Jak zesílit hlasitost (sluchátek)?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Vasek2015

Příspěvek od Vasek2015 »

Zdravím,
předem se přiznávám, že tomu to moc nerozumím tak budu rád když se mi to pokusíte podrobněji vysvětlit.
Jsem nedoslýchavý a tak musím mít v PC mít hlasitost na 90% a na repro soustavě kam připojuju sluchátka jedu taky na téměř na max. Jelikož jsem si včera koupil lepší zvukovou kartu a plánuju nákup i lepších sluchátek tak bych rád i doporučení nebo případně názory na to jak zvýšit lehce hlasitost ale aniž by to nijak ovlivňovalo kresbu zvuku.
Budu vděčný za jakou koliv radu a předem děkuji.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

OT a pro zajímavost: ta nedoslýchavost je s nadsázkou, nebo se jedná o zdravotní problém?
K věci: zesílit zvuk by šel na libovolném sluchátkovém zesilovači, ale nemyslím si, že je to v tomto případě potřeba - a že je to dobrý nápad.

Hlasitost sluchátek (leda by měly nějak netradičně velký odpor :idea: ) - co je to za sluchátka? - musí normálně stačit. Nemyslím si, že by je zvukovka neutáhla.
Pokud je problém v tom, že posloucháš někde, kde je rámus kolem, neřešil bych to zesílením sluchátek, ale tím, že bych pořídil taková, která mají velký útlum okolí (jako mají ty "pro bubeníky").

Obávám se totiž, že když zvukovku vyždímáš na 90 %, pošleš to někam do HiFi, kde to zas zesiluješ skoro na max, ještě to proženeš nějakým sluchátkovým zesilovačem, dostaneš se do oblasti, kde si buď odrovnáš sluchátka (lepší varianta), nebo rovnou sluch (to je ta horší).
Ragzid
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ragzid »

Osobne jsem asi pred rokem poridil Behringer AMP800. Pro tebe asi predimenzovany, 2 vstupy (2x6.3 mono jack), 4 vystupy na sluchatka. Zvukove zni prijatelne.
Kupoval jsem ho kvuli starym sluchatkum Tesla, oznacenych jako S2, spis nez sluchatka to jsou 2 reproduktory (kazdy 16 Ohmu) obalenych molitanem :) Ale na svuj vek hraji stale relativne dobre a dokazi vytesnit okolni zvuk (v dobe zkouskoveho k nezaplaceni).

Jinak pokud je nedoslychavost zdravotni problem, asi bych v ramci sousedskych vztahu neposlouchal moc pres reprobedny :)
Každodenně kolemjdoucí amatér
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

Ragzid píše:Behringer AMP800. ... 2 vstupy (2x6.3 mono jack), 4 vystupy na sluchatka.
Cisto technicky su tam 2 stereo symetricke vstupy na TRS jackoch (cize 4 stereo jacky), a 8 vystupov na 4 kanaloch (cize 2 sluchatka na kanal), ale to len rypem... :)
Vasek2015

Příspěvek od Vasek2015 »

jedná se o zdravotní problém kvůli, kterému nosím naslouchadla. Proto musím při jakém koliv poslechu čeho koliv mít hlasitost mnohem výše než většina lidí. A co sluchátek se týče tak ještě nejsem rozhodnut ale co jsem se koukal tak impedance by měla byt u těh levnějších 39ohmů a u těch dražších 300ohmů
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Pak už je to asi jen otázka poslechu a preferencí - má to být na domácí poslech? Má to zapadnou do designu domácnosti?
Osobně jsem slyšel Presonus HP4 a vůbec bych se jej nebál.
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“