovem případě sejmi kontaktne at je hnusne akustiky mistnosti v mikrofonech co nejmin a nejake pekny prosturek uz vybereš v kompu. Co se tyče mikráů, tak ta sada stojí celá tolik co jeden kvalitní mikrofon na kopák.....jakýpak asi může ten mikrofon z té sady být...to už snad musí být z plastu nebo coCo se roomu týče tak jsem myslel nahrávat konkrétní stopy jednotlivých částí + room - prostě pro takovou lepší prostorovost.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
100% souhlas. Hele možná pitomej nápad - ty bicí co takhle natočit venku na dvoře? Teda pokud tam nejezdí traktory a nekdákaji slepice:)
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
zrovna včera jsem tyhle mikráky potkal v jednom klubu.....děs...mezi sadou bicích za 20K, za 150K a lepenkovýma krabicama vyhrabanýma za Tescem by nebyl vůbec žádnej rozdil. Pokud je místnost špatná, tak řešení venku není vůbec špatný (v závislosti na počasí). V takovej moment (nevím, co máš za sadu) by možná bylo eště lepší snímat i každej činel zvlášť.
Ať už to nabereš na cokoliv, tak jsou drum trackery a zvukový banky, který jsou nahraný opravdu pořádně a podle toho taky zní. Takže nahrát pořádně činely, nahrát bubny, přesamplovat a máš klid
Ať už to nabereš na cokoliv, tak jsou drum trackery a zvukový banky, který jsou nahraný opravdu pořádně a podle toho taky zní. Takže nahrát pořádně činely, nahrát bubny, přesamplovat a máš klid
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No, kdyby trefil počasí akorát aby pršelo tak, aby kapky dopadaly přesně v rytmu, bylo by to půl práce 
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
Není-li místnost ani pořádná mic-sada, tak bych bicí triggeroval.
- pavlii
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
2Grazlll: a proč nechcete do studia? To mi hlava nebere.......
P.
P.
Chlapi... Grazlll tady někde píše, že začíná, snaží se poskládat aparát, prostě i s kapelou je "na startu".
Máte jistě pravdu. Ale důvod, proč nechtějí jít do studia a proč se poohlížejí po těchto konkrétních mikrofonech na bicí, jsou zřejmě finance (kdyžtak mě Grazlll opraví). Ani se mu nedivím, že v této fázi hledá nějakou levnou variantu... ( i když s tím můžeme nesouhlasit).
Grazllle, pokud jde o ozvučení bicích na nějaké vaše první demo a v akusticky nevhodném prostoru, doporučuju asi toto: Základ jsou ruce a nohy bubeníka a jak dokáže svoje bicí naladit. Na to prosím velký důraz!!! Co se týče nevhodné akustiky, tak i když to nebude vypadat bůhví jak, zapojte trochu fantazie. Důležitý bude výsledek. Sežeňte např. nějaké paravany, nebo si je postavte. Použijte provazy, deky, věšáky, prostě co dům dá a udělejte pro ty bicí takovou budku. Nebude to asi moc estetické, ale účel to splní. No a k mikrofonům. Asi není moc peněz, že? Proto bych koupil kopákový mik. Soundking ED007 . Stojí litr a věř mi, že za tu cenu budeš spokojený. V pohodě s ním pak můžete zvučit i live hraní, aniž byste s ním měli nějaký problém. No a až něco vyděláte, můžete dokupovat dál (je to asi lepší cesta, než koupit tu zmiňovanou sadu). Co se týká zbytku bicích, nevím, jak jste vybavení dalšíma mikrofonama. Můžou stačit i dva dynamické (lépe kondenzátorové) mikrofony umístěné jako over heady. Pohraješ si s umístěním a uvidíš. Jestli si bubeník dá záležet a bubny řádně poladí, výsledek by mohl být pro vaše potřeby uspokojivý. Neboj se toho.
Máte jistě pravdu. Ale důvod, proč nechtějí jít do studia a proč se poohlížejí po těchto konkrétních mikrofonech na bicí, jsou zřejmě finance (kdyžtak mě Grazlll opraví). Ani se mu nedivím, že v této fázi hledá nějakou levnou variantu... ( i když s tím můžeme nesouhlasit).
