Jaké jsou to subbasy?
-
- Reklama
Jaké jsou to subbasy?
Zdravím všechny,
již před nějakým časem jsem zakoupil čtyři kusy dělaných subasů, které jsou osazená B/C 18" 700W. Hrajou dobře, jdou trochu méně od spodu než MT18 sub ale zato pěkně "kopou". Rád bych se něco dozvěděl o vzoru, dle ktrého byly vyrobeny a vlastnostech jeho konstrukce. Byl bych vděčný, kdyby je někdo z vás poznal podle následujícího, byť skrovného popisu:
V = 82 cm, Š = 53 cm, H = 70 cm reproduktor je v horní zadní části bedny v dost malé uzavřené komoře, do které pracuje zadní fází, přední fáze pak jde do zvukovodu (přesné rozložení přepážek neznám), který ústí vpřed a rozšiřuje se. Předesílám, že už ani nevím jak se jmenoval člověk, od kterého jsem boxy koupil, takže se ho nemohu zeptat.
již před nějakým časem jsem zakoupil čtyři kusy dělaných subasů, které jsou osazená B/C 18" 700W. Hrajou dobře, jdou trochu méně od spodu než MT18 sub ale zato pěkně "kopou". Rád bych se něco dozvěděl o vzoru, dle ktrého byly vyrobeny a vlastnostech jeho konstrukce. Byl bych vděčný, kdyby je někdo z vás poznal podle následujícího, byť skrovného popisu:
V = 82 cm, Š = 53 cm, H = 70 cm reproduktor je v horní zadní části bedny v dost malé uzavřené komoře, do které pracuje zadní fází, přední fáze pak jde do zvukovodu (přesné rozložení přepážek neznám), který ústí vpřed a rozšiřuje se. Předesílám, že už ani nevím jak se jmenoval člověk, od kterého jsem boxy koupil, takže se ho nemohu zeptat.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké jsou to subbasy?
OK a foťák náhodou nemáš? To samé i přesný model reproduktoru?
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Ano, repra jsou B/C 18 PZB 100 4Ohmy, bedny vyfotím o víkendu, teď jsou zastavěné dalším aparátem v garáži, pak sem dám i ty fotky, děkuji za odpověď, Nalim
Tak jsem ty bedny nafotil, ale nevidím, že by se tu daly někam fotky umístit, jednině snad zaslat na e-mail, individuelně každému, kdy by mi chtěl poradit, jinak nevím, jak je sem dát,Nalim.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Musíš otevřít Úplný editor & náhled a pod dialogovým oknem je záložka Přílohy.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Zde je foto bedny
-
MADMAX
- Uživatel

koncepcí to trochu připomíná otočený Turbosound TSE118, ale rozměry nesedí. podobné horny dělal taky Czerwinsky (Cerwin-Vega!), ale tohle může být číkoli volná kreace na podobné motivy, těžko říci, zda někde natrefíš na další úplně stejné...
MAD
Děkuji, asi jsou to unikáty, hlavně, že dobře hrajou.
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Není to nějaká AC akustika?
Jestli hrajou, tak ať slouží, užívej.
Jestli hrajou, tak ať slouží, užívej.
Dělám, co mě baví.
To pochybuji, od Cimbaly nehrálo kludně nic, s čím jsem přišel do styku a v jeho nabídce jsem podobné boxy nikdy neviděl.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tady jsou podobné koncepce, ale není to úplně přesně ono a rozměrově to taky nesedí. Ale jak píše MADMAX může to být nějaká úprava, třeba čistě jen z důvodu aby to vyšlo na desku, nebo se to vešlo do auta.
http://speakerplans.com/index.php?id=hornplans
http://speakerplans.com/index.php?id=hornplans