Odposlechy pro plesovou kapelu?
-
- Reklama
-
martin 123
Odposlechy pro plesovou kapelu?
Co byste doporučili jako od poslechy (plesová kapela bici, basa, kytara, klávesy, 2 dechy a zpěvy)? RCF 310a, db Flexys fm10, fm12, nebo něco jiného v teto cenové kategorii?
Diky
M.
Diky
M.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Odposlechy pro plesovou kapelu?
To je tak 5-6 odposlechů.
Pokud jste samozvučící nezvažovali jste IEM v kombinaci třeba jen s jedním monitorem dopředu, pro případ vystoupení nějakého hosta, což na plesech bývá?
Bicí a klávesy pak nemusí používat ani bezdrát.
Cenově by to mohlo vyjít podobně, ale bude to neskutečnej rozdíl na tahání krámů, prostor v autě a kvalitu zvuku na pódiu.
Pokud jste samozvučící nezvažovali jste IEM v kombinaci třeba jen s jedním monitorem dopředu, pro případ vystoupení nějakého hosta, což na plesech bývá?
Bicí a klávesy pak nemusí používat ani bezdrát.
Cenově by to mohlo vyjít podobně, ale bude to neskutečnej rozdíl na tahání krámů, prostor v autě a kvalitu zvuku na pódiu.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
martin123
Zatim nam staci 4ks (mame nyni nejake neznackove lowend a neni to ono) postupne v kapele dokupujeme kvalitnejsi vybaveni a ted dosla rada na odposlechy.
IEM by se mi libily, ale zatim se mi nepdarilo kolegy na toto reseni presvedcit. Co byste mi v teto variante doporucili?
A co pripadne v tech klasickych odposlechach?
Diky
M.
IEM by se mi libily, ale zatim se mi nepdarilo kolegy na toto reseni presvedcit. Co byste mi v teto variante doporucili?
A co pripadne v tech klasickych odposlechach?
Diky
M.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kolik vás skutečně je a jak máte, nebo by jste měli a mohli mít rozložené monitorové cesty.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
martin123
Je nas 5
Bici ( odposlech)
Basa ( odposlech)
Klavesy/zpev ( odposlech)
Kytara/sax/zpev (odposlech)
Trumpeta (odposlech spolecne se sax)
Monitorovych cest mame na mixu 6 (dl1608), ale zatim pouzivame 2 (bici s basou a klavesy s dechama). Pokud by nekdo potreboval svoji samostatnou, tak mu ji ale muzu udelat.
M.
Bici ( odposlech)
Basa ( odposlech)
Klavesy/zpev ( odposlech)
Kytara/sax/zpev (odposlech)
Trumpeta (odposlech spolecne se sax)
Monitorovych cest mame na mixu 6 (dl1608), ale zatim pouzivame 2 (bici s basou a klavesy s dechama). Pokud by nekdo potreboval svoji samostatnou, tak mu ji ale muzu udelat.
M.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no bicí a klávesy by mohli mit sluchátka na kabelu, nikam nepobíhají, pak jeden 2ch IEM, třeba pro basu a kytaru/zpěv a jeden aktivní box před trumpetu.
Pochopitelně trumpeta může mit taky IEM, ale je to další sada a jak jsem psal, mnohdy je na plese nějaký host, třeba i zpěvák, který potřebuje sebe a ten halfplyback, nebo nedej bože playback slyšet a nebudeš mu rvát do uší svoje sluchátka.
Pak si může každej namíchat odposlech dle libosti, aniž by to nějak uškodilo zvuku na pódiu.
Pochopitelně trumpeta může mit taky IEM, ale je to další sada a jak jsem psal, mnohdy je na plese nějaký host, třeba i zpěvák, který potřebuje sebe a ten halfplyback, nebo nedej bože playback slyšet a nebudeš mu rvát do uší svoje sluchátka.
Pak si může každej namíchat odposlech dle libosti, aniž by to nějak uškodilo zvuku na pódiu.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No bubeníci si většinou vozí svůj malý pultík, kde mají třeba ještě přimíchaný metronom a sluchátka asi podle toho jak komu která vyhovují.
Klávesák, pro sluchátka pochopitelně potřebuješ nějaký předzesilovač.
Ve světě bezdrátu je asi největší ikona Sennheiser, ale taky bývá cenově pro mnohé úplně jinde.
S kvalitními sluchátky pro IEM (třeba od Shure) by možná mohli posloužit i sady od LD.
Já bych spíš lovil někde mezi, hlavně si ohlídat systémy s dostatečnou možností ladění frekvencí, třeba i klíčováním signálu a ideálně s napájením AA baterkama, provoz na 9V se může docela prodražit.
Osobně bych se nebál třeba Mipra v kombinaci s kvalitníma sluchátkama.
Klávesák, pro sluchátka pochopitelně potřebuješ nějaký předzesilovač.
Ve světě bezdrátu je asi největší ikona Sennheiser, ale taky bývá cenově pro mnohé úplně jinde.
S kvalitními sluchátky pro IEM (třeba od Shure) by možná mohli posloužit i sady od LD.
Já bych spíš lovil někde mezi, hlavně si ohlídat systémy s dostatečnou možností ladění frekvencí, třeba i klíčováním signálu a ideálně s napájením AA baterkama, provoz na 9V se může docela prodražit.
Osobně bych se nebál třeba Mipra v kombinaci s kvalitníma sluchátkama.
Souhlas s Blahou, in ear je fajn. Pokud budete používat bedny, doporučil bych si je vyzkoušet s nástrojem. Některé typy budou hrát do kolen a akorát si budete dělat hluk na jevišti. Když používáte DL1608, asi by nebyl problém používat kvalitní pasivky a pod mixem mít čtyř kanálový zesilovač. Je s tím méně drátu na podiu.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
Jarda_
Taky bych doporucil IEM. Tip na zlevneni je jeden vysilac a dva prijimace - do kazdeho kanalu posilam jiny AUX a prijimace nastavim na prijem leveho, nebo praveho kanalu.
Napiš konkrétní model, všechny to umět nebudou.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
MADMAX
- Uživatel

Umějí to skoro všechny slušnější IEM - všechny, které umí stereo, umí také funkci obvykle označovanou jako "focus", tedy míchat "do mona" ze dvou zdrojů (např. vlastní vokál + zbytek kapely), přičemž na přijímači si muzikant sám může i v průběhu koncertu pomocí "stereováhy" nastavit poměr obou signálů. Pokud použijete dva přijímače, jeden "rozpanorámovaný" nadoraz vlevo a druhý nadoraz vpravo, máte skutečně dvě nezávislé cesty. Umí to Sennheiser IEM300, pokud vím všechny SHURE PSM řady, Audio-Technica M3, z těch levnějších i MiPRO 808 a 909, LD Systems MEI 1000. Neumí to např. LD MEI 100 (dokáže jen míchat ze dvou vstupů přímo ve vysílači) a nějaký model od dB technologies, typ nevím...
MAD