Grazllle, pokud jde o ozvučení bicích na nějaké vaše první demo a v akusticky nevhodném prostoru, doporučuju asi toto: Základ jsou ruce a nohy bubeníka a jak dokáže svoje bicí naladit. Na to prosím velký důraz!!! Co se týče nevhodné akustiky, tak i když to nebude vypadat bůhví jak, zapojte trochu fantazie. Důležitý bude výsledek. Sežeňte např. nějaké paravany, nebo si je postavte. Použijte provazy, deky, věšáky, prostě co dům dá a udělejte pro ty bicí takovou budku. Nebude to asi moc estetické, ale účel to splní. No a k mikrofonům. Asi není moc peněz, že? Proto bych koupil kopákový mik. Soundking ED007 . Stojí litr a věř mi, že za tu cenu budeš spokojený. V pohodě s ním pak můžete zvučit i live hraní, aniž byste s ním měli nějaký problém. No a až něco vyděláte, můžete dokupovat dál (je to asi lepší cesta, než koupit tu zmiňovanou sadu). Co se týká zbytku bicích, nevím, jak jste vybavení dalšíma mikrofonama. Můžou stačit i dva dynamické (lépe kondenzátorové) mikrofony umístěné jako over heady. Pohraješ si s umístěním a uvidíš. Jestli si bubeník dá záležet a bubny řádně poladí, výsledek by mohl být pro vaše potřeby uspokojivý. Neboj se toho.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
nebo poproste v okolí nějakého zvukaře, jesli nepujčí a pár korun nějakou sadu, kterou třeba následující víkend nevyužije.
bez mikráku na virblu bych bicí asi nedělal, to už zavání. přecejenom rytmičák musí být slyšet tak nějak "vždy". Na něj můžeš nejběžněji použít Shure SM 57 nebo Audix i5. Oba udělají do základu vynikající práci, pak jen už trochu eq a šlape to. Důležitý je, aby ti mikrofon chytl charakter, byť minimálně. Pokud máš frekvenci zaznamenanou, tak se dá už +- vykroutit. Pokud ne, tak ti to žere jen decibely a nic z toho.
http://www.myspace.com/koistinenband" onclick="window.open(this.href);return false; poslechni si live 2010. Audix D6 na kopák, i5 na virbl zvrchu a (tuším) pár Audix ADX 51 jako OH
jako další řešení může být si půjčit elektronický bicí a nahrát si midi, který potom nasampluješ přes třeba EZdrummer nebo Superior Drummer. Většina těchto programů má v sobě krom základních samplů, nahraný overheady a ambient, vnitřní mixpult, efekty
http://www.myspace.com/koistinenband" onclick="window.open(this.href);return false; poslechni si live 2010. Audix D6 na kopák, i5 na virbl zvrchu a (tuším) pár Audix ADX 51 jako OH
jako další řešení může být si půjčit elektronický bicí a nahrát si midi, který potom nasampluješ přes třeba EZdrummer nebo Superior Drummer. Většina těchto programů má v sobě krom základních samplů, nahraný overheady a ambient, vnitřní mixpult, efekty
Samozřejmě. SM57, Audix D6 atd... Velmi dobré mikrofony na bicí. To ale zřejmě nebude v možnostech Grazllla (pokud si je někde nepůjčí).
A ozvučit bicí jen OH a kopákovým mikrofonem se dá. Záleží na ladění, ne technice bubeníka a na stylu muziky... Možná má někdo utkvělou představu, že ke všemu, do čeho se tluče, se nutně musí dát mikrofon. Moje zkušenost je jiná.
A ozvučit bicí jen OH a kopákovým mikrofonem se dá. Záleží na ladění, ne technice bubeníka a na stylu muziky... Možná má někdo utkvělou představu, že ke všemu, do čeho se tluče, se nutně musí dát mikrofon. Moje zkušenost je jiná.
D6 je vynikající mikrofon a je součástí tý lepší třídy.
Šlo mi hlavně o dvě pointy
1) bicí se dají dělat i s míň mikrofonama
2) SM57 má doma semtam doma i nějakej muzikant, tudíž sehnat ho na půjčení by neměl být výrazný problém
Co se techniky bubeníka týče, tak jich je opravdu málo, u kterých by stačil třeba kopák a jeden overhead.
Šlo mi hlavně o dvě pointy
1) bicí se dají dělat i s míň mikrofonama
2) SM57 má doma semtam doma i nějakej muzikant, tudíž sehnat ho na půjčení by neměl být výrazný problém
Co se techniky bubeníka týče, tak jich je opravdu málo, u kterých by stačil třeba kopák a jeden overhead.