SOUND SYSTÉM pro rap a další žánry?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Chossé
Nováček fóra
Nováček fóra

SOUND SYSTÉM pro rap a další žánry?

Příspěvek od Chossé »

Zdravím. S kamarády jsme se rozhodli si postavit vlastní soundsystém, zaměřen převážně na rapovou muziku. Bylo by třeba ale aby aparatura zvládala i jiné žánry hudby. Potřebujeme ozvučit sál tak pro 200 lidí ( Něco jako U-klub v Olomouci ) a občas i menší venkovní akce pro stejný počet lidí. Jak ale pročítám všemožné rady a názory tak jsem z toho jelen. Mohli by jste my prosím poradit? Jediný návod který jsem našel. http://doupetek.sattnet.cz/?p=2625
maro
Uživatel
Uživatel

Re: SOUND SYSTÉM pro rap a další žánry?

Příspěvek od maro »

[-o< [-o< [-o< tak podle toho bych se určitě neřídil [-X [-X pravda, má to autor promyšlené :mrgreen: až po nákup auta a centrály

pobavilo mě že jako první při stavbě PA je potřeba přehravač za 20tis. a pak píše že nejdražší je zesilovač za 9tis #-o #-o
Listen... and enjoy the sound
banach
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banach »

A to zamýšlíte na reprodukovanou muziku nebo zvučení živých kapel?
Chossé
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Chossé »

Nejlépe pro oboje, jak rapový Djs tak rpaři a kolikrát se i v hip hopu používají nástroje, takže živá kapela.Viz Prago Union pro vás známe.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Obligátní otázka - jaký máte rozpočet ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Chossé
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Chossé »

Rozpočet není stanoven. ae asi tak 100 k, ale byly bychom rádi kdyby se ten soundsystem dal navrhnout tak aby při dalších financích bylo možno další komponenty dokoupit a tím zvýšit výkon. Aby jsme nemusely pak vše prodat a kupovat od znovu pokud bychom chtěli náš sound rozšířit.
mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mazi »

No a co tak začít od piky, předpokládám, že mix nemáte ani nemáte ostatní propriety, takže s těch 100 k budete potřebovat i na ostatní- Navrhuji 2x RCF HDL 20-A (http://eshop.prodance.cz/hdl-20a/d-96995/) a za zbytek třeba stativy malý mix a gramec nebo pouštědlo, vzhledem k tomu, že je to právě to rozšiřovatelné co asi potřebujete. Pravda basy je třeba ze začátku půjčovat.
Chossé
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Chossé »

Mix co potřebujeme příští měsíc před akcí kupovat je Technics SH-MZ 1200 s největší pravděpodobností.Uvidíme jak se ještě domluvíme. Gramofony určitě technics Technics SL-1200 MKII. Tyto součásti do této sumy nepočítám. Mix pro Dje ale může být ještě jiný.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Já bych tomu asi neříkal "sound system", prostě potřebujete v podstatě normální vybavení, jako každý menší zvukař a k tomu navíc něco pro DJ. S tím rozpočtem je to na hranici pro nákup hotových značkových beden, dá se začít, ale nebude to asi stačit. HDL20-A by se snadno rozšiřovaly, ale nejsem si jistý, jestli z nich zrovna ten rap bude ideálně srozumitelný. Asi bych dal přednost nějakému modernímu třípásmu, ovšem zase se to hůř rozšiřuje, pokud byste chtěli jít ještě dál. No a těch sto je sotva na dvě s potřebnými zesilovači a DSP i když to bude všechno co nejlevnější a zatím bez subů (tedy opět půjčovat si je...)

http://eshop.prodance.cz/nd374-lak/d-97808/

H.M.
Chossé
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Chossé »

Jaký je vůbec váš názor, je lepší pasivní nebo aktivní. Problém je že každý mi radí něco jiného a já sem z toho jelen.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Oboje má svoje výhody a nevýhody, probíralo se to tady i jinde velmi mnohokrát, nelze je opět všechny vypisovat v každém vlákně znova. Navíc například RCF má mnohem lepší výběr v aktivních bednách a také naprostá většina obratu tomu odpovídá, EAW zase v pasivních a opět tomu odpovídá obrat. Beden je určitě víc, než těch lidí, co ti radí, takže není nic zase tak divného, že "každý něco jiného". Buď rád, že je na výběr a hlavně si zajdi někam různé bedny poslechnout a porovnat přímo mezi sebou, známou nahrávku v pokud možno maximální kvalitě záznamu s sebou.

H.M.
Chossé
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Chossé »

RCF mě docela nadchly, navíc když budu mít aktiv nemusím koumat zesilovače. Víc ušetřeného místa v dodavce. Máte nějaký typ od tohoto výrobce co by bylo pro mne vhodné? pro ozvučení 200-300 lidí, možnost rozšíření až pro dvojnásobek posluchaču. takže 600 lidí. Četl jsem na foru že aktivní soustavy se hůř rozšiřují.
deadmeat
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od deadmeat »

ako vrchy tiez mozem doporucit megatony, ND374, mame ich vo firme ako nove, a zatial spokojnost nad ocakavania,
k tomu tento zosiky http://eshop.prodance.cz/d12/d-98014/ na deme prodance pokial viem to hralo prave v tejto kombinacii
a procesor http://eshop.prodance.cz/protea-36sp/d-95422/
viem, je to trochu nad rozpocet 100k, ale budete mat naozaj dobry zaklad, a na 600 ludi vonku, vam mozno budu tieto vrchy aj stacit a doplnat uz budete len suby, pripadne casom druhy par ND374
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Vzhledem k tomu, že to od začátku roku spalo a ani předtím nebylo moc jasno kolem rozpočtu a co za něj (tedy i co nepotřebujete pořizovat protože to máte nebo to někdo přinese s sebou, třeba jako DJ s vlastní výbavou a ne že jste na to jen zapomenuli), tak by bylo dobře upřesnit současné požadavky a možnosti. Jinak je jakýkoli výběr a doporučování konkrétních modelů úplně na vodě.
Neber všechno co kde slyšíš moc vážně, respektive příliš obecně, například NENÍ pravda, že se aktivní bedny hůř přidávají, v mnoha případech (line array, monitory...) je to přesně naopak.

H.M.
Chossé
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od Chossé »

Tak zatím sem si vyřešil dj mixpultr Rane TTM 56S a 2x Technics MK5. Dobrej známej má svoje technics MK2 a svuj pult. Od aparatury mám na druhým baráku asi 50 cm stary tesla repráky. Ty mi asi k ničemu nebudou. Jinak k tomu procesoru. Nešel by nahradit třeba touch mixpultem od QSC? Ten rozpočet lehce nad 100k. Nepotřebujem mikrofony a podobný srandičky. To sou drobnosti co se dokoupí časem.
Odpovědět

Zpět na „Repro“