PA pre folkovú kapelu do 100.000 bez DPH

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
datinko
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od datinko »

Zdravím všetkých, preliezol som toto fórum, a som ešte viac z tých PA zmetený ako pred tým. Tak som sa rozhodol sa vzdať, a nechať si poradiť odborníkmi..

Sme kapela, ktorá existuje krátko, ale už sme postúpili na PORTU do Ústí, a začína sa nám dosť plniť kalendár na kšefty..
Pre orientáciu, hráme toto:

Aké PA by ste nám odporučili? Išlo by hlavne o klubíky, sem tam von pre 200 - 300 ludí, ale to veľmi sporadicky.
Chceli by sme za tie peniaze čo najkvalitnejší zvuk, a aktivky... A Dva suby, ak nevyjde aspoň jeden.

V tomto sme úplní amatéri...

Díky za odpovede.
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

Jedná se pouze o reproboxy nebo kompletní aparaturu?
100.000 = Eur,Sk nebo Kč ?

P.S.: Máte hezkou zpěvačku.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
datinko
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od datinko »

Ide o 100.000 CZK bez DPH.

Jedná sa len o reproboxy, v najlepšom prípade 2x satelit, 2xsub, aktivky.

EDIT: Áno, speváčky sme si vedomí, dúfajme, že nám pomôže vyhrať PORTU.. :-)
Gustav
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Gustav »

:shock: Uffff, to jsem se LEKL, že "Kmochův KOLÍN" =D> G.
Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. »

Já bych doporučil:
2 x RCF TT25A a 1 x RCF 4Pro8003 , je to sice o trochu dražší ,ale věřím,že se dá vyřídit nějaká sleva.
Výhodou je lepší výškový driver a větší výkon u zesilovačů

Pak 2x DAS Avant 15A a 2x DAS Avant 18A , tam bude víc basů,ale horší výškový driver, což je u stylu co hrajete nevýhoda.

Asi bude teď následovat chvíli zákopová válka dovozců uvedený značek. Večer to třeba rozlouskneme.Určitě je možné pozměnit basové boxy osazené třeba s 15" reproduktory. Až se večer vrátím zkusím to popsat víc - pokud bude potřeba.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr »

Male, skladne, spickove:
2x satelit AP8v2 http://www.codaaudio.com/products/tops/ ... -overview/" onclick="window.open(this.href);return false;
1x subwoofer PW115A http://www.codaaudio.com/products/subwo ... -overview/" onclick="window.open(this.href);return false;
Do ceny by se to melo vejit.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Vážně si chcete sami řešit ozvučení, když tomu nikdo z vás zjevně nerozumí?
Budete hrát v klubech a prostorách, kde není ozvučení? Pořadatelé vám nezajistí zvuk?
Nebylo by nejrozumnější domluvit se s nějakým vám blízkým zvukařem, aby vás zvučil? Budete mít pokoj a nebudete řešit opravy, údržbu, nastavování, skladování, dopravu, atp.
Dělám, co mě baví.
datinko
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od datinko »

TomasVv: Áno, vážne si ozvučenie chceme riešiť sami. A áno, vážne tomu nerozumíme, preto pred nákupom píšem tu.

Ostatní: Ďakujeme zatiaľ, lúskame to, budeme vďační za názory.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Ono těch rozdílů bude trochu víc, například 15" v obou bednách jsou skoro z opačných konců nabídky, ale fakt mne to už nebaví srovnávat vlajkovou loď RCF s průměrným výrobkem průměrného výrobce jen proto, že má a tady obzvlášť, nadprůměrně asertivní reklamu. Navíc určitě nastoupí i kopálisti za Yamahu, EV, KV2, dB atd. v obvyklé sestavě a s obvyklou rétorikou, takže sorry, já už ne. Nemám to zapotřebí. Pokud stačí vědět ho... a jen to neustále opakovat, tak nejde o debatu pro mne. Stojí mi spousta skutečně odborné práce.

H.M.

Ano, než jsem to dopsal, tak je tady další prodejce, kterému ještě ani neuschnulo razítko a stránky se už připravují, ale výrobek je jistě nejlepší na světě :-)))

Nic ve zlém, ale píšu jen když mne to baví a ne abych se s někým tahal o pár tisíc. To by bylo nakonec hodně kontraproduktivní, my ten obrat musíme držet o několik řádů výš.
datinko
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od datinko »

A keby som to vyskladal takto:

2 x RCF TT25A a 2 x RCF 4Pro8003, bude to idealne? Nebudu suby moc silné k tým satelitom?
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

datinko píše:A keby som to vyskladal takto:

2 x RCF TT25A a 2 x RCF 4Pro8003, bude to idealne? Nebudu suby moc silné k tým satelitom?
Nebudu. Ked sme to kedysi skusali, tak zhruba 1x TTS18 ~ 2x 4Pro8001, a 8003 urcite nie je vyrazne hlasnejsie ako 8001. 1x TTS18 bolo zhruba OK, samozrejme zavisi od stylu.

My teraz pouzivame TT25 + Mackie SWA1801 na stranu, a tiez zhruba OK (aj ked niekedy by sa hodilo viac basov).
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Dobry den, prodance,
( tak jsme si pichli a muzem se vratit k tomu co nam stoji, ze... )
Ne, nyni vazne:
Kdyz jste takovy detailista, tak se prosim nenavazejte do neceho co jsem nerekl.
Co je za prekvapeni, ze po takovem dotazu se z kazdeho rohu fora vyroji prodejci?

Ano, stranky se pripravuji - a co ma byt? Souvisi to snad nejak s dotazem "datinka"?
Nebo vas tak nastvalo, ze sem nekdo je ochotny dodat zarizeni kvalitativne nad RCF? Kupodivu i takova existuji.

Starejte se prosim o sva razitka.

S pranim prijemneho dne
Tomas Duda
pro sound

Takže jsem dokonce hned dostal i "soukromou zprávu", že se mám starat o sebe. Protože to samozřejmě s původním dotazem souvisí a nejsem zvědavý na nějaké zákulisní tahy "nás prodejců", tak ji sem rovnou kopíruju. Předpokládám, že to není zakázané, nemám náladu to zkoušet v nějakých pravidlech vyhledávat. Dále předpokládám, že jsem v branži dostatečně znám svým zvykem se s podobnými věcmi moc nepárat, takže to ani pana Dudu nepřekvapí.
Tolik jako další ilustrace k tomu, jak různé rady na různých forech brát. Cum kilogramo salis .-)

H.M.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

datinko píše:A keby som to vyskladal takto:

Na silné suby ještě nikdo neumřel :-) Bude to v pohodě sestava s dostatečnou rezervou.

Nechci vám nic rozmlouvat, věřím, že jste rozhodnuti se sami zvučit. Já se před lety pohyboval v partě folkařů, taky jsme se sami zvučili, nikdo tomu pořádně nerozuměl a pro samé ladění zvuku nebyl čas rozumně zkoušet. Ale jestli máte někoho, kdo se vám o zvuk postará,jste na dobré cestě.
Dělám, co mě baví.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Budou proti satelitům spíš ještě slabé, ale vám by to stačit mohlo a rozhodně neuškodí, když satelity nebudou chodit naplno, zůstane jim tak rezerva pro dynamické špičky, kterých je u živé muziky vždycky dost. Rozhodně ale nezapomínejte i na zbytek aparátu a obsluhu, chce to minimálně někoho s trvalým zájmem a schopnostmi se ji naučit, není to plnoautomat ani s aktivními bednami, které dost práce a možností chyby ušetří, ale stále někdo musí vědět, jak to má hrát a co pro to s mixem, efekty, mikrofony atd. udělat.

H.M.
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Naprosto souhlasím s Zdeněk Prodance,
jelikož podobné soubory zvučíme často, ruce bývají pomalou tou nejdůležitější částí celého komponentu. Jelikož děláme pronájmy i na takových akcích, občas je neskutečné, jak člověk dokáže z kvalitních beden dostat takový paskvil.

Na ozvučení akcí tohoto typu mj. používáme i RCF TT25A s TTS28A, kde je opravdu dosti velká výkonová rezerva. Na menší akce pak dB DVX D10/D12 s FL18. Pokud na to ty finance seženete, TT25A je určitě dobrá volba. Osobně bych ale pod to viděl spíše TTS18A nebo v lepším případě TTS28A, to už je však úplně jiná cenová kategorie a i náročnost na transport.
Odpovědět

Zpět na „Repro“