M-Audio ProFire 2626, možnost výstupu 5.1-7.1
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mám dotázek pro majitele týhle karty.
Teď řešíme v divadle šanci provozu takovýho pseudo kina, velký plátno, NB, projektor, k tomu logicky patří i zvuk.
Chci se zeptat, ono to teda asi půjde, takže spíš ujistit, jestli lze tato karta nakonfigurovat tak, aby se chvala jako jiná blbá 5.1, nebo 7.1 zvukovka?
Teď řešíme v divadle šanci provozu takovýho pseudo kina, velký plátno, NB, projektor, k tomu logicky patří i zvuk.
Chci se zeptat, ono to teda asi půjde, takže spíš ujistit, jestli lze tato karta nakonfigurovat tak, aby se chvala jako jiná blbá 5.1, nebo 7.1 zvukovka?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Bez problémů, v DSP mixéru si naroutuješ co chceš kam chceš, na každý z osmi výstupů.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo já si to myslel, ale radši jsem se ujišťoval.
Ještě jede dotaz, poťák Master volume ovládá úroveň všech výstupů najednou, nebo je přiřazenej jen nějakýmu sumarizačnímu výstupu. V podstatě jestli je s ním možné najednou regulovat úroveň celého 5.1 výstupu najednou.
Ještě jede dotaz, poťák Master volume ovládá úroveň všech výstupů najednou, nebo je přiřazenej jen nějakýmu sumarizačnímu výstupu. V podstatě jestli je s ním možné najednou regulovat úroveň celého 5.1 výstupu najednou.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Poťák master môže byť priradený len k dvom kanálom (1-2; 3-4; 5-6; 7-8), nájdeš to v softwari od výrobcu na karte settings.
Ovládanie hlasitosť na všetkých kanáloch spolu najjednoduchšie docieliš v prehrávacom programe.
Ovládanie hlasitosť na všetkých kanáloch spolu najjednoduchšie docieliš v prehrávacom programe.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
OK, díky.
Tak teď už doufám, že to projde a karta přibyde v našem inventáři. Mám pro ni i jiné využití než jen pro to kino.
Tak teď už doufám, že to projde a karta přibyde v našem inventáři. Mám pro ni i jiné využití než jen pro to kino.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ujisti se, ze ten prehravac podporuje ASIO drivery, protoze bez nich (s klasickyma Windowsovyma) se to tvari jako jeden vystup (1/2). 8-26 vystupu je videt jenom v pripade ASIO.
To bych videl jako problem - spravne demultiplexovat vicekanalovej zvuk a naroutovat ho do karty. Jednoduse to ma vyreseny OSX...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hoši nestrašte, já s tou zvukovkou mám i jiný plány a tohle je dost důležitá záminka pro nákup.
WinAmp s pluginem ASIO podporuje, ale nehraje DVD.
PowerDVD by snad ASIO mělo umět taky a to bych měl získat s BR mechanikou.
Nejvíc by se mi líbil VLC player, tam si nejsem jistej snad by měl ASIO taky umět, ale poprosil jsem Jardu o vyzkoušení.
Opravdu nerad bych to řešil "blbou" noname USB 7.1 zvukovkou za 7 stovek, kterou sice můžu napíchat do DI800, ale když já bych radši to ProFire
.
EDIT: Pak by ještě připadala v úvahu MOTU 828 mk3, ale mám takovou obavu, že už se dá sehnat jen ve verzi Hybrid a to je cenově někde jinde. Ta by snad měla mít vícekanálové WDM ovladače, měla by umět regulaci všech kanálů jedním knoflíkem. Někde jsem se dokonce dopátral, že ve VLC playeru se přidá rovnou do výstupních zařízení.
No a nebo v nejhorším použít ProFire 2626 jako pouze předzesilovač, k NB obyč. USB zvukovku, z ní do vstupů ProFire a z výstupů ProFire do zesilovačů, ale to bych nechal dělat práci kartu za 11k, na kterou stačí DiBox za 2,5k, kterej navíc máme
. A ještě k tomu degraduju zvuk obyčejnou noname zvukovkou.
WinAmp s pluginem ASIO podporuje, ale nehraje DVD.
PowerDVD by snad ASIO mělo umět taky a to bych měl získat s BR mechanikou.
Nejvíc by se mi líbil VLC player, tam si nejsem jistej snad by měl ASIO taky umět, ale poprosil jsem Jardu o vyzkoušení.
Opravdu nerad bych to řešil "blbou" noname USB 7.1 zvukovkou za 7 stovek, kterou sice můžu napíchat do DI800, ale když já bych radši to ProFire
EDIT: Pak by ještě připadala v úvahu MOTU 828 mk3, ale mám takovou obavu, že už se dá sehnat jen ve verzi Hybrid a to je cenově někde jinde. Ta by snad měla mít vícekanálové WDM ovladače, měla by umět regulaci všech kanálů jedním knoflíkem. Někde jsem se dokonce dopátral, že ve VLC playeru se přidá rovnou do výstupních zařízení.
No a nebo v nejhorším použít ProFire 2626 jako pouze předzesilovač, k NB obyč. USB zvukovku, z ní do vstupů ProFire a z výstupů ProFire do zesilovačů, ale to bych nechal dělat práci kartu za 11k, na kterou stačí DiBox za 2,5k, kterej navíc máme
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Urobil som par pokusov s Profire, a vysledok je takyto (Windows 7):
1. vo windows nastaveniach sa daju vybrat 4 mody:
- 2 kanaly, 16/44,
- 2 kanaly, 24/44
- 26 kanalov, 16/44
- 26 kanalov, 24/44
2. master volume sa da zaskrnut, ktore vsetky kanaly ma ovplyvnovat (po dvojiciach). Cize da sa nastavit, aby ovladal vsetky (analogove) vystupy.
