aktivní odposlech+MP3
-
- Reklama
aktivní odposlech+MP3
Zdravím kolegy, potřeboval bych poradit s pořízením aktivního odposlechu, proto se obracím na toto fórum. Doteď jsem odposlechy nepoužíval, nějaké finance se nastřádali a chci pokročit dál. Moje představa: aktivní jednoduše přenosný, nejlépe s možností přímého přehrávání skladeb s USB nebo SD na zkoušky, tudíž i váha by měla být koncipována na časté přemísťování. Výkon si nechám klidně poradit, předky mám 2*500W. Chci jej používat jak jako odposlech, aby se herci trochu slyšeli a reagovali na hudbu a ne na ozvěnu z předku, ale také i jako mobilní přehrávač skladeb při zkouškách. Můžete mi něco doporučit? Případně říct že je to blbost
. Díky.
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: aktivní odposlech+MP3
Ahoj,
nějak moc jsem nepochopil ten požadavak s přehráváním usb ... zatím jsem nepotkal kvalitní aktivní bednu která by v sobě měla "mp3 přehrávač".
Odposlech by měl být zapojen tak, že signál by do něj měl jít z "nějakého mixu" a ne z toho odposlechu do mixu a pak na předek ...
nějak moc jsem nepochopil ten požadavak s přehráváním usb ... zatím jsem nepotkal kvalitní aktivní bednu která by v sobě měla "mp3 přehrávač".
Odposlech by měl být zapojen tak, že signál by do něj měl jít z "nějakého mixu" a ne z toho odposlechu do mixu a pak na předek ...
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
Jasně, tak pro lepší pochopení. Dvě užití Za 1. PŘEDSTAVENÍ: Aktivní odposlech klasicky zapojený mikrofon, mix a daný aktivní odposlech. Za 2. ZKOUŠKA Bedna, která je sama schopna přehrávat mp3 z USB či SD. Něco jako Stagg SMS12PLCD nebo taky QTX QR-12 jen jsou asi přebytečné mikrofony a taky aku. Kvalita zvuku není zase tak úplně důležitá, spíše časování pro herce při tanci apod.
Pokud chces dobrou bednu, tak zapomen na ty, co jsi napsal. A rozluc se s prehravacem v bedne.
Nebo tento dotaz muzes polozit na HIFI foru a ne zvukarskym, tam Ti mozna tento vyber schvali.
Vitek.
Nebo tento dotaz muzes polozit na HIFI foru a ne zvukarskym, tam Ti mozna tento vyber schvali.
Vitek.
Výše uvedené bedny opravdu NEDOPORUČUJI!!!!!!
Bohužel ani já nevím o žádné dostatečně kvalitní bedně, ve které je integrován MP3 přehrávač.
Zkoušky atp. bych tedy doporučil řešit externím zdrojem - mobil, NB, něco s I(pad, phone)...... a koupit např. RCF ART 310, 325...
Mám Skytec RC12 MP3, používal jsem ho chvíli jako zabudovaný odposlech - bedny tohoto typu se nehodí vlastně vůbec na nic. Je to šunt. Nebudeš spokojený - odposlech musí hrát!
Bohužel ani já nevím o žádné dostatečně kvalitní bedně, ve které je integrován MP3 přehrávač.
Zkoušky atp. bych tedy doporučil řešit externím zdrojem - mobil, NB, něco s I(pad, phone)...... a koupit např. RCF ART 310, 325...
Mám Skytec RC12 MP3, používal jsem ho chvíli jako zabudovaný odposlech - bedny tohoto typu se nehodí vlastně vůbec na nic. Je to šunt. Nebudeš spokojený - odposlech musí hrát!
Kup si nějaký odposlech, raději nebudu říkat jaký, abych někoho nepobouřil 
K tomu pasivní DIbox, třeba tento: http://eshop.prodance.cz/dxi-dibox-pasivni/d-94238/
Pak kabelem "3,5 stereo - 2x 6,4 mono" pomocí INPUT a PARA OUT pošlel signál do bedny.
