Jak vyřešit odposlechy
-
- Reklama
Jak vyřešit odposlechy
Ahoj, tak nějak začínám se zvukařinou. Zatím jsem měl možnost zvučit pár akcí kde vpodstatě nebyl odposlech potřeba. Teď mám možnost asi za tři měsíce ozvučit větší akci a začal jsem řešit problém s odposlechy. mám mixpul soundcraft EPM 8 (2x aux) a chtěl bych se zeptat, jestl je možné s tímto pultem nějak zařídit aby se kapela na podiu nějak rozumně slyšela?
aparaturu mam:
Hlavní bedny: electrovoice Eliminatori i (700W 4 ohm)
Zesilovač: yamaha P 4500
subbasy: plánuju si je půjčit od jednoho zvukaře výkonově by k těm eliminatorům měly sedět.
odposlechy: 2x yorkville YS 12 (120W 8 ohm)
1x dělaný odposlech s eminence delta 15
1x dělaný odposlech s eminence beta 15
1x menší odposlech yorkville 100w rms 10" repro
zesilovače na odposlechy:
1x tesla studio solo 132
1x tesla studio solo 130
dva 200w homemade zesilovače ( momentálně je kamarád repasuje)
jeden no name zesilovač cca 150W (zkoušel jsem na něj pustit ten malý yorkville
a hralo to docela dobře.
Ty tesly bych nejraději vyměnil za něco novějšího, zatím se ale na bazaru nic vhodnýho neobjevilo. K těm dvou doma dělanejm odposlechům bych chtěl koupit nějaký koncový zesilovač tak 2x 500- 600W. Pokud byste mi něco doporučili a nějaké určitě vyloučili byl bych velice vděčný.
Pokud je to s tím soundcraftem v pasti, tak bych se chtěl zeptat jaký pult pro takové aplikace byste mi doporučili? rozpočet mám na něj cca okolo 10 000.
Moc děkuji za případné rady a doporučení.
aparaturu mam:
Hlavní bedny: electrovoice Eliminatori i (700W 4 ohm)
Zesilovač: yamaha P 4500
subbasy: plánuju si je půjčit od jednoho zvukaře výkonově by k těm eliminatorům měly sedět.
odposlechy: 2x yorkville YS 12 (120W 8 ohm)
1x dělaný odposlech s eminence delta 15
1x dělaný odposlech s eminence beta 15
1x menší odposlech yorkville 100w rms 10" repro
zesilovače na odposlechy:
1x tesla studio solo 132
1x tesla studio solo 130
dva 200w homemade zesilovače ( momentálně je kamarád repasuje)
jeden no name zesilovač cca 150W (zkoušel jsem na něj pustit ten malý yorkville
a hralo to docela dobře.
Ty tesly bych nejraději vyměnil za něco novějšího, zatím se ale na bazaru nic vhodnýho neobjevilo. K těm dvou doma dělanejm odposlechům bych chtěl koupit nějaký koncový zesilovač tak 2x 500- 600W. Pokud byste mi něco doporučili a nějaké určitě vyloučili byl bych velice vděčný.
Pokud je to s tím soundcraftem v pasti, tak bych se chtěl zeptat jaký pult pro takové aplikace byste mi doporučili? rozpočet mám na něj cca okolo 10 000.
Moc děkuji za případné rady a doporučení.
Jak vyřešit odposlechy
V tomto případě bych doporučoval po dobu těch zbývajících tří měsíců každou neděli návštěvu kostela a vydatné modlení, aby se ti po třetí písničce z nějakého z těch zesilovačů nezakouřilo a nebylo po produkci.
Jak vyřešit odposlechy
Proto taky chci ty tesly vyměnit...Zatím jsem si je nechal abych na nich mohl zkusit různý zapojení těch odposlechů..a jen čekám kdy se na bazaru objeví něco vhodnýho a ne moc zruky..Ty homemade zesilovače jsou dělaný chlapíkem, kterej tomu rozumí. Má to všechny potřebný ochrany a hlavně to má naddimenzovaný součástky..(a pokud jsi měl na mysli tu yamahu, tak ta na těch reprácích slouží cca tři roky bez nejmenšího problému)
Ale ptal jsem se na něco trochu jinýho..to že mám starý zesilovače, který potřebujou vyměnit vím a snažím se to řešit...Řeším jestli budu muset kupovat novej mix a nebo jestli jsem schopnej s tím soundcraftem to podium na nějaký úrovni nazvučit..Možnost abych to vyzkoušel jen tak nemám..proto se prvně ptám tady abych si zbytečně nezamlouval prostory kde by se to mohlo vyzkoušet..
