Fade time Eurolight DMX Scan Control 192
-
- Reklama
-
janci_k
Zdravím,
mám pult Eurolight DMX Scan Control 192 a nasledovný problém:
Keď spustím nejaký naprogramovaný program (v auto režime) a nastavím Fade Time (napr. na 2 sekundy), a rozdiel dmx hodnot pri nejakom kanále je menej ako 255 (ale napr. len 70), tak prechod - Fade netrvá celé 2 sekundy, ale kratšie, a zvyšok času (do 2 sekúnd) sa už nič nedeje (resp. menia sa scény, v ktorých bol rozdiel 255).
Trochu konkrétnejšie: mám scany, na ktorých by som rád docielil, aby sa hýbali pomaly, "nepretržite" a plynule. Keď naprogramujem jednu scénu tak, že zrkadlo je napr. úplne vpravo (dmx hodnota kanálu Pan je 0) a druhú scénu tak, že zrkadlo je úplne vľavo (dmx hodnota 255), a nastavím dobu trvania scény na rovnakú dĺžku, ako Fade time (napr. 2 sekundy), tak je to OK, scany sa hýbu takmer bez prestávky.
Ale keď nastavím zrkadlo napr. na stred (dmx hodnota napr. 120) a v druhej scéne hodnota napr. 200, pri rovnakom nastavení dĺžky prechodu a fade time sa zrkadlo premiestni za kratšiu dobu ako 2 sekundy a zvyšok čaká.
Vyzerá to tak, že môj DMX Controller berie vždy prechod (fade) od hodnoty 0 do 255 a všetkých 256 krokov rozrátava na želaný čas; a nie skutočnú dĺžku prechodu (napr od 120 do 200).
Dá sa s tým niečo robiť? Či od tohto mixu nemám viacej čakať?
Resp. existuje nejaký iný spôsob, ako pekne plynule a pomaly pohybovať scanermi/hlavami (okrem manuálneho režimu)?
Ďakujem za odpovede
mám pult Eurolight DMX Scan Control 192 a nasledovný problém:
Keď spustím nejaký naprogramovaný program (v auto režime) a nastavím Fade Time (napr. na 2 sekundy), a rozdiel dmx hodnot pri nejakom kanále je menej ako 255 (ale napr. len 70), tak prechod - Fade netrvá celé 2 sekundy, ale kratšie, a zvyšok času (do 2 sekúnd) sa už nič nedeje (resp. menia sa scény, v ktorých bol rozdiel 255).
Trochu konkrétnejšie: mám scany, na ktorých by som rád docielil, aby sa hýbali pomaly, "nepretržite" a plynule. Keď naprogramujem jednu scénu tak, že zrkadlo je napr. úplne vpravo (dmx hodnota kanálu Pan je 0) a druhú scénu tak, že zrkadlo je úplne vľavo (dmx hodnota 255), a nastavím dobu trvania scény na rovnakú dĺžku, ako Fade time (napr. 2 sekundy), tak je to OK, scany sa hýbu takmer bez prestávky.
Ale keď nastavím zrkadlo napr. na stred (dmx hodnota napr. 120) a v druhej scéne hodnota napr. 200, pri rovnakom nastavení dĺžky prechodu a fade time sa zrkadlo premiestni za kratšiu dobu ako 2 sekundy a zvyšok čaká.
Vyzerá to tak, že môj DMX Controller berie vždy prechod (fade) od hodnoty 0 do 255 a všetkých 256 krokov rozrátava na želaný čas; a nie skutočnú dĺžku prechodu (napr od 120 do 200).
Dá sa s tým niečo robiť? Či od tohto mixu nemám viacej čakať?
Resp. existuje nejaký iný spôsob, ako pekne plynule a pomaly pohybovať scanermi/hlavami (okrem manuálneho režimu)?
Ďakujem za odpovede
Odpověděl jsi si (na konci) sám. U tohoto pultu nejde průběh nastavit nastavit tak lehce. Dokonce i u hodně dražších pultů s přednastaveným pohybem (movie) v základním nastavení (cue) si musíš pohlídat nastavení pro pan-til v závislosti na přechodu a čase. Obecně platí, že pro dráhu pohybu musíš nastavit individuálně i čas .... za který to sken - hlava stihne "proběhnout". U větších pultů (licon...) můžeš do tohoto programování zasáhnout kdykoli v reálném čase. U tebe zbyvá jen si tuto show naprogramovat znovu
s rychlejším časem... a třeba se strefíš hned na poprvé. A to nemluvím o tom,
že u větších pultu se buď z knihovny nebo zadáním na začátku nastavení nastaví např. právě parametry pro pan-til zvlášť pro každou hlavu... Tzn. nastavíš kolikrat se hlava umí otočit např. 720° a pak jen měníš dráhu a čas přechodu. Laicky řečeno.
Takže zkoušet, zkoušet zkoušet...
To už myslím někdo řekl.
s rychlejším časem... a třeba se strefíš hned na poprvé. A to nemluvím o tom,
že u větších pultu se buď z knihovny nebo zadáním na začátku nastavení nastaví např. právě parametry pro pan-til zvlášť pro každou hlavu... Tzn. nastavíš kolikrat se hlava umí otočit např. 720° a pak jen měníš dráhu a čas přechodu. Laicky řečeno.
Takže zkoušet, zkoušet zkoušet...
To už myslím někdo řekl.
-
Návštěvník
v auto modu to lze natavit pomocí faderů na ovládání rychlosti a fade time. nastavíte nižší rychlost (cca 2s) a fade time nastavíte pod (taky cca. 2s). tímto se scéna zobrazuje 2s a přechod na ni a i na každou následující trvá 2s (zrcadlo běží pomaleji). musí se to vyzkoušet dle citu a použitých efektů a hlavně musí být fade time nastavený v setupu ovladače.