Na ten kabel si pak připojíš MP3 přehrávač, mobil, notebook, cokoliv...
Ovládání bude rozhodně pohodlnější. Představ si, že budeš chtít skočit na jiný track, odposlech leží na zemi a ty se k němu někde plazíš.
K tomu pasivní DIbox, třeba tento: http://eshop.prodance.cz/dxi-dibox-pasivni/d-94238/
Pak kabelem "3,5 stereo - 2x 6,4 mono" pomocí INPUT a PARA OUT pošlel signál do bedny.
Ovládání bude rozhodně pohodlnější. Představ si, že budeš chtít skočit na jiný track, odposlech leží na zemi a ty se k němu někde plazíš.
Varianta RCF ART 310-A mkIII se mě takylíbí jen ta dostupnost je nereálná (20.12.2013) sice na to budou peníze ale jen do 10.12.2013. Ještě mě napadla varianta MACKIE SRM150, ze zkoušek to musím pokaždé táhnout domů.
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Na audioteku ji maji skladem, dle eshopu.
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
Ok děkuji mnohokrát
, už jsem zjistil a objednávám. 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Asi to chtělo se zeptat, podle Varia jich včera přišlo deset kusů a stále nějaké máme i když je skoro stejně rezervací. V eshopu to obvykle ukazuje spíš míň.
SRM150 určitě ne, to je fakt jen nablízko, ideálně pro jednoho posluchače.
H.M.
SRM150 určitě ne, to je fakt jen nablízko, ideálně pro jednoho posluchače.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
K čemu bude ten DI? nebo jsem to nějak špatně pochopil s tím PARA OUT.KamilV píše: Pak kabelem "3,5 stereo - 2x 6,4 mono" pomocí INPUT a PARA OUT pošlel signál do bedny.
Dělám, co mě baví.
Z DI do bedny to půjde XLR-XLR kabelem.
Ale z přehrávadla tě v případě použití ins. kabelu vypadnou dva mono jacky. Ten první dáš do Inputu DI a ten druhý do paralelního outu. Protože minimálně v těch levných DI jsou ty konektory proklemované, takže se tě kanál L sečte s kanálem R a vypadně tě symetrické mono, které pošleš do bedny.
Ale z přehrávadla tě v případě použití ins. kabelu vypadnou dva mono jacky. Ten první dáš do Inputu DI a ten druhý do paralelního outu. Protože minimálně v těch levných DI jsou ty konektory proklemované, takže se tě kanál L sečte s kanálem R a vypadně tě symetrické mono, které pošleš do bedny.
No maličký detail, sice píšou že jsou skladem, teda přesněji ihned k dodání 1-2 ks, ale v objednávce objednavka se vyrizuje, predpokladana doba dodani: zjistujeme u dodavatele nebo vyrobce 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, ani eshopy na tom nejsou všechny stejně, je dobré rozlišovat eshop dovozce a eshop dealera a to je jen první hrubé dělení. Pokud my máme na eshopu napsáno, že jsou "nějaké kusy", tak to obvykle znamená minimální zaručený počet volných kusů, jinde to může znamenat jen že nechtějí přijít o zákazníka a až si objedná, tak si oni zkusí objednat u dovozce. Tím nechci nijak shazovat Audiotek, je to stále náš velmi dobrý obchodní partner, ale jeho sklad a náš sklad (RCF) nejdou z principu porovnávat žádným způsobem. Je sice možná situace, že my něco právě mít nebudeme a dealer ještě bude mít, ale spíš jako výjimka anebo u takového, který si dělá u pro sebe klíčových modelů úmyslně zásobu.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
MADMAX
2 KamilV. ale "zmonit" něco takovýmhle způsobem není dobré - mělo by to být provedeno přes odpory, takhle to leckdy bude slušně zkreslovat; některé DI boxy jsou k tomu uzpůsobené /mají tlačítko "MERGE", kterým se tam ty odpory zařadí/, například aktivní Radial J48 nebo pasivní JDI, ale ty zas vůbec nejsou levné
, myslím že ten DI box je dražší než celá aktivní bedna Skytec