Ale ptal jsem se na něco trochu jinýho..to že mám starý zesilovače, který potřebujou vyměnit vím a snažím se to řešit...Řeším jestli budu muset kupovat novej mix a nebo jestli jsem schopnej s tím soundcraftem to podium na nějaký úrovni nazvučit..Možnost abych to vyzkoušel jen tak nemám..proto se prvně ptám tady abych si zbytečně nezamlouval prostory kde by se to mohlo vyzkoušet..
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jak vyřešit odposlechy
V tom případě to není o odposleších, ale o tom, co budeš zvučit, počet nástrojů, požadavky kapely atd.
Je to dáno limity mixu, pokud bude stačit:
8x mic
2x stereo line
1x AUX PRE
1x AUX POST (pro efekt vrácenej přes nějaký z výše uvedených vstupů)
Pokud tohle bude kapele stačit, můžeš výstup z mixu klidně zapojit na 20kW aparát.
Pokud to nevyhoví, tak uděláš líp, že si za těch 10k najmeš na tu akci zvukaře s odpovídajícím vybavením (pronájem aparátu se mi v této situaci nezdá příliš vhodný). A ty se budeš snažit přitom něco okoukat, vyzvědět a odchytit.
A pro začátky a pochopení o čem to vše je a jaké bývají požadavky a běžně zavedená praxe dopručuju pročíst to tu pozorně skoro celé. Případně si obstarat knížku Praxe zvukové techniky a studovat.
Je to dáno limity mixu, pokud bude stačit:
8x mic
2x stereo line
1x AUX PRE
1x AUX POST (pro efekt vrácenej přes nějaký z výše uvedených vstupů)
Pokud tohle bude kapele stačit, můžeš výstup z mixu klidně zapojit na 20kW aparát.
Pokud to nevyhoví, tak uděláš líp, že si za těch 10k najmeš na tu akci zvukaře s odpovídajícím vybavením (pronájem aparátu se mi v této situaci nezdá příliš vhodný). A ty se budeš snažit přitom něco okoukat, vyzvědět a odchytit.
A pro začátky a pochopení o čem to vše je a jaké bývají požadavky a běžně zavedená praxe dopručuju pročíst to tu pozorně skoro celé. Případně si obstarat knížku Praxe zvukové techniky a studovat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jak vyřešit odposlechy
Ten mix má odposlechovou cestu vlastně jen jednu 1 aux pre.
Takže potřebuješ jeden nejlepší zesík a bednu z toho co máš. To musíš vyzkoušet.
Půjde taky přivézt signál do stereo zesíku a mít k němu dvě bedny. Víc pokryješ pódium.
Zbytek nech doma a já bych zkusil ty eminence a 200 waty.
Tím budeš mít minimální sestavu pro odposlechy na zpěv, zpěvy a nástroje bez komb.
A hodil by se ekvalizér a dobrý mikrofony.
V téhle sestavě pouštět auxem do odposlechů jen nezbytné minimum tedy zpěvy, dechy.
A jak psal Bláha zjistit si co minimální nároky kapel a promyslet to, jestli to můžeš zajistit.
Vzdělávní je taky například zde.
http://www.zvukarina.cz/live-zvukarina- ... t2695.html
Takže potřebuješ jeden nejlepší zesík a bednu z toho co máš. To musíš vyzkoušet.
Půjde taky přivézt signál do stereo zesíku a mít k němu dvě bedny. Víc pokryješ pódium.
Zbytek nech doma a já bych zkusil ty eminence a 200 waty.
Tím budeš mít minimální sestavu pro odposlechy na zpěv, zpěvy a nástroje bez komb.
A hodil by se ekvalizér a dobrý mikrofony.
V téhle sestavě pouštět auxem do odposlechů jen nezbytné minimum tedy zpěvy, dechy.
A jak psal Bláha zjistit si co minimální nároky kapel a promyslet to, jestli to můžeš zajistit.
Vzdělávní je taky například zde.
http://www.zvukarina.cz/live-zvukarina- ... t2695.html
Jak vyřešit odposlechy
Tak jsem nakonec sehnal zvukaře, který mi tu akci za solidní peníze ozvučí. Během roku se pokusím dovybavit a případně si další ročník ozvučím sám. Jinak moc děkuju za ten odkaz s vzděláváním!!!
Děkuji za rady..
Děkuji za rady..