Zpěvový mikrofon ???

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Roger
Nováček fóra
Nováček fóra

Zpěvový mikrofon ???

Příspěvek od Roger »

Potřebujeme do kapely koupit mikrofon pro zpěváka. Pořídili jsme nejdřív levné SHURE PG58, ale ty jsou dobré tak na back vokály. Co vybrat v ceně kolem 3-4 tis. ? Měl by být odolný vůči vazbě a přitom měl takový záběr aby ho zpěvák nemusel mít přímo u huby, jelikož u toho hraje na kytaru. Pravděpodobně by vyhovoval SHURE SM58, ale chtěl bych i jiné alternativy. Díky
mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpěvový mikrofon ???

Příspěvek od mmachtri »

Roger píše:Potřebujeme do kapely koupit mikrofon pro zpěváka. Pořídili jsme nejdřív levné SHURE PG58, ale ty jsou dobré tak na back vokály. Co vybrat v ceně kolem 3-4 tis. ? Měl by být odolný vůči vazbě a přitom měl takový záběr aby ho zpěvák nemusel mít přímo u huby, jelikož u toho hraje na kytaru. Pravděpodobně by vyhovoval SHURE SM58, ale chtěl bych i jiné alternativy. Díky
Zůstal bych u ověřené kvality SM58, případně nějakou betu, ale to už je s cenou výš. SM je dost odolný proti vazbě a zvukově naprosto vyhoví. Ale na to, aby ho nemusel mít přímo u huby by byl lepší kondík. Záleží ale na něm, jak moc řve.
Roger
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Roger »

Není kondenzátorovej mikrofon víc náchylnej k vazbě ? Hrajeme většinou v menších prostorách dost blýzko sebe. To by mohl bejt problém. Radši bych dynamickej. Co nejakej Audix, AKG nebo Sennheisen ? Ale s jakou směrovou charakteristikou vybrat ?
mmachtri
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmachtri »

Roger píše:Není kondenzátorovej mikrofon víc náchylnej k vazbě ? Hrajeme většinou v menších prostorách dost blýzko sebe. To by mohl bejt problém. Radši bych dynamickej. Co nejakej Audix, AKG nebo Sennheisen ? Ale s jakou směrovou charakteristikou vybrat ?
Samozřejmě, že je :-) Pokud hrajete v malejch prostorech volil bych teda dynamiku a kytaristu naučil stát blízko mikrofonu. Bude to nejjednodušší cesta. s audixem nemám zkušenosti. levné AKG jsou zahuhlané, Sennheiser taktéž dobře poslouží. stejně bych ale volil SM58.
Roger
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Roger »

Hmm. Tak já si ho někde půjčím a vyzkouším v akci. Ale myslel jsem, že technika za 40 let trochu vyspěla a "osvědčená klasika SM58" bude mít trochu větší konkurenci. :P
Loon
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loon »

Pro výběr mikrofonu je taky důležité vědět jakou muziku děláte, to jsi zde neuvedl. Další je, jaký mikrofon zpěvákovi sedne, takže jakékoli rady jsou trochu od věci. Chce to zapůjčit a skoušet.
Na live zvučení je vhodná kardioida.
Možná ještě lepší je hyperkardioida, ale tam většinou musíš počítat se změnou síly a barvy zvuku při změně úhlu snímání a s proximity efektem (při přiblížení jakoby vylézají basy). Pokud se zpěvák naučí s mikrofonem pracovat je hyperkardioida asi nejlepší volba.
johny_r
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od johny_r »

Zkoušeli jsme teď nějaké mikrofony, i když převážně kondenzátory. Měli jsme v ruce ale i nějakou tu dynamiku. SM58 byl z toho, co jsme zkoušeli nejhorší (ale taky nejlevnější). Skvěle zněl Sennheiser E945, z dynamik v této cenové hladině asi nejlíp, ale cenově to už je přes 5000. Možná by stálo za to zkusit i nějaké levnější Sennheisery třeba E845, tam už je cena poměrně nízká. Ale neslyšel jsem ho. Dost chvály jsem četl třeba na AKG D5, ale v ruce jsem ho neměl.
Nejsem žádný odborník, někdo tu možná poradí líp, ale když už jsem měl něco v ruce a u pusy, tak se rád podělím :-).
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Budes-li si (nebo nekdo) krome zminenych chtit vyzkouset cokoliv od Beyerdynamic)))) rad vyhovim (kde me hledat vis). IMHO treba takova TG-X80, TG-X60, Opus 69, nebo M88 by mohla byt rozhodne kandidatem, o kondenzatorove TG-X930 nemluve.
george_58
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od george_58 »

