"osobní" mikrofon pro zpěvačku
-
- Reklama
"osobní" mikrofon pro zpěvačku
Mikrofon je vlastně pro zpěvačku to, co kytara pro kytaristu, tedy vyplatí se do něj investovat. Prosím tedy o radu, kterak zúžit výběr vzorku pro finální zkoušení. Zpěvačky sen je Neumann KMS105, ale rád bych věděl, zda by nebylo něco v příznivější cenové hladině s podobnými parametry (optimálně do 10 tis), nebo jestli je opravdu ten Neuman právem opěvovaný a mělo by cenu do toho jít. Chápu, že ve výsledku je třeba ozkoušet kompatibilitu s konkrétním hlasem. Tedy: Dámský zpěv, alt, folk/country/pop čas od času s bicími, nejlépe aby obstál i v klubovém prostředí. Díky za rady!
TCHKPH - zvukař mírně pokročilý, pořadatel, muzikant
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: "osobní" mikrofon pro zpěvačku
Za mě bych asi do výběru zařadil AKG C5, D7 a Shure Beta58.
Určitě bude mit něco vhodnýho i EV a Beyerdynamic, pokud napíšeš Šáfovi, tak nebývá problém se zapůjčením na zkoušku.
Pravděpodobně bude i něco u Sennheiserů, tam ale takový přehled nemám.
Určitě bude mit něco vhodnýho i EV a Beyerdynamic, pokud napíšeš Šáfovi, tak nebývá problém se zapůjčením na zkoušku.
Pravděpodobně bude i něco u Sennheiserů, tam ale takový přehled nemám.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Re: "osobní" mikrofon pro zpěvačku
Dovolil bych si přihodit na hromadu ještě Audix VX5.
Co do žánru bych řekl že je vyhovující. Nevím jak na alt, to jsem ho neměl možnost slyšet.
Nicméně reference o něm i pro alt mluví dobře a je hluboko pod onou desítkou.
Jo a co jsem si ho ošahával, má fakt sluškou odolnost proti vazbě (Superkardioida) a slušně vyřešený i manipulační hluk.
Jestli to nemáš daleko do VelMezu, tak ho tam zpěvačce rádi nechají otestovat.
Co do žánru bych řekl že je vyhovující. Nevím jak na alt, to jsem ho neměl možnost slyšet.
Nicméně reference o něm i pro alt mluví dobře a je hluboko pod onou desítkou.
Jo a co jsem si ho ošahával, má fakt sluškou odolnost proti vazbě (Superkardioida) a slušně vyřešený i manipulační hluk.
Jestli to nemáš daleko do VelMezu, tak ho tam zpěvačce rádi nechají otestovat.