AKG AKG WMS40P-INS/D Zkušenost?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC »

Ahoj,
chci koupit AKG WMS40P-INS/D http://kytary.cz/akg-akg-wms40p-ins-d/HN094197/
Je to za velmi dobrou cenu. Má někdo zkušenost s tímto systémem? je možné ho vyzkoušet? Nebo doporučíte něco jiného? Potřeboval bych minimálně 8 mobilních hráčů. Zvučím žestě, nebo smyčce. Zajímalo by mě, zda bude přenos kvalitní, jestli nebude problém s pásmem, když ještě mám 2-3 ineary a 5 bezdrátových mikrofonů (AKG WMS 450 D5). A hlavně, aby mě nevypadával signál. (v sále do 300 lidí) Jestli bude potřeba nějaký spliter na anténu? Rád bych to vyzkoušel, peněz není a nechci je vyhazovat za šunty. Věc levná, dvakrát placená...

Připojoval bych tam klipsny
AKG D 409, http://www.akg.com/site/products/powers ... ge,EN.html" onclick="window.open(this.href);return false;
AKG C419, http://www.akg.com/site/products/powers ... ge,EN.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Beyerdynamic TG I52d, http://eastern-europe.beyerdynamic.com/ ... -i52d.html
audio-technica pro35 http://www.audio-technica.com/cms/wired ... index.html

samozřejmě konektory je potřeba přepájet, to vím ;)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Problém je, že to má jen 7 kanálů a žádné další možnosti.

Toto už je docela dost velkej bezdrátovej systém na to aby se to vždy obešlo bez rušivých signálů atp., takže bych opravdu vybíral minimálně o třídu vejš (WMS470 - 16ch), a už teď bych určitě uvažoval o centrálním napájení, splitterech a anténách, všechno to ustrojit do RACKu, nebo dvou, vč. kabeláže, třeba i nabíječky a šuplíku na příslušenství.

V tomhle případě bych se, ale rovnou obrátil na prodejce, s tím co máš (5xWMS450, ineary, druhy a typy mikrofonů) a co potřebuješ, aby ti udělal nabídku kompletního dovybavení bezdrátového systému, tak aby se to neovlivňovalo a fungovalo, držel bych se asi systému AKG, když už jsi v něm začal. Nejen, že ti prodejce dá na takovouto sestavu určitě lepší cenu, ale měl by držet i nějakou záruku, že to dohromady bude fungovat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC »

No píšou 7 systémů = 14 kanálů nebo ne?
Ostatní se přizpůsobí (WMS450tky) a ineary mám v jiném pásmu, naštěstí... Teď jsem to kontroloval..
Budu potřebovat další možnosti?
synchron přes infra nepotřebuju, údaj o stavu baterie oželím (když píšou 30h... Po každé akci dobíjím) clip tam je, to nastavím a nechám tak (vždy stejný nástroj/hráč bude mít tu svou stejnou krabičku)
Rack se šuplíkama, nabíječkama, napájení, multipin do mixu, s tím se počítá.
Otázkou je spliter s anténama :) Ale toho se asi nevyhnu...

Navíc 2 hráči WMS40 = 5000kč
2 hráči WMS470 = 24 000kč

A to je sakra rozdíl :)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

No i kdyby to bylo 2x7, o čemž nejsem úplně přesvědčenej WMS40 SINGLE má tuším 3 přepinatelný kanály. I kdyby jsi dohonil ty WMS450ky jinam a InEary taky, jsou tu různé interference, které můžou vzniknout. A pak ti nakrásně někdo přijde na akci s vysílačkou, nebo něčím jiným ajsi nahranej, polovina ti toho nefunguje.

Opravdu bych toto řešil přímo se zastoupením AKG.

A pokud to opravdu potřebuješ jednorázově nebo ne tak často a není možnost jet po kabelech, což je jistější, a omezujícím faktorem jsou finance, radši bych zvážil občasné zapůjčení celého systému od nějaké rentálky. Ve finále to pak vyjde levněji, než nákup celého systému (třeba i nepoužitelného).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC »

To mě jako ale vůbec nepotěšilo. Takto po ránu...
Píšou, že funguje 7 systémů dohromady.

Interference jsou ve městech - wifi, silná gsm síť a kdoví co ještě.

Zvučím na dědinách. Tam jestli je interference, tak jenom tato:
V domácí pálenici se ožrali jak dobytci, soused zavolal celníky a do týdne mu z ničeho nic chcíply obě prasata...

