Jak se zvučí Ondřej Havelka a jeho MM?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
kalfar
Uživatel
Uživatel

Jak se zvučí Ondřej Havelka a jeho MM?

Příspěvek od kalfar » stř 19. pro 2012 23:33:16

Tak by mě zajímalo, kdo z vás mi může říci, jak se zvučí pan Havelka s jeho kapelou? Co to je za mikrofony, na které zpívá? Jak se zvučí zbytek kapely? Co jeho stepovací vložky? Přizvučují se extra, nebo to není potřeba? Je to hodně zajímavá kapela a zajímalo by mě, jestli se zvučí moderním způsobem nebo po staru na pár mikrofonů? Díky.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!

mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se zvučí Ondřej Havelka a jeho MM?

Příspěvek od mazi » čtv 20. pro 2012 8:01:51

Už je to nějaký rok, ale měl jsem tu čest jeden koncert zvučit. V zásadě je to kapela, která neprudí, všichni se chovali od samého počátku normálně a profesionálně, žádní namachrování blbečci, řekl bych až dobrosrdeční kolegové sobě a okolí velmi příjemně vystupující. Neskutečná byla dochvilnost členů kapely a samotného protagonistu na zvukovku, řekl bych skoro až na přesno a kdyby schody a výtah měl kapacit bandu tak příjdou všichni najednou. Ve předu měli svoje takové ty staré dynamické shurky. A vzadu už jsem to osazoval svojíma dynamikama a kondenzama...V podstatě si řekli všechno na zvukovce a pak si už zvykli.... Žádná křeč, velmi příjemný večer...Co více, snad jenom co se opět osvědčilo, povypínat compresory, limitery a gate, a snímaný zvuk nechat projít aparátem pokuď možno v nezměněné podobě...

Cajs
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cajs » pát 21. pro 2012 8:06:35

kalfar píše:Co to je za mikrofony, na které zpívá?
Jsou to dynamiky dělané na zakázku u Sennheisera. (Jsou MM - vozí si je s sebou).
kalfar píše:Jak se zvučí zbytek kapely?
Slušné mikrofony, žádné zbytečné "krabičky", žádné zbytečné "kroucení".
kalfar píše:Co jeho stepovací vložky?
Ve větším sále opatrně přizvučit. (Např. minulý týden v Lucerně 2x MKH 416).

Petr V.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr V. » sob 22. pro 2012 1:15:56

Já je dělal letos v létě v Blansku naposledy. Dost záleži na jak velkém prostoru se hraje. Tady to byla taková menší stage, asi 4x5m, větší se nevešla. Na piáno jsem měl nakonec dvě C1000, hrálo to s nimi dobře, i když jsem se toho trochu obával. Bicí velmi jednoduše virbl, na vršek další C1000 a ke šlapáku myslím Betu52. Zbytek byla všechno dynamika.Doporučuji to nepřehánět s mikrofonama. Zpěvové mikrofony si vozí vlastní, jak již bylo řečeno. Pro Havelku slušné monitory. Celkově je kapela velmi kvalitní a velmi ukázněná. Korekce je třeba používat jen pro jemné dokreslení, nebo pokud je nějaký velký problém v ozvučovaném prostoru. Spíš je potřeba správně vystihnout celkový sound souboru. Tak jak jim to hraje na podiu, mělo by to hrát i ven. Takže udělat zvuk a pak za to moc netahat.
Havelka je celkem akurátní člověk ,takže být tam včas, chovat se slušně.
Podle mě celkem bezproblémové.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » sob 22. pro 2012 11:14:04

Jak píše Petr "udělat zvuk a pak za to moc netahat" platí tak nějak obecně a mělo by to být vytesáno na každém mixu.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Odpovědět

Zpět na „Bar“