Nastavení gain u sestavy NTB - MIDI contoller - aktivky

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
mira-dj

Nastavení gain u sestavy NTB - MIDI contoller - aktivky

Příspěvek od mira-dj » pát 06. bře 2015 11:57:54

Jako DJ začínající se svou vlatní technikou bych chtěl požádat o radu. Ve zvukové technice jsem začátečník, tak prosím o schovívavost :)
Hraju z notebooku přes MIDI controller s vlastní zvukovkou (Numark mixtrack pro II) a posílám to na 2 aktivní bedny. NTB -> controller jde přes USB a ty aktivky mám napojené na audio výstup z controlleru.
Jde mi o to, že nevím, na jakou úroveň nastavit v NTB hlasitost výstupu (klasicky posuvník 0-100 % vpravo dole). Sestavu potřebuji používat tak, abych nastavil na začátku před akcí nějakou pevnou úroveň na tom NTB i na bednách a na controlleru si nechal na master gain faderu mírnou rezervu shora, abych mohl v případu potřeby mírně přidat. Takže mě napadají možnosti: 1) v NTB nastavit 100 % a na bednách nižší gain dle potřeby, 2) gain na bednách naplno a na NTB si poladit nižší, 3) na obou stranách něco mezi.
Nevím, jak se možnosti liší v ohledu na kvalitu reprodukce nebo zatížení aprátu a nebo jestli se něčeho vyloženě vyvarovat.
Předem moc díky za reakce :)

Bassman

Re: Nastavení gain u sestavy NTB - MIDI contoller - aktivky

Příspěvek od Bassman » pon 09. bře 2015 16:29:06

A bedne mas ake?

Ale v podstate ked pojdes na NTB na max, potom staci uz len na bedniach nastavit hlasitost aka je pre danu salu dostatocna a zaroven ti nejde bedna do clipu. Tak zabezpecis ze si neodpalis bedne, pokial mas zrovnane hlasitosti zvukov, ktore budes z NTB pustat. Ale nebudes tomu moct pocas hrania nejak pridat casom, ked uz bude vecer v plnom prude a ludia uz budu chciet trosku viac hluchnut.

Mozes to urobit aj tak, ze si na NTB nehas rezervu, ale este pred hranim by som si odskusal kam az budes moct neskor ist aby si neublizil bedniam.

Ondráš

Re: Nastavení gain u sestavy NTB - MIDI contoller - aktivky

Příspěvek od Ondráš » pon 09. bře 2015 19:33:57

Notas vse na max (master muzes trochu stahnout, ale pokud mas rezervu v gain, klidne vse max.)

Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“