SM Pro Audio OC8E
-
- Reklama
SM Pro Audio OC8E
Mám v pláne kúpiť kompresor SM Pro Audio OC8E, tak by som bol vďačný za akékoľvek postrehy
Nečakám od toho veľa, doteraz som bez problémov používal 2x mdx2600 a 1x dbx266; práve behringerov by som rád vymenil a OC8E použil na bicie + basu. Za tú cenu sa ale bojím či to vôbec bude fungovať...
Nečakám od toho veľa, doteraz som bez problémov používal 2x mdx2600 a 1x dbx266; práve behringerov by som rád vymenil a OC8E použil na bicie + basu. Za tú cenu sa ale bojím či to vôbec bude fungovať...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
SM Pro Audio OC8E
No taky jsem po něm kdysi koukal, zajímavá cena za 8 kanálů. Někde jsme to s někým řešili je to optický komprasor, takže má trochu jiný průběh a ne všude se hodí, tuším, že ne špatnej by měl být na zpěvy.
Tady doplním odkaz o čem se bavíme:
http://www.audiotek.cz/product-31619-sm-pro-audio-oc8e" onclick="window.open(this.href);return false;
A tady je test:
http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1922" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: Vždyť už jsem to tu psal. No nic pokud máš obavy, domluv se s prodejcem na zápůjčce a nejdřív si ho vyzkoušej.
Ale jak je patrný z testu, tak zpěv, basa, master je OK, pro bicí to asi nebude to pravý ořechový.
Tady doplním odkaz o čem se bavíme:
http://www.audiotek.cz/product-31619-sm-pro-audio-oc8e" onclick="window.open(this.href);return false;
A tady je test:
http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1922" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT: Vždyť už jsem to tu psal. No nic pokud máš obavy, domluv se s prodejcem na zápůjčce a nejdřív si ho vyzkoušej.
Ale jak je patrný z testu, tak zpěv, basa, master je OK, pro bicí to asi nebude to pravý ořechový.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
SM Pro Audio OC8E
Sorry za neskorú odpoveď, čakal som kým mi mašinka príde domov.
Nechám ju ešte pol dňa zohriať pred tým než ju spustím, zatiaľ môžem len konštatovať, že s takouto mechanickou odolnosťou som sa nestretol ani pri DBX-kách, no potenciometre sú na môj vkus trochu primalé (na fotke mi to tak nepripadalo) a vcelku tuhé.
Zajtra sa pozriem ako je na tom so zvukom a dám vedieť; keby to náhodou niekoho zaujímalo. Zatiaľ som milo prekvapený.
Nechám ju ešte pol dňa zohriať pred tým než ju spustím, zatiaľ môžem len konštatovať, že s takouto mechanickou odolnosťou som sa nestretol ani pri DBX-kách, no potenciometre sú na môj vkus trochu primalé (na fotke mi to tak nepripadalo) a vcelku tuhé.
Zajtra sa pozriem ako je na tom so zvukom a dám vedieť; keby to náhodou niekoho zaujímalo. Zatiaľ som milo prekvapený.
SM Pro Audio OC8E
Pre:
Hádam to niekomu pri rozhodovaní sa v budúcnosti pomôže, tak ako mne voľakedy staršie príspevky z fóra.
- - veľmi intuitívne a rýchle ovládanie
- - vhodné pre začínajúcich zvukárov, ktorí kompresorom zatiaľ nevedia prísť na meno
- - perfektný pre skreslené gitary (hlavne pre zahladenie palm-mutingu a prepínania efektov typu rhythm/solo)
- - použiteľný aj na bicie do jemnejších štýlov; do tvrdších by to chcelo kompresie ďaleko viac
- - "built like a tank" ... vyzerá, že vydrží dlho čo sa mechanických častí týka
- - pekný doplnok efekťáku

- - ovládanie v relatívnych jednotkách
- - veľmi limitované možnosti, osobne by som to ani nenazýval kompresorom, ale len akýmsi vyhladzovačom
- - kompresia je priveľmi jemná, mám taký dojem že potenciometre compress u mňa ostanú takmer vždy na max
- - VU metre sú príliš "rozlietané" a lenivé; napr pri prebudenom rytmičáku (virbl) sa nestihnú pohnúť ani do stredu pričom peak ledka už dávno blikla
- - dosť ma štve, že VU metre nie su lenivé rovnako, čo nevyzerá veľmi dobre pri spracovaní stereo signálu
- - dvojfarebná ledka znázorňujúca úroveň kompresie je zle vyriešeniá, tažko sa podla nej orientuje
- - v tvrdších štýloch uplatnenie nenájde
- - zle zvláda peak, začne skresľovať ešte tesne pre bliknutím peak ledky
Hádam to niekomu pri rozhodovaní sa v budúcnosti pomôže, tak ako mne voľakedy staršie príspevky z fóra.