A vysílačky? My na sebe béknem - "Ty, Jožo, zavři to okno, na Maňu táhne."

:)

Potřebuju to někdy víc, někdy míň. Průměrně 2x do měsíce... Půjčovat to nemá smysl, na systém za 100 000 nemám zlaťáky. Na systém za 30-40 000 už bych něco splašil...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

No ono i na vesnici může být problém. Stačí, když tam budou někde hasiči nebo ZS, nebo nějakej radioamatér, nebo já nevím kdo, navíc je to v TV pásmu, což by taky mohlo vadit.

Opravdu je typ muziky takový, že všichni potřebují být na bezdrát, pokud to není nutné, koupil bych 3-4 systémy WMS470 + příslušenství, pro sólisty a ostatní nechal na kabelu, nebo je nechal na kabelu všechny. Navíc pokud máš situace, kdy nejsou potřeba všechny ručky, tak můžeš dokoupit jen vysílače a provozovat je přes WMS450.

NAvíc nevím do jaké míry mluvěj pravdu u AKG (snad jo, ale marketing je marketing), podědil jsem asi 6 systémů od Dexonu (to je teda jiná kategorie i když WMS40 by se mohla blížit) a tam mi, když jsem se o to zajímal, přímo servisák Dexonu řekl, že se můžou ovlivňovat i mezi sebou na různých frekvencích a, že jich všech 6 nebo 7 nikdy dohromady pořádně nefungovalo. Já to teda nikdy nezkoušel, protože jsem je nepotřeboval, klopáky byly stejně nepoužitelný, takže jsem jel jen na dva, ke kterejm byly ručky.
Ferda
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ferda »

Mám WMS450(470) 8 sad se splitry, anténami a zesilovači a tam to funguje bez problému.
Mám i WMS40 2 sady a myslím, že 8ks dohromady bude problém.
Teď mají bezdráty v akci viz. http://www.audiomaster.cz/download/slev ... O_1111.pdf
PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC »

potřebuju 8 hráčů = 4 krabičky pro příjem.
to je kanál č. 1,3,5,7. (jednoduše řečeno)

To by snad mohlo fungovat. Pokud pomineme interference a nabourání se do pásma jiným zvukařem nebo hasičem s vysílačkou..

TV signál by snad měl být v jiných frekvencích ne? jinak by to (předpokládám) neprošlo úřady a nesmělo by se to u nás prodávat ne?

Rád bych to vyzkoušel. Napíšu nějakému prodejci, zda by byl ochotný to zapůjčit.

WMS 470 si nemůžu dovolit
450 mám a jsem spokojený-470 by byla ideální, ale ty peníze bohužel na stromě nerostou...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

TV signál by snad měl být v jiných frekvencích ne? jinak by to (předpokládám) neprošlo úřady a nesmělo by se to u nás prodávat ne?
Tak TV vysílá někde v rozmezí 500-800MHz.

SM40 jede v rozmezí 660-865MHz. Volitelnost kanálů je tam omezená, tuším na 3, ale nejsem si teď jistej.

Taky trpí trochu těmahle problémama:
zvukova-technika-mikrofony-akg/akg-wms- ... ?hilit=wms" onclick="window.open(this.href);return false;

A nakonec tady máš tabulku:
http://www.akgfrequency.at/wms4000_extr ... EQ_PDF.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Dual set = 2 frekvence, nad 800MHz je dostupnejch max. těch 8 frekvencí. A to bez žádný rezervy.

Osobně bych do toho nešel, rozhodně bych na tom nestavěl jako na 100% oporu.
PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC »

o.k.
Nechám si zajít chuť a budu šetřit na WMS470

:( :evil: :roll:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Připojím se k debatě o popisovaném systému, AKG WMS40Pro používáme pro divadlo jak zpěv tak mluvené slovomáme obsazeny všechny kanály celkem 13 dostupných v CZ. Používáme cca 3 roky a zacelou dobu provozu nebyl se systémem při produkci žádný problém. Přijímače dle situace máme na jevišti, vyzkoušeno bez problémů i ve vzdálenosti 15m
Zbyněk
PetrC
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PetrC »

tohle ovšem vnáší do diskuze světlo naděje :)
já to asi koncem roku objednám od Thomana. když tak to do měsíce vrátím, že to dohromady nefunguje. Buď vyhodím prachy, nebo získám bezdrátový systém.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“