Mikrofon na zpěv, který by byl ode mne dál na stole?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
karelretik

Mikrofon na zpěv, který by byl ode mne dál na stole?

Příspěvek od karelretik » pon 06. říj 2014 15:47:34

Mám prosbu na čem závisí, na jakém údaji, to, abych nemusel zpívat do mikrofonu se rty na nem? Jde mi o to,že když se soustředím na zpěv na blízko do mikrofonu tak nevidím na text a akordy. A když jsem dál...jak třeba 10 cm, tak mě není slyšet. Existuje nějaký který by byl položen v hospodě před zpevnikem a bral mě třeba z 40 cmNa co se mám v tomto případě dívat za údaje? A tak cena když by byla tak okolo 1000 tak by to stačilo. Je to na country a bluegrass jen kytary banjo basa housle....děkuji

MADMAX

Re: Mikrofon na zpěv, který by byl ode mne dál na stole?

Příspěvek od MADMAX » pon 06. říj 2014 16:17:00

pokud jseš věřící, můžeš zkusit poprosit Boha o výjimku z fyzikálních zákonů. Takový mikrofon se prostě nedá vyrobit, stejně jako auto už z fyzikálních principů špatně jede po střeše. [-X

pokud hledáš reálné řešení, existují tzv. headworn mikrofony - v podstatě je to obvykle drátěný rámeček, který drží kolem krku a za ušima a na raménku před ústy máš miniaturní mikrofon, obvykle kondenzátorový (asi tak, jako hráč na kytaru může mít na krku foukací harmoniku). Takže ty jako hráč a zároveň zpěvák máš volnost pohybu a přitom máš mikrofon pořád v konstantní vzdálenosti od pusy.
Požadavek na cenu okolo 1000,-Kč ovšem považuji za špatný vtip - neexistuje žádný použitelný mikrofon na světě jakéhokoli typu za tyto peníze. Laciné headworn mikrofony bývají extrémně špatné, mnohem horší, než stejně laciné "klasické" a ty použitelné (např. Countryman ISOMAX, SHURE WCM-16) stojí okolo 10.000,- =P~

karelretik

Příspěvek od karelretik » pon 06. říj 2014 16:46:49

Tak moc děkuji za odpověď...začnu tedy verit v boha...

Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas » pon 06. říj 2014 16:49:11

a co nějaký headset nebo klopák?

karelretik

Příspěvek od karelretik » pon 06. říj 2014 16:51:14

Ale teď vážně...tak alespoň něco, kde bych nemusel.škrábat fousama po mikrofonu...aspoň tak těch 10 cm....tedy...děkuji

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » pon 06. říj 2014 18:20:29

no takové mikrofony už existují, ale nesmíš se kolem nich vrtět dalších 10cm do stran. A samozřejmě z Tvého hrdla musí tryskat silný, mužný vokál a né jen ucházet teplá pára... :P. Jo a samozřejmě žádný z nich nestojí 1000 korun. Žádný mikrofon nestojí 1000 korun. Všechno do nějakých 2.800 - 3.000 jsou jen atrapy, určené k tahání peněz šetřílkům z kapes, ty věci se totiž nedají použít vůbec na nic.

saty_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od saty_cz » pon 06. říj 2014 19:47:08

Já bych to vyděl na náhlavní mikrofon, pak nebude překážet textu a může být u úst.

KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode

MADMAX

Příspěvek od MADMAX » úte 07. říj 2014 11:09:52

estegas, saty_cz: headworn znamená anglicky "mikrofon na hlavu", čili náhlavní mikrofon neboli headset :-D . A VYDĚT, to se teda často nevidí!!! Já nevím, co Tě v té zvláštní škole učili...

Egestas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Egestas » úte 07. říj 2014 11:25:07

ano ted už to vím ale headworn jsem slyšel poprvé a myslel jsem podle tvého popisu že jde o něco jiného

saty_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od saty_cz » úte 07. říj 2014 13:23:07

MADMAX píše:estegas, saty_cz: headworn znamená anglicky "mikrofon na hlavu", čili náhlavní mikrofon neboli headset :-D . A VYDĚT, to se teda často nevidí!!! Já nevím, co Tě v té zvláštní škole učili...
nonono OK příště budu psát i číst pořádně všechny zprávy

KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“