Technické perličky

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri »

pavel2 píše:Ach jo, koukám, že píšu pěkný blbosti.
Ano, DI100 jsem chtěl napsat, taky je tak někdy používám.

Nicméně mi to nedalo, a přez ti DI20 jsem zkusil pasivní basovku.
Upřímně - při živém zvučení by jsme rozdíl ve zvuku nejspíš nepoznali...
Zkus si někdy DI-20 rozebrat a podívat se dovnitř. Pak se teprve zděsíš a zahodíš to. DI-20 nemá snad s DI-BOXem nic společnýho :wink:
honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s »

mmachtri píše:Zkus si někdy DI-20 rozebrat a podívat se dovnitř. Pak se teprve zděsíš a zahodíš to. DI-20 nemá snad s DI-BOXem nic společnýho :wink:
Tak ono asi většinu Uliho výrobků je lepší nerozebírat... Jsem tuhle opravoval DI100 a narazil jsem uvnitř na elektrolyty značky XUNDA... Už podle téhle značky je vše jasné :-D

Jinak zdravím do DKnL :wink:
The best sound comes from one source...
mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri »

honza_s píše:
mmachtri píše:Zkus si někdy DI-20 rozebrat a podívat se dovnitř. Pak se teprve zděsíš a zahodíš to. DI-20 nemá snad s DI-BOXem nic společnýho :wink:
Tak ono asi většinu Uliho výrobků je lepší nerozebírat... Jsem tuhle opravoval DI100 a narazil jsem uvnitř na elektrolyty značky XUNDA... Už podle téhle značky je vše jasné :-D

Jinak zdravím do DKnL :wink:
No tak nějak. Já zdravím do TU :wink:
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Nojo, no, xunda je fakt bezvadnej název :oops:

Nicméně, nejlíp mi funguje DI ze starých tesláckých vajíček.

Akorát že z pěti, které jsem ještě nedávno měl, mám už jenom dva, protože mi je kdosi kdesi zcizil...

Já rozebírám všechno, co jde a myslím že behringer na tom zase tak špatně není. Není to žádná sláva, ale aspoň umejou tišťáky.

Takhle vypadá preamp z jedný (nový) aktívní bedny:

Obrázek
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

mmachtri píše: Tak ono asi většinu Uliho výrobků je lepší nerozebírat... Jsem tuhle opravoval DI100 a narazil jsem uvnitř na elektrolyty značky XUNDA... Už podle téhle značky je vše jasné :-D
... co mas proti elektrolytum znacky XUNDA ? TO mas s XUNDAMA nejaky negativni zkusenosti ? Treba ze casem vysychaj nebo ze nesnesou delkarovany napeti ? :lol:
Naposledy upravil(a) safa dne stř 18. čer 2008 15:54:02, celkem upraveno 1 x.
honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s »

safa píše:... co mas proti elektrolytum znacky XUNDA ? TO mas s XUNDAMA nejaky negativni zkusenosti ? Treba ze casem vysychaj nebo ze nesnesou delkarovany napeti ? :lol:
Já Ti nevím... Nějak ta značka ve mně nebudí důvěru... :wink: Realita je taková, že XUNDY ve zmiňovaném DI100 měly velmi vysoké ESR (ačkoli to nebyla ta "hlavní" závada). Zvýšené ESR není teda případ výhradně těchto kondíků, ale konkrétně tady už podle značky je jasné, že jsou na <!> :lol:
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Ten preamp je z čínské produkce - výrobce zatím vynechám.

Což takhle zkusit tipování - výrobcem ušmudlané dps je: firma xy

Kdo se první trefí, dostane ode mně nového nepoužitého reproduktorového ježka do starých tesláckých zesilovačů :-)
chatra
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chatra »

Problém je v tom, že dnes se už neumývá žádný plošňák. Tavidla se používají bezoplachové, protože tato operace výrazně prodražuje výrobu. Co se týče Behringera a jeho plošňáků, je to průser. Už jen to, že používají pro návrh SW, jehož router umí jen pravoúhlé cesty hovoří za vše. Nezapájené prokovky nekomentuju, ale možná je to z mé strany jen profesionální deformace. Na druhou stranu, DI od Behringera používá pro live zvučení spousta zvukařů a nějak jim to funguje. Nepředpokládám, že bys to chtěl do studia a tak bych se této značky nebál. Behringerův největší přínos spočívá v tom, že výrazně snížil ceny konkurenčních výrobků a tak si po nabažení Behringerem budeš moct koupit DI, které má slušné parametry za přijatelný peníz.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

No jo, ona ta technologie, co má splnit RoHS, či jak se ta bezolovnatá norma jmenuje, je taky "přínosem" pro kvalitu.

Vynecháním olova z pájky výrobci mohli vyhodit linky s vlnou a tak to pájení podle toho taky vypadá.

Extrémní dopad jsem vysledoval u Allen&Heath, myslím že první verze PA pultů měly FX čip, který ještě obsahoval olovo, kadmium, či co, a dal se zvenku prostřednictvím MIDI editovat.

Nyní nová verze olovo neobsahuje, ale není možné přeprogramování pomocí MIDI využít...

On ten tišťák jde z výroby nejspíš úplně čistej.
Potom ho ale vezmou do ruky čínské ručičky, které u toho v rámci lepšího využití pracovní doby lověj ryby a škubaj kuřata a tak to vlastně vypadá ještě docela dobře.

Jak poznamenal jeden klasik z oboru: je s podivem, jaké prasárny kvůli úspoře několika centů, jsou schopny ty montážní firmy udělat.
Viz. fázový korektor:

p.s. co typovačka - nikdo ježka nechce ?

Obrázek
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Ty jo, docela bych to i tipnul na omnitronic, jenze ten pouziva barvu ty tkaniny nebo jak to nazvat bilou .. tak nevim,,,
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Taky tu mam jeden moooc peknej obrazek. Takhle to dopadlo kdyz se nekdo splet a do aktivni bedny zapojil napajeni misto 220V rovnou 380V:

Obrázek
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

To je pěkný reverzní box :lol:

Myslím, ale nemám to ověřené, že při přepětí by měly vyhořet pojistky, usměrňovač, možná stabilizátor, ale až k repru by se to dostat snad nemělo.

Jiriczek: Omnitronic to není, hra pokračuje dále...
honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s »

pavel2 píše:Myslím, ale nemám to ověřené, že při přepětí by měly vyhořet pojistky, usměrňovač, možná stabilizátor, ale až k repru by se to dostat snad nemělo.
IMHO v důsledku toho, že došlo ke zvýšení napětí na sekundáru zdroje, patrně se provalily koncové tranzistory a nezareagovala včas ochrana (pokud tam kdy vůbec nějaká byla)... Pak asi ten reprák může vypadat, jak bylo znázorněno.
noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noxus »

:-D pekny obrazok, mozno si dany uzivatel myslel ze pri vysom napati to bude mat mensiu spotrebu cize mu provozovatel baru nauctuje menej za spalenu elektriku :lol: :lol: :lol:
jirkaaa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaaa »

k tomu tipování po roce : Nevidím nikde výsledek co to tedy bylo.... :-D kapku mě mate ten "sliz" naplácanej na konektorech ale smrdí to MASTERSOUNDEM :twisted:
Kdo vás to naučil dělat takovej kravál?:)
Odpovědět

Zpět na „Bar“