Rangers - Plavci - zpěvy na 2 mikrofony

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
KamilV
Uživatel
Uživatel

Rangers - Plavci - zpěvy na 2 mikrofony

Příspěvek od KamilV » stř 09. led 2013 13:37:59

Všiml jsem si, že skoro v každém pořadu, kde vystupovali, každý z nich zpívá na 2 mikrofony.
Netušíte někdo proč? Je to jen obejití nějakého negativního vlivu u starých mikrofonů?
Nevšiml jsem si totiž, že by to kdo dneska takto dělal.

jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rangers - Plavci - zpěvy na 2 mikrofony

Příspěvek od jerry.hadr » stř 09. led 2013 14:06:21

vsiml jsem si, ze prednasejici Cimrmani maji podobne vybaveny pultik. nahore dynamika a pod nim je kondenzator (podle tvaru mozna puska)...
Napadlo mne, ze je to kvuli lepsimu pokryti kdyz se prednasejici oddali (treba pri vysvetlovani s nejakou pomuckou v ruce), ale nezkoumal jsem to bliz. Takze se pridavam.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Ota
Uživatel
Uživatel

Re: Rangers - Plavci - zpěvy na 2 mikrofony

Příspěvek od Ota » stř 09. led 2013 14:36:14

Protože se přes jedny zvučilo a druhé natáčelo. Dříve nebyly běžné u našich hudebních produkcí mnohokanálové distribuční a rozbočovací prvky na stage a tak ČST nebo rozhlas mnohdy zajišťovaly jen záznam, či live přenos a ozvučení dělal někdo jinej. No a i když to bylo "pod jednou střechou", tj. jeden subjekt zajišťoval obojí, tak byly důvodem i odlišné charakteristiky mikrofonů - pro záznam byly použity spíše kondenzátory a pro ozvučení dynamika.

Odpovědět

Zpět na „Bar“