"Upgrade" beden

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
xb
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

"Upgrade" beden

Příspěvek od xb »

Hledam ted reseni jak trosku ozivit starej aparat, ktery uz cim dal vic prestava vyhovovat. Jsou to kompakty 2x15" (previnute TESLA ARO) + 1" vyskac a 4ks subu, nejspis 15" hornflex. Krmeny to je staryma QSCckama 800 a 1300W. Cely je to jako stabilni aparat v sale pro cca 600 lidi.
Potreboval bych jak trosku zvysit vykon, tak mit vyrovnanejsi zvuk. Nekdo se to driv snazil "odrbat", takze v tech kompaktech nejsou ani vyhybky a na nekterych pasmech to hraje opravdu zajimave ;)

Prosel jsem katalogy oblibeneho RCF a QSC a zatim mam vybrane nasledujici komponenty: RCF MB15N401 a RCF ND3030-T3+HF94 a suby se nejspis nepodari rozebrat, takze se budou muset vyrobit nove, u tech bych pak predpokladal pouziti RCF LF18N401.
Krmit bych to chtel QSC ze serie PLX2 (uvazoval jsem o RMX, ale vaha rozhodla) - 1802 pro vrchy, 3102 (jeden pro midbass ve stereu a 2 pro suby v mustku).
K rizeni mi bohuzel zustane stavajici behringer DCX2496, ale mozna ze se v tom podari splachnout i driverack PA, kterym bych suploval i vyhybku pro ty kompakty.

Vzhledem k tomu, ze s timhle nemam zas tak bohate zkusenosti, tak bych rad znal nazor znalejsich, pripadne ceho se mam vyvarovat nebo co resit jinak apod. Samozrejme bych to nedelal, kdybych mohl koupit hotovy apec (TT25A + TTS28), ale vzhledem ke zvrhlemu financovani ve statnich institucich to nejde - muzu prodrbat vic penez na kravinach nez koupit min veci za vetsi peniz prestoze jsem spocitial, ze to vyjde na vic penez nez koupe dvou TT25.
Odpovědět

Zpět na „Repro“