Jaký mikrofon na growling?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Berzeger
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Berzeger » úte 11. pro 2007 20:54:24

Ahoj,

potrebuju sehnat mikrofon, ktery utahne growling, v cenovy relaci kolem 1000 Kc. Skoro vubec se v mikrofonech nevyznam, nevim proto, co by bylo dobry :) Je to ciste na domaci pouziti, na prezpivavani songu growlingem. Budu vdecnej za jakykoliv tip, zatim mam vybrany tento:
http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=31017" onclick="window.open(this.href);return false;
co si o nem myslite?

Diky predem :)
-B-

Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick » stř 12. pro 2007 8:27:54

Tak to jsem se musel popídit, co to ten growling vlastně je

Wikipedie: Growling je velmi specifická technika zpěvu, užívaná především v death metalu, ale i v jiných příbuzných žánrech. Spočívá ve vtahování vzduchu do sebe, narozdíl od normálního zpěvu. Výška tónů je velmi hluboká a barva hlasu je hrubá a chraplavá. Kupodivu nejtěžší na této technice není intonace, ale artikulace jednotlivých slov tak, aby jim bylo rozumět, což je pro posluchače nezvyklého na death metal problém i u profesionálních nahrávek.
:D :D

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » čtv 13. pro 2007 10:18:44

NICKu dik za vysvetleni, usetril jsi mi minimalne 10 minut hledani. Rek bych ze na tuhle techniku asi neni treba mikrofonu zadnych specialnich vlastnosti, navic v tyhle cenovy kategorii. Cili ... vyhovi lecos, klidne i ten NUmark (Behringer, Yoga, JTS, Samson ... co ja vim co ;-) ).

Berzeger
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Berzeger » čtv 13. pro 2007 17:26:32

Tam jde hlavne o to, ze ten mikrofon se drzi PRIMO u pusy, takze je trosku problem s takovym tim "hucenim" (nevim jak to vysvetlit, mam na mysli kdyz strcite mikrofon do pusy a fouknete do nej :D ), o to mi prave jde.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » ned 16. pro 2007 12:29:30

Mmno v cene do 1000 Kc asi tezko najdes mikrofon na kterej kdyz z takovyhle blizkosti budes "plivat" (jako v BeatBoxu) tak ti to odstini. Resenim by byly mikrofony s integrovanym vysoce ucinnym vicevrstvym kovovym popfiltrem ale tak je to zase o jinejch penezich ... . Nejlevnejsi co ja vim je nase sE H1:

http://shop.audiopro.cz/katalog/se_electronics/H1.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Na ten jsem byl zvedavej jak moc kdyz je to kondik (zadnej elektret, ma skutecnou kondenzatorovou vlozku se zlacenou tristrvrtepalcovou membranou) tak jak moc bude nachylnej na plivani a na vitr, mel jsem ho na outdoor (venku) folkarskym festaku na hlavnim zpevu super. Zkousel jsem ho proplivnout ... konvencnim zpusobem se mi to nepodarilo a kolem poletujici vitr nebral vubec. A kupodivu dokonce sel i poslat do odposlechu ;-) a nevazbil (az jsem se fakt divil).

Berzeger
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Berzeger » ned 16. pro 2007 16:10:36

Diky moc za odpoved :) bohuzel v tyhle cene uz je to pro me nevyhovujici :-\ nejsem vydelecne cinnej, zatim jenom studuju :) takze asi tak.. nasetrim nejaky penize, na vanoce taky neco dostanu a pak uvidim :)

jans
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jans » ned 16. pro 2007 23:54:33

mozno toto http://www.muziker.sk/default.aspx?Soun ... _id;105594
zvukovo sa to vraj podoba sm58 a stoji to iba 900 sk na tovj "spev" to moze byt podla mna fajn,.. precit aj si forum na muzikeri mozno daco zistis....

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » úte 18. pro 2007 1:49:57

Tak to je klasicka cina jakych jsou vsude desitky... v podstate stejna kategorie jako je ten Numark WM200 co si vybral predtim (nebo samozrejme abych neopomnel nas Behringer XM8500).

mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri » pát 21. pro 2007 12:30:10

Podle mě posloiží jakákoliv dynamika, protože v týhle cenový skupině bude kondík maximálně elektret a ten na growling asi moc není...

al_laney
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od al_laney » stř 24. zář 2008 0:16:48

A kdybyste měli vybrat nějaký mikrofon na growling v cenové relaci do cca 5 tisíc?

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“