Technické perličky
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- mmachtri
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zkus si někdy DI-20 rozebrat a podívat se dovnitř. Pak se teprve zděsíš a zahodíš to. DI-20 nemá snad s DI-BOXem nic společnýhopavel2 píše:Ach jo, koukám, že píšu pěkný blbosti.
Ano, DI100 jsem chtěl napsat, taky je tak někdy používám.
Nicméně mi to nedalo, a přez ti DI20 jsem zkusil pasivní basovku.
Upřímně - při živém zvučení by jsme rozdíl ve zvuku nejspíš nepoznali...
Tak ono asi většinu Uliho výrobků je lepší nerozebírat... Jsem tuhle opravoval DI100 a narazil jsem uvnitř na elektrolyty značky XUNDA... Už podle téhle značky je vše jasnémmachtri píše:Zkus si někdy DI-20 rozebrat a podívat se dovnitř. Pak se teprve zděsíš a zahodíš to. DI-20 nemá snad s DI-BOXem nic společnýho
Jinak zdravím do DKnL
The best sound comes from one source...
- mmachtri
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No tak nějak. Já zdravím do TUhonza_s píše:Tak ono asi většinu Uliho výrobků je lepší nerozebírat... Jsem tuhle opravoval DI100 a narazil jsem uvnitř na elektrolyty značky XUNDA... Už podle téhle značky je vše jasnémmachtri píše:Zkus si někdy DI-20 rozebrat a podívat se dovnitř. Pak se teprve zděsíš a zahodíš to. DI-20 nemá snad s DI-BOXem nic společnýho![]()
Jinak zdravím do DKnL
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Nojo, no, xunda je fakt bezvadnej název
Nicméně, nejlíp mi funguje DI ze starých tesláckých vajíček.
Akorát že z pěti, které jsem ještě nedávno měl, mám už jenom dva, protože mi je kdosi kdesi zcizil...
Já rozebírám všechno, co jde a myslím že behringer na tom zase tak špatně není. Není to žádná sláva, ale aspoň umejou tišťáky.
Takhle vypadá preamp z jedný (nový) aktívní bedny:

Nicméně, nejlíp mi funguje DI ze starých tesláckých vajíček.
Akorát že z pěti, které jsem ještě nedávno měl, mám už jenom dva, protože mi je kdosi kdesi zcizil...
Já rozebírám všechno, co jde a myslím že behringer na tom zase tak špatně není. Není to žádná sláva, ale aspoň umejou tišťáky.
Takhle vypadá preamp z jedný (nový) aktívní bedny:

- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... co mas proti elektrolytum znacky XUNDA ? TO mas s XUNDAMA nejaky negativni zkusenosti ? Treba ze casem vysychaj nebo ze nesnesou delkarovany napeti ?mmachtri píše: Tak ono asi většinu Uliho výrobků je lepší nerozebírat... Jsem tuhle opravoval DI100 a narazil jsem uvnitř na elektrolyty značky XUNDA... Už podle téhle značky je vše jasné![]()
Naposledy upravil(a) safa dne stř 18. čer 2008 15:54:02, celkem upraveno 1 x.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Já Ti nevím... Nějak ta značka ve mně nebudí důvěru...safa píše:... co mas proti elektrolytum znacky XUNDA ? TO mas s XUNDAMA nejaky negativni zkusenosti ? Treba ze casem vysychaj nebo ze nesnesou delkarovany napeti ?
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Problém je v tom, že dnes se už neumývá žádný plošňák. Tavidla se používají bezoplachové, protože tato operace výrazně prodražuje výrobu. Co se týče Behringera a jeho plošňáků, je to průser. Už jen to, že používají pro návrh SW, jehož router umí jen pravoúhlé cesty hovoří za vše. Nezapájené prokovky nekomentuju, ale možná je to z mé strany jen profesionální deformace. Na druhou stranu, DI od Behringera používá pro live zvučení spousta zvukařů a nějak jim to funguje. Nepředpokládám, že bys to chtěl do studia a tak bych se této značky nebál. Behringerův největší přínos spočívá v tom, že výrazně snížil ceny konkurenčních výrobků a tak si po nabažení Behringerem budeš moct koupit DI, které má slušné parametry za přijatelný peníz.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

No jo, ona ta technologie, co má splnit RoHS, či jak se ta bezolovnatá norma jmenuje, je taky "přínosem" pro kvalitu.
Vynecháním olova z pájky výrobci mohli vyhodit linky s vlnou a tak to pájení podle toho taky vypadá.
Extrémní dopad jsem vysledoval u Allen&Heath, myslím že první verze PA pultů měly FX čip, který ještě obsahoval olovo, kadmium, či co, a dal se zvenku prostřednictvím MIDI editovat.
Nyní nová verze olovo neobsahuje, ale není možné přeprogramování pomocí MIDI využít...
On ten tišťák jde z výroby nejspíš úplně čistej.
Potom ho ale vezmou do ruky čínské ručičky, které u toho v rámci lepšího využití pracovní doby lověj ryby a škubaj kuřata a tak to vlastně vypadá ještě docela dobře.
Jak poznamenal jeden klasik z oboru: je s podivem, jaké prasárny kvůli úspoře několika centů, jsou schopny ty montážní firmy udělat.
Viz. fázový korektor:
p.s. co typovačka - nikdo ježka nechce ?

Vynecháním olova z pájky výrobci mohli vyhodit linky s vlnou a tak to pájení podle toho taky vypadá.
Extrémní dopad jsem vysledoval u Allen&Heath, myslím že první verze PA pultů měly FX čip, který ještě obsahoval olovo, kadmium, či co, a dal se zvenku prostřednictvím MIDI editovat.
Nyní nová verze olovo neobsahuje, ale není možné přeprogramování pomocí MIDI využít...
On ten tišťák jde z výroby nejspíš úplně čistej.
Potom ho ale vezmou do ruky čínské ručičky, které u toho v rámci lepšího využití pracovní doby lověj ryby a škubaj kuřata a tak to vlastně vypadá ještě docela dobře.
Jak poznamenal jeden klasik z oboru: je s podivem, jaké prasárny kvůli úspoře několika centů, jsou schopny ty montážní firmy udělat.
Viz. fázový korektor:
p.s. co typovačka - nikdo ježka nechce ?

- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Taky tu mam jeden moooc peknej obrazek. Takhle to dopadlo kdyz se nekdo splet a do aktivni bedny zapojil napajeni misto 220V rovnou 380V:

Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - Pavel Sedlák
- Uživatel

IMHO v důsledku toho, že došlo ke zvýšení napětí na sekundáru zdroje, patrně se provalily koncové tranzistory a nezareagovala včas ochrana (pokud tam kdy vůbec nějaká byla)... Pak asi ten reprák může vypadat, jak bylo znázorněno.pavel2 píše:Myslím, ale nemám to ověřené, že při přepětí by měly vyhořet pojistky, usměrňovač, možná stabilizátor, ale až k repru by se to dostat snad nemělo.