Nevíte co zde používají za mikrofon pro zpěváka? http://www.stream.cz/video/197110-co-o- ... aign=Vyber

Mám na zpěvy jen SM58 a chci koupit nějaké dražší a o poznání lepší mikrofony. Ale musí to být fakt o dost lepší než SM58. Jde mi o podání, barvu zvuku a také odolnost vůči vazbě by na tom měla být lépe. Prozatím mám kandidáty Shure Beta87A, AKG D7, Audix OM11, Sennheiser e945 . Nemá zde někdo na zpěvy něco od Audio technica ? Ve světě jde rovněž o uznávané mikrofony, ale u nás nerozšířené. Potřebuji mít pro zpěváka více mikrofonů, a%t v případě že je na akci čas, se vyzkouší o mu nejlépe sedí
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Cece nevim mne to pripomina Heil RE20 v cernym provedeni (ten ale ma zlatej krouzek kolem) ... ale to pochybuju ze by tu nekdo kdome mne mnel Heila.

JInak pokud uvazujes o zpevovych mikrofonech doporucuju zajit v Ostrave do Muzikanta (bejvalej RockParadise) a vyzkouset si taky mikrofony Beyerdynamic)))) ... obzvlast Opus 89, Opus 69 ... pripadne nejluxusnejsi model TG-X80 nebo TG-X60 (coz ovsem nevim esli v Ostrave maj, pokud ne tak holt u vas v Praze).
noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noxus »

Nevíte co zde používají za mikrofon pro zpěváka? http://www.stream.cz/video/197110-co-o- ... aign=Vyber
podla mna je to na 90% prave Sennheiser E945 asi toto: http://www.audiotek.sk/Sennheiser-E945- ... tion:12461
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

V případě zájmu mohu zapůjčit k vyzkoušení Audio-Technica ATM710, ty používám já. Důvod je asi jasný:-)
honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s »

ATM710 jako variantu k SM58 vřele doporučuji. Mají výborný zvuk, s krásnými výškami a skvěle se hodí na ženské vokály. Blbé je, že u nás není Audio-Technica v riderech až tak často vidět.
The best sound comes from one source...
djjohny4
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djjohny4 »

kazdopadne ja mam cely system postaveny a AT jen na komba mam sm57 a ty audio techniky vrele doporucim kazdopadne my jsme pouzivali treba ty ATM610 je to dynamika a za tu cenu nvm co by bylo lepsi:) tedka pouzivame vrchni serii Artist elite a je to fakt narez :) myslim ze AT nema spatne mikrofony :D
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Zdravím, jsem tady nově registrovanej, ale občas jsem tu už šmejdil. Přidám taky svou trochu do mlýna, cca před 2 měsícema jsem pořídil několik AKG D5 a můžu jedině doporučit, je to hyperkardoida, rozsah 70-20k, zpěv z toho jde krásně čistě, lehce, srozumitelně, nemusej se používat téměř žádné korekce, je poměrně dobře odolný proti vazbě. Měl jsem ho na Maxu asi 2m od odposlechu, který máme v divadle v portále, takže zvuk na něj šel cca z 2m výšky na 8-9 hodinách a nehouk si ani jednou. V půlce prosince jsme tam měly bigband zušky, asi 15 mikrofonů, hromada dechů, klavír, bicí, v divadle kravál i na syrovo a na D5ku zpívala dívčina a krásně čistě to lezlo nadevším, takže jediná podmínka je aby zpěvák byl opravdu zpěvák. Už mám dokonce i odzkoušený pád z 1,5 metru na zem bez známky újmy. Dokonce jsem na něj čet i někde v muzikusu recenzi a přímo píšou dynamika s vlastností kondenzátoru kvalitou srovnatelná s Betou58, ale teď to nejlepší v prosinci byl v akci za nějakejch 1700,- bez vypínače a někde kolem 2 tis. s vypínačem.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“