Jaký mikrofon pro nahrávání zvuků?
-
- Reklama
Zdravím, v micr. se nevyznám.
Hledám microfon s kterým bych mohl nahrávat na střelnici zvuky střelby, závěru zbraně, ale taky třeba zvuk motoru, tekoucí vodu, hlas, prostě všechny zvuky.
Microfon by měl jít zapojit do notebooku kvuli nahrávání venku, nevím jestli je zapotřebí nějaká karta a jestli existují i externí karty.
Zvuková stopa by měla být použitá v PC hrách.
OT.: Doma mám sluchátka Sennheiser 350 a 360 když jsem se snažil nahrát zavěr zbraně dopadlo to tragicky. Hlas ještě ušel.
Díky moc za rady.
Hledám microfon s kterým bych mohl nahrávat na střelnici zvuky střelby, závěru zbraně, ale taky třeba zvuk motoru, tekoucí vodu, hlas, prostě všechny zvuky.
Microfon by měl jít zapojit do notebooku kvuli nahrávání venku, nevím jestli je zapotřebí nějaká karta a jestli existují i externí karty.
Zvuková stopa by měla být použitá v PC hrách.
OT.: Doma mám sluchátka Sennheiser 350 a 360 když jsem se snažil nahrát zavěr zbraně dopadlo to tragicky. Hlas ještě ušel.
Díky moc za rady.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Trochu odbočím ..... šáhl bych do zvukových bank
. A nebo po http://www.akg.com/P120+USB-1039.html?pid=1030
Na kvalitní nahrávání venku budeš potřebovat více než pouze mikrofon. Spíše se zaměř na přenosné nahrávače značek ZOOM či TASCAM které jsou pro tento účel vyráběny. Cena bude přibližně stejná jako za mikrofon.
Jenom upozornim, ze pouzitelne zvukove banky nejsou zadarmo. Navic, jestli to chces pouzivat ve hre, kterou budes prodavat.
Pokud chces nahrat kvalitne zvuk v exterieru, tak zapomen na notebook. Potrebujes minimalne nahravadlo typu ZOOM h4. Lecos lze nahrat na interni mikrofony. Ale problem muze nastat s vetrem. Minimalne k tomu budes potrebovat Rycote chlupy. Ale i ty se docela jednoduse profouknou vetrem. Tedy Idealni reseni je mikrofon polopuska s Zepelinem (treba Rycote) a chlupama.
Pokud se jedna o vetsi projekt, tak bych Ti doporucil si nekoho najmout.
Pokud chces nahrat kvalitne zvuk v exterieru, tak zapomen na notebook. Potrebujes minimalne nahravadlo typu ZOOM h4. Lecos lze nahrat na interni mikrofony. Ale problem muze nastat s vetrem. Minimalne k tomu budes potrebovat Rycote chlupy. Ale i ty se docela jednoduse profouknou vetrem. Tedy Idealni reseni je mikrofon polopuska s Zepelinem (treba Rycote) a chlupama.
Pokud se jedna o vetsi projekt, tak bych Ti doporucil si nekoho najmout.
Re: Jaký mikrofon pro nahrávání zvuků?
Dopadlo to nějak? Chystám se vzít na (uzavřenou, tunelovou) střelnici Tascam DR-40, ale mám strach o jeho mikrofony. Přežijí to?