Čtečka textů pro iPad

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
svirest2

Čtečka textů pro iPad

Příspěvek od svirest2 » pát 19. črc 2013 19:34:23

Potřebuji poradit, jestli někdo nezná nějaký program (software) pro iPad, kde se nahrají texty a zpěvák (většinou) se nemusí hrabat v sešitech s texty? Jsme snad v 21. století!!! :lol:

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Čtečka textů pro iPad

Příspěvek od gabluk » sob 20. črc 2013 8:06:24

Songbook.

Honzaa

Příspěvek od Honzaa » sob 20. črc 2013 10:56:07

Acrobat, ulozis si tam text v PDF.
Nebo unrealBook

svirest
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od svirest » pon 22. črc 2013 10:36:49

to Honzaa: Máš prosím Tě zkušenosti s unrealBookem? Je to tak, že jednoduše pošleš mailem do ipadu, kde je unrealBook PDF soubor a stáhneš ho do unrealBooku?

to gabluk: Kontaktoval jsem výrobce songbooku a odpověděli, že bohužel nelze instalovat soubor v PDF...Já mám u textů mnoho poznámek a značek, takže stažené texty z internetu jsou pro mě nepoužitelné...jinak by to byla pohoda....

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » pon 22. črc 2013 15:26:05

O pozadavku na pdf jsi nic nepsal. Songbook je mnohem lepsi pro muzikanty nez pdf protoze ti umozni vlozit s pouzit tempo, transponovat akordy, ma vazbu na graficke schema akordu, umi delat playlisty na koncert ci jednotlive serie a vkladat poznamky umi taky. Taky umi vlozit treba tabulatury. Jen to tam musiz vlozit jako text nikoliv jako pdf. Ale proti gustu.... Jen si myslim, ze pdf je slepa, nebo ta mene pohodlna cesta.

Honzaa

Příspěvek od Honzaa » pon 22. črc 2013 16:19:17

Souhlasím, že songbook je více variabilní a má všechny funkcionality, které zmiňuje gabluk.
Unrealbook je více méně stejný jako songbook.

Otázkou je, co vše s tím bude chtít uživatel dělat a jak pro něj bude pohodlné a přehledné ovládání při živém vystupování.

Já iPad používám pouze na čtení textů písní a na to mi vyhovuje. Napíšu si na PC song jak potřebuji a pošlu si PDF verzi na mail. Acrobat funguje tak, že si z mailu na iPadu soubor otevřu (stáhnu) přímo v Acrobatu. Dále je možné v Acrobatu to PDF snadno "doladit" (zvýrazňovačem něco podbarvit, písmem od ruky připsat poznámky nebo jakékoli značky.). Acrobat je zdarma, ale to myslím není to podstatné, neboť výše jmenované aplikace stojí cca kolem 100 Kč.

svirest
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od svirest » pon 22. črc 2013 20:10:47

to Honzaa a gabluk...
Pánové, moc vám oběma děkuji za pomoc. Myslím, že oba máte pravdu jenže: zpívám sólový zpěv a potřebuji mít nad anglickými texty občas kontrolu. Postupuji tak, že si stáhnu text s akordama z netu a vytisknu. Potom při poslechu originálního zpěvu si dělám do textu poznámky např. kdy zpívat bez pomlk, jak se nadechnout, kdy má ten který kolega sólo a jak dlouho, a tak si myslím že, unrealBook by mohl být pro mě jednodušší...když dokoupím pedál na posuv stránky (mám většinou skladbu na 2 listy). Jen nejsem PC expert, tak se nechci přeceňovat v transformaci svých naskenovaných papírů do toho programu...i když jsem již dnes zvládl převod z jpg do pdf =D>

svirest
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od svirest » úte 23. črc 2013 10:52:50

to Honzaa:
Ahoj, tak nakonec jsem pořídil oba programy, ale vzhledem k tomu, že jsem stále používal PC, mám trochu ve fungování Applu mezery. Prosím Tě mohl bys mi popsat, jak do songBooku dostaneš ten PDF soubor? Díval jsem se do manuálu (ach ta angličtina) a dotáhl jsem to, že jsem v iTunes otevřel při "add" songbook a vidím i ten PDF soubor... ale v samotným songBooku ho nemohu najít.... prosím Tě můžeš mi poradit, co dělám blbě? Předem díky. A.
P.S. jestli nechceš obtěžovat okolí tak můj mail je: shure58@volny.cz

svirest
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od svirest » úte 23. črc 2013 19:38:02

to Honzaa: Tak abys zbytečně neposílal odpověď k předešlému dotazu - pokročil jsem a dostal jsem již song (2 stránky) v pdf do songBooku, ale tady jsem de facto skončil... dopsat tužkou značky zvládám, mám obě stránky v Playlistu, ale nevím jak třeba přeházet pořadí v Playlistu...používáš také pedál na
posun? (popř. jaký) našel jsem na webu 2 typy.... Díky předem. A.

Honzaa

Příspěvek od Honzaa » úte 23. črc 2013 23:59:05

Ty soubory pdf se nechaji i do songbooku dostat stejne jako do acrobatu, tedy primo z mailu. Je to rychlejsi.

Pedal nepouzivam, tak tady poradit bohuzel nemohu.

Se songbookem tolik nedelam, takze s tim presouvanim v playlistu si nejsem tolik jisty, mozna to nejak jde, ale urcite bude fungovat, kdyz si ty songy prejmenujes a na zacatek das cislo. Songy se pak seradi podle cisla.

svirest
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od svirest » stř 24. črc 2013 7:19:51

to Honzaa: moc děkuji za pomoc a typ s číselným označením....

svirest
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od svirest » čtv 25. črc 2013 8:45:20

to Gabluk:
Prosím Tě pořídil jsem si i Songbook a teď porovnávám a mám pár dotazů...
1. Je to tak, že zaplatím poplatek na Ultimate Guitars.com a skladby z databáze stáhnu přes SongBook?
2. Vím, že je tam posun textů (ale nevím, jestli jde upravit rychlost posuvu, abych nezůstal při zpěvu ještě na 1. stránce), ale nevíš který typ pedálu je kompatibilní? Díky předem.

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gabluk » čtv 25. črc 2013 17:17:46

Add 1. Muzes si stahmout libovolny text. Muzes si i zaplatit nejaky placeny server, treba ultimate, ale to je na tobe odkud si to stahnes. Do songbook se to v podstate strka formou txt
Add 2 u kazde skladby muzes zadat tempo, pak se text automaticky posouva rychlosti tempa.
Kompatibilitu pedalu z hlavy nevim, ale nekde na strankach songbooku je to napsane.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » pát 26. črc 2013 6:03:02

Díky moc, pedál prověřím a skusím všechny možné varianty, fakt je, že je asi Songbook obsáhlejší...uvidíme...

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“