Reverb na zpěvy v odposlechu
-
- Reklama
Reverb na zpěvy v odposlechu
Zajímal by mě názor na pouštění reverbu nebo podobného efektu na zpěvy do odposlechů a to jak z pohledu zvukařů, tak z pohledu zpěváků.
Pro představu, jedná se o složení 3 zpěvy v přední linii, 2x kytara, klávesy, basa, bicí. Odposlechy jsou jen vpředu u každého zpěváka jeden. Ostatní v druhé řadě slyší buď ze stejných odposlechů nebo mají in-ear.
Zvučím teď v sále, kde jsou minimální odrazy a zpěváci na podiu si stěžují, že jejich hlasy jsou hrozně "suché" a chtějí je trochu "nahalovat".
Podle mého názoru se teď ale dobře slyší, rozliší jednotlivé hlasy i intonace a puštěním efektu do odposlechů se začne tvořit nepřehledná zvuková "koule".
Jestli už tu je podobné téma, uvítám odkaz, já nic nenašel.
Pro představu, jedná se o složení 3 zpěvy v přední linii, 2x kytara, klávesy, basa, bicí. Odposlechy jsou jen vpředu u každého zpěváka jeden. Ostatní v druhé řadě slyší buď ze stejných odposlechů nebo mají in-ear.
Zvučím teď v sále, kde jsou minimální odrazy a zpěváci na podiu si stěžují, že jejich hlasy jsou hrozně "suché" a chtějí je trochu "nahalovat".
Podle mého názoru se teď ale dobře slyší, rozliší jednotlivé hlasy i intonace a puštěním efektu do odposlechů se začne tvořit nepřehledná zvuková "koule".
Jestli už tu je podobné téma, uvítám odkaz, já nic nenašel.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Reverb na zpěvy v odposlechu
Tohle je poměrně běžný požadavek zpěváka. Je to pro jeho lepší pocit. Samozřejmě všeho s mírou, aby se neztratila srozumitelnost. Když si o to vysloveně neřekne tak ho tam nedávám, ale např. Leona Machálková to má výslovně v požadavku.
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Osobne proti tomu taky nic nemam. Pokud se zpevak citi pohodlne a prijemne, je to znat na vykonu a pokud k tomu pomuze reverb v odposlechu, proc ne. Kdyz je to s rozumem a primerene.
-
Návštěvník
z pozície "monitoráka" môžem povedať, že v drvivej väčšine speváci požadujú "suchý" monitor z dôvodu lepšej kontroly. Keď ho tam ale niekto chce, tak ho tam dostane, no problem.