3. VLC nevie ASIO, a nevie 7.1. Pravdepodobne obe veci sa daju nejako obist ze si clovek nieco pomeni/stiahne a skompiluje. VLC vie 5.1 (cez DirectX). Nemam po ruke tolko reprakov, pvystup som sledoval na budikoch v ovladacom paneli - vyzeralo ze tych 6 vystupov ide nezavislo (skusal som dts wav a 5.1 DVD)
4. Winamp vie ASIO, a nejako mi blbol s DirectX.
1. vo windows nastaveniach sa daju vybrat 4 mody:
- 2 kanaly, 16/44,
- 2 kanaly, 24/44
- 26 kanalov, 16/44
- 26 kanalov, 24/44
2. master volume sa da zaskrnut, ktore vsetky kanaly ma ovplyvnovat (po dvojiciach). Cize da sa nastavit, aby ovladal vsetky (analogove) vystupy.
3. VLC nevie ASIO, a nevie 7.1. Pravdepodobne obe veci sa daju nejako obist ze si clovek nieco pomeni/stiahne a skompiluje. VLC vie 5.1 (cez DirectX). Nemam po ruke tolko reprakov, pvystup som sledoval na budikoch v ovladacom paneli - vyzeralo ze tych 6 vystupov ide nezavislo (skusal som dts wav a 5.1 DVD)
4. Winamp vie ASIO, a nejako mi blbol s DirectX.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Takže jestli to pobírám dobře tak jsi vybral
ve Win7:
Zařízení pro přehrávání - M-Audio (nebo nějak tak) - záložka Upřesnit - Výchozí formát - 26ch, 44kHz, 24bit
V nastavení zvukovky:
záložka Settings - Master volume knob - zaškrtnuto 1-2, 3-4, 5-6
Ve VLC pak:
Nástroje - Předvolby - Zvuk - Výstup - Output module: - Zvukový výstup DirectX
Jen jsem nenašel na čem jsi odkontroloval těch 6 výstupů, M-Audio má metry, ale pouze na vstupy. Nebo se v Směšovači Win objeví 6 výstupů?
ve Win7:
Zařízení pro přehrávání - M-Audio (nebo nějak tak) - záložka Upřesnit - Výchozí formát - 26ch, 44kHz, 24bit
V nastavení zvukovky:
Ve VLC pak:
Jen jsem nenašel na čem jsi odkontroloval těch 6 výstupů, M-Audio má metry, ale pouze na vstupy. Nebo se v Směšovači Win objeví 6 výstupů?
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
presne tak (teda ja som vybral 16bit, ale to je jedno).blaha píše:Takže jestli to pobírám dobře tak jsi vybral
ve Win7:
V nastavení zvukovky:
Ve VLC pak:
M-audio ma sice meraky len na vstupy, ale to su vstupy do interneho DSP, cize analogove vstupy,blaha píše:Jen jsem nenašel na čem jsi odkontroloval těch 6 výstupů, M-Audio má metry, ale pouze na vstupy. Nebo se v Směšovači Win objeví 6 výstupů?
adat vstupy, spdif a VYSTUPY Z POCITACA (software return). takze som si vybral pre prvych 6 kanalov software return 1 az 6.
Okrem toho som si postupne jednotlive vystupy pustil na sluchatka (analog out 1/2: striedavo software return 1/2, 3/4, 5/6). Zda sa mi, ze poradie bolo L, R, C, LF, SL, SR.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Takže by to mělo jít, což je dobrá zpráva, díky.
I když už mě začala zajímat i ta druhá varianta a to MOTU 828 mk3 FW nebo Hybrid. Ale FW se už asi nedělá, Hybrid stojí o 7k víc (než Profire 2626). Zase na oplátku se mi líbí, že má 2 vstupy navíc (zase má jen 2 mic.předzesilovače), ale hodně se mi líbí řešení mixáku u MOTU CueMix FX, protože oproti ProFire je navíc kompletně vybavenej jak EQ, tak Comp. a Reverbem, takže pro malé akce by nemělo být potřeba brát vůbec pult.
Uvidíme jestli nám nakonec dopadnou peníze a kolik, podle toho pak asi budem vybírat.
I když už mě začala zajímat i ta druhá varianta a to MOTU 828 mk3 FW nebo Hybrid. Ale FW se už asi nedělá, Hybrid stojí o 7k víc (než Profire 2626). Zase na oplátku se mi líbí, že má 2 vstupy navíc (zase má jen 2 mic.předzesilovače), ale hodně se mi líbí řešení mixáku u MOTU CueMix FX, protože oproti ProFire je navíc kompletně vybavenej jak EQ, tak Comp. a Reverbem, takže pro malé akce by nemělo být potřeba brát vůbec pult.
Uvidíme jestli nám nakonec dopadnou peníze a kolik, podle toho pak asi budem vybírat.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Vyzkousim ti dneska vecer ten VLC 2.0 s PF2626. Ale mam jenom WinXP.
Rozhodne levnejsi a funkcni reseni by bylo M-audio Delta 1010LT.
Rozhodne levnejsi a funkcni reseni by bylo M-audio Delta 1010LT.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
S tou ProFire 2626 to fakt nepujde. Zkousel jsem to. Hledal jsem i nejaky ASIO plugin do VLC, ale nic jsem nenasel.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Co ten postup co psal Janek, tomu to nějak šlo.