kdo řeší autorské práva?
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
-
maha
kdo řeší autorské práva?
Zdravím, chci se vás zeptat, vím že se to tady už řešilo ale chi se zeptat ještě jednou. Mám dělat kamarádce v sokolovně nějakou akci pro caparty. A chci se zeptat jelikož první moucha je že muziku mám staženou z internetu a od kamarádů takže sem za to nedal ani korunu. Takže se chci zeptat jak to je kdo má řešit autorské práva a kdo má platit mafianum (OSE). A pak je tam ještě jedna věc že nejsem plnoletý. Beru to tak že asi na dětskou "discotecu" nepříde kontrola. Ale náhoda je blbec. Já bych to nejradši neřešil ale do budoucna se tato rada může hodit. Je to tak že pořadatel by si měl zažádat o seznam skladeb a on by to měl vyřešit? děkuji.
- CharlesBass
- Uživatel

Re: kdo řeší autorské práva?
Pokud je akce "pod Sokolem", jsou pouštěny reprodukované skladby zastupovaných autorů a akce je "nekomerční" a navíc pro sokoly samotné, vůbec bych to neřešil. Sokolové si platěj OSA paušálně, právě kvůli cvičení na hudbu. Samozřejmě že pokud v sokolovně uděláš diskošku pro veřejnost, která bude navíc platit... tak předchozí neplatí
O nosiších se bavit nebudu ... ale .. mno asi si originály nekupuj
Moc takových lidí neznám .. nejspíše žádného 
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
Re: kdo řeší autorské práva?
K smrti nesnasim OSU a podobne smejdy, ale vyzyvat tady k nekupovani originalu to je hnus

Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....