Mikrofon pro zpěvačku zábavové kapely?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
fikus
Uživatel
Uživatel

Mikrofon pro zpěvačku zábavové kapely?

Příspěvek od fikus »

Ahoj chlapi
Řeším mikrofon pro zpěvačku zábavové kapely. Holka zpívá velice dobře, dynamicky, zpěv má i vystudovaný. Hlas má výrazné vyšší středy, takže Beta 58 byla nepříjemně řezavá. Zatím jí nechávám zpívat do AKG D5, nebo klasické 58. Pořád mám pocit, že to není ono. Aparát je JBL. Nevím jestli zkusit AKG nějaké vyšší řady, nebo zpěvový kondík. :)
frantik
Uživatel
Uživatel

Re: Mikrofon pro zpěvačku zábavové kapely?

Příspěvek od frantik »

Vyzkoušej Sennheiser E-845.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
fikus
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od fikus »

2Frantík
OK, máš s ním zkušenost v porovnání s výše uvedenými mikrofony??? Koukal jsem, že ho doporučuješ už v jiném vlákně, tak je to zřejmě tvůj favorit :) . Cenově je mezi D5 a Betou, to by docela šlo.
Cajs
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cajs »

Já používám na zpěvy Sennh. E 945 (trošku lepší 845) a skoro nesahám na korekce. S AKG srovnání nemám, ale za Shura bych tedy rozhodně neměnil. (Měl jsem možnost poslechnout si i porovnání na sakra dobrým aparátu). :D

Uznávám - můj zcela subjektivní a v určité společnosti možná menšinový názor, ale nikomu ho nevnucuji. Vyvrátit si ho ale taky nenechám. :lol:
frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik »

Ano, mám v kapele jeden drátový a čtyři bezdráty EW145, čili tatáž vložka. Na E-845 nedám dopustit i když zajisté má konkurenci, třeba již zmíněnou E945, tu jsem neměl možnost zkusit, ale je to vyšší řada a bezpochyby chodí lépe, není však nutné do ní investovat. E-845 je superkardioida, dobře odolává zpětné vazbě, je "basovější" víc, než by bylo třeba, takže na uječenou zpěvačku bude akorát. Do jisté míry snese i větší řvouny. Má výborně potlačený proximity efekt, dvojitá cívka na kmitce suprově potlačuje okolní elmg. rušení, tam, kde by se u jiných mikrofonů již mohlo projevit. Mechanické provedení je poctivé, velmi robustní, odolné manipulačnímu hluku. A za tu cenu je ten mikrák prakticky zadarmo...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
fikus
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od fikus »

Tak jo, díky za rady, doporučím kapelníkovi Sennheisera 945 a když bude řvát o ceně, tak mu slevím na 845 :)
Tonyss

Příspěvek od Tonyss »

Já mám ve vyšších polochách už také méně příjemný hlas a nejvíce mi sednul e935 , s e945 to nebylo ono. Po letech zkoušení mikrofonů Měl jsem sm58 , D5 , Audix om3 , e835 , e845 a mnoho dalších, a ta e935 je excelentní příjemný uhlazený projev, odolnost proti vazbě je excelentní. Používám e935 jako výborné univerzály na jakékoliv zvučení . (hlavní zpěv,vokály,sbory...)
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“