Re: starej zesák
-
- Reklama
-
Luketor
Dobrý den mam starý zesák onkyo TX-SV525 . Má na něj napojené dvě repro bedny ( výškáč , střeďák a bassák ) . Si tak poslouchám a najednou my vůbec nejdou basy . Tak jsem to rozdělal a spálené nikde , kondíky v pohodě . Tak teď nevím co s tím bude .
Můžete mi poradit co asi s tím bude díky .
Můžete mi poradit co asi s tím bude díky .
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Předně asi špatný fórum.
Pokud i tak chceš tady informace, ty jsi jich dodal málo, třeba jak je to skutečně propojené odkud kam a čím.
A na konec "Má na něj napojené dvě repro bedny ( výškáč , střeďák a bassák )". Nějak se nemůžu dopočítat (1+1=3
).
Pokud i tak chceš tady informace, ty jsi jich dodal málo, třeba jak je to skutečně propojené odkud kam a čím.
A na konec "Má na něj napojené dvě repro bedny ( výškáč , střeďák a bassák )". Nějak se nemůžu dopočítat (1+1=3
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- zelatina
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
skús zmerať jednosmerné napätie na výstupe zosíku, malo by byť do pár mV
avšak asi to nebude ono...spálené cievky by si cítil
avšak asi to nebude ono...spálené cievky by si cítil
Bylo-li to z ničeho nic:
Hledal bych to nejprve v signálu, co do toho zesu jde. Pak bych šel po korekcích (má-li je regulovatelné, nechce se mi hledat odkaz). Pak vyzkoušet bedýnky na jiném zesu.
Hledal bych to nejprve v signálu, co do toho zesu jde. Pak bych šel po korekcích (má-li je regulovatelné, nechce se mi hledat odkaz). Pak vyzkoušet bedýnky na jiném zesu.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Popisuješ to tak, že není vůbec jasné, co se vlastně stalo ani co jsi ty udělal. Hraješ ve stereu na dvě stejné třípásmové bedny ? Jak nahlas jsi hrál, když k tomu došlo ? Určitě přestaly ty basy hrát najednou a z obou beden ? Dělal jsi v té chvíli něco nebo jen poslouchal ? Jak bys definoval "bas", co ještě slyšet je (projevilo se to na jakých nástrojích a hlasech) a co už ne ? Je jinak zvuk normální anebo celkově divný a slabší ? Co je to přesně za bedny ? Co jsi vlastně rozebral ? Zkoušel jsi bedny nebo zesilovač s jiným zesilovačem nebo bednami ? Zkoušel jsi jiný zdroj signálu s pokud možno jiným signálovým kabelem ? Zkoušel jsi bedny baterkou (cokoli mezi 1,5-9V, při odpojeném zesilovači krátce ťuknout a pak otočit polaritu a znovu, musí se pohnout basová membrána jedním a pak druhým směrem, u obou beden shodně) ?
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Luketor
Tak 1. ano 2. tak na půl 3. ano 4. jen poslouchal 5. hluboké tony ,třeba nejdou slyšet bubny 6.divný a slabší 8. zesilovač 9. nemam tu možnost 10. ano notebook a zabudované radio v zesilovači (hraje stejně) 11. ano ( nepohybují se ) 7. P.R.I.M electronic elrums 

- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Pokud se po prvním připojení baterky na svorky bedny ozve cvaknutí (při dalším připojení se nemusí ozvat, až když se baterka otočí) a membrána basáku se nepohne, tak je velmi pravděpodobně přerušený basák anebo upadlé cosi, co k němu vede proud. Je divné, že by k tomu došlo opravdu v obou bednách najednou, ale možná sis nevšiml, když odešel první. Existují ale bedny, které mají kondenzátor i v serii s basákem, tam je tento test nejistý. Doporučil bych opatrně vyndat basáky a zkusit přímo na nich, označení bedny mi nic neříká, fotky zevnitř (reproduktory i výhybka) by možná napověděly.
"Divný" zvuk bez basů a v obou kanálech najednou se obvykle povede vyrobit buzením zesilovače nebo beden místo sterea pouze rozdílovým signálem, některé zesilovače měly i takový pár výstupů, kde se vyloženě tento signál vyskytoval i za normálního provozu (ale to bys asi musel něco během poslechu změnit), také se to daří nesprávnou kombinací stereo a symetrických konektorů (opět bys musel něco provést, samo to nevznikne). V elektronice je ale těch možností víc, ověř nejdřív samotné reproduktory. Nepoužívej větší napětí a i těch 9V radši jen z obvyklé malé baterky, nikoli třeba z akunářadí, pro některé hifiměniče by to mohlo být dost na vyskočení z mezery.
H.M.
"Divný" zvuk bez basů a v obou kanálech najednou se obvykle povede vyrobit buzením zesilovače nebo beden místo sterea pouze rozdílovým signálem, některé zesilovače měly i takový pár výstupů, kde se vyloženě tento signál vyskytoval i za normálního provozu (ale to bys asi musel něco během poslechu změnit), také se to daří nesprávnou kombinací stereo a symetrických konektorů (opět bys musel něco provést, samo to nevznikne). V elektronice je ale těch možností víc, ověř nejdřív samotné reproduktory. Nepoužívej větší napětí a i těch 9V radši jen z obvyklé malé baterky, nikoli třeba z akunářadí, pro některé hifiměniče by to mohlo být dost na vyskočení z mezery.
H.M.
Zatím jen obrázky

Tak jsem to zkusil stou baterkou a nic žádný pohyb ani zvuk 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Kde jsi to zkusil ? Na bedně, na nějakém reproduktoru ? Co to bylo za baterku ? Pokud se neozve nic při připojení na bednu ani po otočení baterky (jen jednou, pak se zase musí otočit !), tak bedna prostě nemůže vůbec hrát, ani středy a výšky.
H.M.
H.M.
-
Návštěvník
Tak zkoušel jsem to na repráku bassovém baterka 1.5 AA . a jak jsem to zkoušel na bedně tak to jakoby cvaklo 
pardon zapomněl jsem se přihlásitNávštěvník píše:Tak zkoušel jsem to na repráku bassovém baterka 1.5 AA . a jak jsem to zkoušel na bedně tak to jakoby cvaklo
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Takže je zřejmě přerušený basák, což souhlasí i s popisem závady ze začátku. Pokud se takhle chovají obě bedny, tak se musí vyměnit oba basáky. Cena bývala myslím kolem tří stovek za kus, ale už je asi neseženeš v obchodech.
H.M.
H.M.
Tak dýky aspoň to není zesák to by stálo trochu víc
a repráky to asi vím kde sehnat