Jaký mikrofon na ven

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
FujinWoW
Nováček fóra
Nováček fóra

Jaký mikrofon na ven

Příspěvek od FujinWoW » ned 18. říj 2015 14:29:08

Dobrý den, potřeboval bych vědě jaký mik. bych mohl používat venku. Myslím třeba někdo mě bude natáčet kamerou a já budu na někoho mluvit. A potom, když to nahraju třeba na youtube, tak aby bylo slyšet co říkám.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Re: Jaký mikrofon na ven

Příspěvek od KamilV » ned 18. říj 2015 17:34:42

Pokud bys měl adekvátní zbylé vybavení, tak nějaká "puška", ale obávám se, že pořizovací cena i té LOW-LEVEL bude pro potřeby YTB vysoká.
Dobré výsledky, pro tyto účely, dávají externí mikrofony právě ke kamerám (čili další vybavení netřeba.)
Např. Rode VideoMic apod.

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » pon 19. říj 2015 15:33:54

Případně už se tu několikrát radilo, použít nahrávadlo jako je třeba Zoom H1 V2. Dá se použít jako částečně směrový mikrofon na kameře, Nebo případně pokud nemusí z kamery vypadnout hotové video, a nevadí trocha práce na počítači, Použije se jako nezávislý rekordér a zvuk se pak do nahrávky přimíchá. Hodí se to zvlášť pokud je kamera od mluvčího příliš daleko, je hlučné prostředí, je dobré mít mikrofon v ruce jako reportér a tak.
http://kytary.cz/zoom-h1-prislusenstvi-aph1/HN152706/#
Je k tomu windšus, stojánek, ručka aby to fatk vypadalo jako mikrofon....
Jen je potřeba si to vyzkoušet a při snímání z větší dálky ho nedržet v ruce, protože bude při vysoké citlivosti nejspíš zřetelný manipulační hluk.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pon 19. říj 2015 18:21:51

Na kratší prostřihy asi jo, ale dělat s tím delší záběry se mi moc nezdá. Jak synchronizuješ kameru se ZOOMem?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 19. říj 2015 21:34:27

Já mám třeba ZOOMa připojeného do mikrofonního vstupu kamery, takže ZOOM slouží pouze jako mikrofon, mám ho přidělaný v sáňkách na kameře, ale jak bylo zmíněno, je problém manipulační hluk, na to jsem si udělal antishock držák.
viewtopic.php?f=18&t=5799&start=15
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » pon 19. říj 2015 22:35:35

Což je ale zcela jiná situace, než:
mkarr píše:Použije se jako nezávislý rekordér a zvuk se pak do nahrávky přimíchá.
Chtěl jsem jen poukázat na možné problémy s náběry na cokoliv, co nemá společný WC.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 19. říj 2015 23:12:14

Jo tak to jsem přehlídnul, jsem dneska nějakej vyčuměnej.

Já bych to otočil, v divadle běžně nabírám, při natáčení záznamu her našeho ochotnického souboru, do PC z odposlechových mikrofonů a pak to v Pinnacle Studiu zesynchronizuju a domíchám. Jelikož to je celý v kuse tak je synchronizace docela jednoduchá, stačí si najít nějaký výrazný zvuk (třeba nějakou ránu od dveří, nábytku, atp.) a podle toho se to doladí. Mám i vychytaný, že se mi to cca na 10min. rozjede asi o jeden dílek na časové ose, tak vždycky jeden dílek zvukového záznamu vystřihnu a zase se to srovná.
Problém bych ale viděl ve videu už rozkouskovaném, pro zjednodušení to jde u nějakého kratšího časového úseku, ale pouze za předpokladu, že kamera i záznamník poběží nonstop, tzn. i na přesuny. Synchronizovat každej kus záznamu by bylo na palici.
Dělám to i když stříhám záznam z více kamer, nikdo ji nesmí při záznamu vypnout, pak to jde docela v pohodě.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Draug
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Draug » čtv 22. říj 2015 11:58:44

Od toho se používá klapka. Přesně ten zvuk se používá jako synchronizační. To znamená, každý záběr, když už máš zapnuté jak nahrávání zvuku, tak obrazu, tlesknout. Podle tohoto zvuku pak zesynchronizovat zvuk zoomu, kamery a použít, co potřebuješ... Jen už je tam nutnost trochu práce v PC

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » pát 23. říj 2015 19:26:32

KamilV píše: Jak synchronizuješ kameru se ZOOMem?
Tak v situaci kdy jej budu mít v ruce a budu točit třeba rozhovor, tak prostě moc nevypínám, jedu toho co nejvíc najednou a pak si to ve střižně srovnám na nějakou hlasitější špičku se zvukem co jsem nebral samotnou kamerou. Ten původní pak můžu odmazat a pak už si stříhat záběry se synchronním zvukem. Asi by to nemělo smysl na velkou hromadu krátkých záběrů. to je pak lepší ho připojit ke kameře kablíkem, nebo rovnou namontovaný.
edit: tak jsem koukám zodpověděl už zodpovězené.

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » pát 23. říj 2015 19:36:03

blaha: Na manipulační hluk, jsem viděl gumový silentblok, který má na jedné straně matku a na druhé šroubek mikrofonního stojanu, ale mám pocit že zoomy používají fotografický závit, takže opět by přišla ke slovu lehouná bastlírna. I když s namontovanou ručkou už je ten hluk v pohodě a na natáčení rozhovoru, kdy se do toho mluví prakticky z deseti centimetrů, gain je stažený, to není ani postřehnutelné.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“