Speakony...

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
pesak.j
Nováček fóra
Nováček fóra

Speakony...

Příspěvek od pesak.j »

Zdravím všechny,
chci si inovovat svoji kabeláž od zesilovaču k reproboxům, měl jsem kabely SommerCable a byl jsem maximálně spokojen a tak si je asi zase pořídím. Musicdata na svém e-shopu nabízí konektory Hicon od Sommru. Nemáte někdo zkušenosti s těmito konektory. Mě se moc zamlouvají a rád bych znal váš názor. Zaujmul mě jejich Speakon: http://www.hudebniraj.cz/konektory/spea ... n-kabelovy" onclick="window.open(this.href);return false;

Díky za radu.
joshua
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Speakony...

Příspěvek od joshua »

Mozem len odporucit.
Velmi kvalintne,robustne, odolne. Sam ich pouzivam a za tu cenu je to maximalna spokojnost. Speaknon konektory zacali robit len nedavno a su kompatibilne s Neutrikom takze sa nie je coho bat.
pesak.j
Nováček fóra
Nováček fóra

Speakony...

Příspěvek od pesak.j »

Díky moc za info. Již jsem je zakoupil a jsou fantastické. Je tam fakt super kleština, která neničí kabel a vypadá, že tam ani nezateče voda. V Neutrikách sedí taky přesně. Uvidíme jak se osvědčí,ale myslím že budou nezničitelné a kvalitní.
Barney
Uživatel
Uživatel

Speakony...

Příspěvek od Barney »

Zdravíčko, jen doplním že jsem někde slyšel že HICON je dceřinou společností NEUTRICK.
Co je na to pravdy nevím.
joshua
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Speakony...

Příspěvek od joshua »

O tom silne pochybujem. Pokial viem tak Hicon je dcerskou spolocnostou Sommercable. Firma Sommercable distribuje Neutrik, Amphenol a dalsie znacky- aj vlastnu znacku Hicon.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Speakony...

Příspěvek od blaha »

Narazil jste někdo už na oranžové speakony od Neutriku. Zajímá mě jestli je to opravdu Neutrik, nebo jen padělek (ale proč by se pak zase namáhali s jinou barvou).
Přílohy
Neutrik.jpg
Neutrik.jpg (32.07 KiB) Zobrazeno 3783 x
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Speakony...

Příspěvek od janek »

Podla mna podfuk:

1. NL4FC vyzera takto: http://www.neutrik.com/en/speakon/fc-series/nl4fc" onclick="window.open(this.href);return false;
2. neutriky su made in liechtenstein, nie swiss aj ked je to hned vedla
3. napadne sa to podoba na tento bespeco kabel: http://www.bespeco.it/catalogo/detail.p ... &lingua=en" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Speakony...

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Takhle vypadaly když začínaly, mám dojem, že si tu barvu snad nechal dělat JBL, který je do beden dával mezi prvními. Aspoň já jsem se v této podobě a u JBL s nimi poprvé setkal.Byly tenkrát strašlivě drahé.

H.M.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Speakony...

Příspěvek od blaha »

Taky mi připadá, že je to spíš zakázkovka, než padělek, protože ten by vypadal stejně jako originál.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Speakony...

Ano, naopak to Bespeco krom barvy vypadá úplně jinak, takže podobnost je náhodná anebo napodobili tohle. Ty oranžové jsem teď našel ve starém prospektu JBL, dokonce mají logo JBL a vyrobeno ve Švýcarsku je tam taky. Ono je to pro Američana jedno, těch pár kilometrů a nějaké velkovévodství ...

H.M.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Speakony...

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Jeden pár jsem na aukru taky koupil.

Celkově vypadají docela solidně - materiál těla i kontaktů.

Co není povedené, je ten aretační kroužek - je s tím blbá manipulace a stejně to nakonec jako "modrý" Neutrik nedrží.
Není tam ten jazýček, který má i Hicon.

A do něj (HICON 4P) jsem nedostal ani C276, což myslím není nijak přehnaný požadavek.

Jak tam dostat 4x 2,5 netuším vůbec.

Takže já zatím u Neutriků zůstávám...

EDIT:

HICON křivdím, ona je ta gumová průchodka dvojitá a 9mm kabel skrz protáhnu - vrtalo mi hlavou, proč by měli zrovna u HICON udělat takovou divnou chybu, když konektory vyrábějí spoustu let a nejsou žádní zelenáči.

Greenhorn jsem víc já...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Speakony...

Ten kroužek je původní provedení, měly to i modré, to se opravdu Neutrik seknul, točit dvěma věcmi současně jednou rukou moc nejde a hlavně to nikdo nechápal, co se vlastně od něj čeká. Nikdy mi nešlo na rozum, jak na to přišli, obvykle mají věci promyšlené předem. Jestli on jim to nakonec nenakukal ten Harman :-)

H.M.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Speakony...

Koukám na to jako vrána už několik týdnů a fakt nevím, jak to autor myslel.
Nedělá to nic jiného, než že se vysune si o 1,5mm - to asi má zajistit konektor proti pootočení a vypadnutí.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Speakony...

Ano, aretuje to axiálně, Speakon to dovoluje, všimni si, že na konci mírně zacvakne axiálně i když je západka přidržená rukou a dokud ho táhneš ven, tak s ním nejde otočit. Tu radiální aretaci (do drážky pro klíč) přidávali až po dost dlouhé době. Nepochopitelné, ale je to tak. Asi jako když museli asi po roce od zavedení Powerconu měnit design, protože se ukázalo, že silou lze ty klíče přeprat a napájecí konektor narvat tuším právě do Speakonu.

H.M.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Speakony...

Ano, s těmi powercony mi to bedňáci kdysi takhle taky otestovali.

Naštěstí mám ve zvyku věci před zapnutím kontrolovat...
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“