Šum při nahrávání clean elektrické kytary

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
souchop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Šum při nahrávání clean elektrické kytary

Příspěvek od souchop »

Zdravím vás, přátelé, a mám dotaz: několikrát se mi stalo, že při nahrávání čisté elektrické kytary (kytara hraje sama bez maskování ostatními nástroji) bylo v nahrávce nadměrné množství šumu. Do jisté míry to vždy šlo korigovat správným nastavením aparátu a v extrému použitím param. ekvalizéru, přičemž vyříznu oblast nejvyššího šumu. Na zvuku se to ale samozřejmě projeví. Na kytaře je jedno, jestli jsou snímače na single, nebo humbucker - je to stejné - napadlo mě taky, jestli by to nevyřešilo instalování aktivních snímačů...? Poraďte....díky... ;-)
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Spíš bych čekal šum z aparátu (teda pokud to točíš přes aparát).
Aktivní snímač by mohl maličko pomoct, ale stejnou službu udělá i preamp.
souchop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od souchop »

Ano, je pravda, že nejvíc šumu se "tvoří" v aparátu - ale v kytaře, pokud ji připojíte na předzesilovač, je toho nakonec přece jenom taky dost, i když netuším, kde se to teda bere?! Nicméně jak vidím, asi moc zvukařů s tímto problém nemá - takže:

1. buď nikdo ze zvukařů nekontroluje nahrávku nikdy na sluchátkách :-D
2. větší část zvukařů používá ne zvlášť kvalitní nahrávání a neřeší to :-D
3. i ve zcela profi nahrávkách vyhlášených studií je často clean kytara zašuměná - zvukaři to vědí, berou to jako fakt a neřeší to :shock:

označte 1, 2 nebo 3 :-)
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“