Mikrofon na zpěv, který by byl ode mne dál na stole?
-
- Reklama
-
karelretik
Mikrofon na zpěv, který by byl ode mne dál na stole?
Mám prosbu na čem závisí, na jakém údaji, to, abych nemusel zpívat do mikrofonu se rty na nem? Jde mi o to,že když se soustředím na zpěv na blízko do mikrofonu tak nevidím na text a akordy. A když jsem dál...jak třeba 10 cm, tak mě není slyšet. Existuje nějaký který by byl položen v hospodě před zpevnikem a bral mě třeba z 40 cmNa co se mám v tomto případě dívat za údaje? A tak cena když by byla tak okolo 1000 tak by to stačilo. Je to na country a bluegrass jen kytary banjo basa housle....děkuji
-
MADMAX
Re: Mikrofon na zpěv, který by byl ode mne dál na stole?
pokud jseš věřící, můžeš zkusit poprosit Boha o výjimku z fyzikálních zákonů. Takový mikrofon se prostě nedá vyrobit, stejně jako auto už z fyzikálních principů špatně jede po střeše.
pokud hledáš reálné řešení, existují tzv. headworn mikrofony - v podstatě je to obvykle drátěný rámeček, který drží kolem krku a za ušima a na raménku před ústy máš miniaturní mikrofon, obvykle kondenzátorový (asi tak, jako hráč na kytaru může mít na krku foukací harmoniku). Takže ty jako hráč a zároveň zpěvák máš volnost pohybu a přitom máš mikrofon pořád v konstantní vzdálenosti od pusy.
Požadavek na cenu okolo 1000,-Kč ovšem považuji za špatný vtip - neexistuje žádný použitelný mikrofon na světě jakéhokoli typu za tyto peníze. Laciné headworn mikrofony bývají extrémně špatné, mnohem horší, než stejně laciné "klasické" a ty použitelné (např. Countryman ISOMAX, SHURE WCM-16) stojí okolo 10.000,-
pokud hledáš reálné řešení, existují tzv. headworn mikrofony - v podstatě je to obvykle drátěný rámeček, který drží kolem krku a za ušima a na raménku před ústy máš miniaturní mikrofon, obvykle kondenzátorový (asi tak, jako hráč na kytaru může mít na krku foukací harmoniku). Takže ty jako hráč a zároveň zpěvák máš volnost pohybu a přitom máš mikrofon pořád v konstantní vzdálenosti od pusy.
Požadavek na cenu okolo 1000,-Kč ovšem považuji za špatný vtip - neexistuje žádný použitelný mikrofon na světě jakéhokoli typu za tyto peníze. Laciné headworn mikrofony bývají extrémně špatné, mnohem horší, než stejně laciné "klasické" a ty použitelné (např. Countryman ISOMAX, SHURE WCM-16) stojí okolo 10.000,-
-
karelretik
Tak moc děkuji za odpověď...začnu tedy verit v boha...
a co nějaký headset nebo klopák?
-
karelretik
Ale teď vážně...tak alespoň něco, kde bych nemusel.škrábat fousama po mikrofonu...aspoň tak těch 10 cm....tedy...děkuji
-
MADMAX
no takové mikrofony už existují, ale nesmíš se kolem nich vrtět dalších 10cm do stran. A samozřejmě z Tvého hrdla musí tryskat silný, mužný vokál a né jen ucházet teplá pára...
. Jo a samozřejmě žádný z nich nestojí 1000 korun. Žádný mikrofon nestojí 1000 korun. Všechno do nějakých 2.800 - 3.000 jsou jen atrapy, určené k tahání peněz šetřílkům z kapes, ty věci se totiž nedají použít vůbec na nic.
Já bych to vyděl na náhlavní mikrofon, pak nebude překážet textu a může být u úst.
KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode
-
MADMAX
estegas, saty_cz: headworn znamená anglicky "mikrofon na hlavu", čili náhlavní mikrofon neboli headset
. A VYDĚT, to se teda často nevidí!!! Já nevím, co Tě v té zvláštní škole učili...
ano ted už to vím ale headworn jsem slyšel poprvé a myslel jsem podle tvého popisu že jde o něco jiného
nonono OK příště budu psát i číst pořádně všechny zprávyMADMAX píše:estegas, saty_cz: headworn znamená anglicky "mikrofon na hlavu", čili náhlavní mikrofon neboli headset. A VYDĚT, to se teda často nevidí!!! Já nevím, co Tě v té zvláštní škole učili...
KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode