Problém s kondenzátorovým mikrofonem/mixákem
-
- Reklama
-
Lukáš
Problém s kondenzátorovým mikrofonem/mixákem
Ahoj, potřeboval bych prosím radu od vás profesionálů.
Mám mikrofon Apex 415 a mixák Behringer Eurorack UB802. Při nahrávání se mi poslední dobou stává, že vzniká dost hlasitý šum, ruch, hluk nebo nevím jak to nazvat - zní to asi takhle:
http://leteckaposta.cz/263984701
Někdy to dokonce vynechává (tak 2-3 sekundy). Potřeboval bych vědět, v čem je pravděpodobně problém, jestli kabel, mixák, phantomové napájení a nebo nedejbože mikrofon.
Předem díky.
Mám mikrofon Apex 415 a mixák Behringer Eurorack UB802. Při nahrávání se mi poslední dobou stává, že vzniká dost hlasitý šum, ruch, hluk nebo nevím jak to nazvat - zní to asi takhle:
http://leteckaposta.cz/263984701
Někdy to dokonce vynechává (tak 2-3 sekundy). Potřeboval bych vědět, v čem je pravděpodobně problém, jestli kabel, mixák, phantomové napájení a nebo nedejbože mikrofon.
Předem díky.
-
JirkaN
Re: Problém s kondenzátorovým mikrofonem/mixákem
zkus vyměnit kabel k mikrofonu. pokud to nepomůže, je problém buď v mikrofonu, nebo fantomovem napajeci.
-
Lukáš
Neříkej... vážně?
Doufal jsem, že mi někdo poradí v čem je konkrétně problém.
-
Návštěvník
Máš to pokažený a jseš neschopnej na to přijít, co. Ale problém to je jen tvůj.
-
Lukáš
Neříkej... vážně?
To je takovy problem zkusit vymenit kabel? To mas jen jeden?
Pripadne zmerit voltmetrem, jestli leze z pultu spravne Phantomove napajeni. Muze byt chyba kdekoliv.
Pouzivas nejlevnejsi cinske zarizeni, takze se neni cemu divit, pokud jedna z techto veci odesla.
Pripadne zmerit voltmetrem, jestli leze z pultu spravne Phantomove napajeni. Muze byt chyba kdekoliv.
Pouzivas nejlevnejsi cinske zarizeni, takze se neni cemu divit, pokud jedna z techto veci odesla.
Podle mě máš špatně rozprostřené kabely, ja bych je raději na noc pověsil obracene. Bude tam moc elektronů na koncích, a tim se kabel ucpe. Viz téma dmx- zvuk
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
-
koniash
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nějaký Lukáš je blb, radíte mu dobře a on to stejně nepochopí...
-
Lukáš
Pokud někoho obtěžuji hloupými dotazy tak se omlouvám, co se týče zvukařiny jsem naprostý amatér, domnívám se že blb ale nejsem.
Jinak všem díky za rady, nějak už to vyřeším.
Jinak všem díky za rady, nějak už to vyřeším.
Tohle není úplně fér přístup
Ad kabel: zkus ho vyměnit za jiný, případně ten starý hodit na zkoušečku. Pokud zkoušečku nemáš, tak aspoň propípat multimetrem.
Ad fantom: změřit voltmetrem, případně zkusit druhý kanál na mixáčku.
Ad mikrofon: máš možnost někde půjčit libovolný jiný? Nebo ten svůj připojit u někoho jiného, kdo problém nemá?
Ad mix: dělá to na obou kanálech? Pozice gainu na to má vliv?
Musíš prostě problém eliminovat, vyměňovat a zkoušet, s výměnou čeho problém zmizí...
Ad kabel: zkus ho vyměnit za jiný, případně ten starý hodit na zkoušečku. Pokud zkoušečku nemáš, tak aspoň propípat multimetrem.
Ad fantom: změřit voltmetrem, případně zkusit druhý kanál na mixáčku.
Ad mikrofon: máš možnost někde půjčit libovolný jiný? Nebo ten svůj připojit u někoho jiného, kdo problém nemá?
Ad mix: dělá to na obou kanálech? Pozice gainu na to má vliv?
Musíš prostě problém eliminovat, vyměňovat a zkoušet, s výměnou čeho problém zmizí...