Nahravanie midi na PC

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Tommi

Nahravanie midi na PC

Příspěvek od Tommi »

Zdravim Vás! Mám takyto problem. V PC mám nejake virtualne syntetiyátory. Použivam ich ked mi už nestačia tie realne klavesy. Zapnem niektory softwar. synth, napojim cez svoje klávesy ako midi a chcem ten midi zvuk nahrat do jednej stopy ku ostatnym stopám. Nedarí sa mi to lebo ked prepnem v mixeri nahrávanie Wave-MIDI-CD, tak sa mi do stopy ktorú nahrávam nahrá všetko. Všetky stopy spolu s MIDI. Na nahrávanie použivam Cool Edit PRO 2. Poradte mi prosím,čo tam mám nastavit aby som nahrával iba MIDI. Velmi pekne Vám dakujem. Tommi
adamis
Uživatel
Uživatel

Nahravanie midi na PC

Příspěvek od adamis »

Moc tomu nerozumím - tak snad používej u stop MUTE a SOLO a co nechceš nahrát tak zamutuj. Nebo já nevím co je nejasný... :?:
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Nahravanie midi na PC

Příspěvek od vitek_cz »

Cool edit pro neznam.. Muzu jen poradit, jak je to v nuendu nebo Protools.

Tam to funguje tak, ze si zalozis MIDI stopu (pripadne Instr. stopu), priradis ji virtualni nastroj (pomoci routingu) a pak kdyz nastavis tuto stopu na nahravani, tak se do ni ukladaji MIDI, ktere hrajes pres napr. klavesy.
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Nahravanie midi na PC

Příspěvek od pavlii »

Problém vidím tady: "...chcem ten midi zvuk nahrat do jednej stopy...". To v zásadě nejde - ledaže by ten který DAW měl dost specifické routování. Jak píše vitek_cz: založ si MIDI stopu, na její výstup nastav požadovaný VSTi a nahraj MIDI eventy z kláves. Tuto MIDI stopu pak můžeš rovnou požívat při mixu s audiostopami nebo jí lze jednoduchým exportem v rámci DAW převést na audio stopu. Nicméně obě cesty jsou v zásadě rovnocenné.

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“