Nejlepší mikrofon na komentování do 2000

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Lukas65

Nejlepší mikrofon na komentování do 2000

Příspěvek od Lukas65 » úte 03. lis 2015 17:20:34

Dobrý den potřeboval bych poradit s výběrem mikrofonu do 2000 na běžné komentování videí na YouTube
Byl jsem rozhodnutý pro Behringer C1-U ale dočetl jsem se že to nemusí být nejlepší volba :)
PS: Chci mikrofon s čistým zvukem bez šumu a ať má nějakou slušnou hlasitost ... ať to nemusím zesilovat :)

Díky moc

zahy
Uživatel
Uživatel

Re: Nejlepší mikrofon na komentování do 2000

Příspěvek od zahy » úte 03. lis 2015 20:42:48

Kde ses tomu dočetl a proč to nemusí byt dobrá volba. Ono USB mikrofonů do 2k asi moc nebude, nebo s minimem rozdílů. Vzhledem k tomu, že to je rozpočet tak na slušný stojan, kabel a popfiltr.
Podobné vlákno: viewtopic.php?f=14&t=6936
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394

Lukas65

Příspěvek od Lukas65 » úte 03. lis 2015 21:04:31

OK no ještě mě napadl Auna MIC-900BT
kterej vzít radši ? :D

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » úte 03. lis 2015 21:56:22

IMHO to není jen o výběru mikrofonu samotného, ale i o prostředí, ve kterém se nahrává.
Zvukově bude velmi dobrý klopák nebo puška, ale to se na hry nehodí.

Zde je to hezky shrnuto: https://youtu.be/K-PnIhRSMsw

U kamaráda jsme na overdubbing DVD používali podobný jako ten A-T 2020, a bylo to naprosto dostačující.

zahy
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zahy » úte 03. lis 2015 23:39:35

Nekupuj nic z podobnejch obchodu, ta c1-u je alespon nějaká znacka. Odkud jsi, bude lepsi si nějake třeba vyzkoušet na prodejně. Ale Za dvojku od toho nic nečekej, touhle hladinou se zvukaři moc nezabývají.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394

pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii » stř 04. lis 2015 10:12:04

Hlavně nezapomenout na to, že USB mikrofony jsou další zvukové zařízení do počítače - takže případný program, ve kterém se pak bude pracovat, musí umět s touto skutečností nějak naložit (i když ASIO4ALL ovladač by to zřejmě uměl vyřešit; nicméně to je JEN nadstavba a nemělo by to a-priori znamenat, že se z povědomí začnou ztrácet základní principy).

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC

Lukas65

Příspěvek od Lukas65 » pát 06. lis 2015 19:54:04

Co vsichni mate s tim ze za 2k se neda sehnat kvalitni mikrofon did ty mikrofony maj naprosto cistej zvuk a na yt urcite bohate staci :)

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » pát 06. lis 2015 20:09:14

Když to víš lépe, tak proč se zde ptáš? [-o< Pokud nepoznáš rozdíl mezi mikrofonem za 1.5-2k, za 4k a za 6k, neznamená to, že
musí trpět také posluchači YT, kteří rozdíl poznají. Výběr není dále jen o "kvalitě" (schopnosti věrně s minimem zkreslení sejmout zvuk), ale i o charakteru podání zvuku - vyrovnanosti frekvenčního pásma.
Třeba já bych si vybral minimálně Rode NT-USB. http://www.rode.com/microphones/nt-usb.
Pokud nehodláš u toho tancovat, paradoxně nejlevnější a uspokojivé řešení bude nějaký ten vyzkoušený klopák z Amazonu, musel bys ale mít zvukovku s patřičným mikrofonním vstupem. :idea:

Lukas65

Příspěvek od Lukas65 » pát 06. lis 2015 21:15:11

Ty vole ... půl prdele lidí ma low-end Behringer C1-U a ten zvuk z toho mikrofonu je naprosto čistej ... používal ho i GoGo ... :)
teď má mikrofon za 6K ... ale podle vás je to furt sh*t :)

Já nepotřebuju mikrofon na kterej zpívá singly Justin Bieber ... :)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pát 06. lis 2015 21:38:19

Co to má jako bejt, proč sem vůbec lezeš, když chceš jen poplácat po zádech jakej jseš machr, že jsi si vybral mikrofon a pak tady začneš házet sprostý slova a urážet lidi, protože v tomto případě to urážka je.
To jsi mě tak neskutečně při pátku ..., ne nebudu jako ty.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Lukas65

Příspěvek od Lukas65 » pát 06. lis 2015 21:57:59

Ty jo kde máš urážku? :) Promin to téma se jasně jmenuje Nejlepší mikrofon do 2000 tím že mi tady radíte ať si koupim RODE za 5 :) tak to běžte někam ... Já jsem amatér a nepotřebuju mikrofon za 6K ... ten by pro moje účely byl úplně k níčemu ...
Ale vy tady píšete že mikráky za 2K stojí za h*vno ... no mě to příjde docela v pohodě :) ten zvuk mě u jiných Youtuberů neodrazuje a to mají Behringera C1-U kterej podle vás je na h*vno :) takže asi tak :) Jestli si tady chceš psát ty svoje řeči o tom že jsem sprostej ... ano jsem protože je tam jasně napsáno do 2K ... a zatím mi nikdo nic neporadil furt je píšete že za 2K nic nekoupim což je teda pěkná blbost :)

Lukas65

Příspěvek od Lukas65 » pát 06. lis 2015 22:03:00

PS: Díky alespoň těm pár rozumnejm co i poradili :) Ale pochopte ... rád bych měl RODE :) ale nejsou finance :)
stejně podle mě bohatě nějakej mic. za 3K pro mě bohatě stačí :)

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » pát 06. lis 2015 22:07:32

Lukas65: Ty seš hlavně amatér ve slušnosti v chování a ve vlogerství asi taky. Zřejmě nemáš IMHO moc velký přehled, s čím se dnes streamuje. Vlogerství je hlavně o výdělku peněz a mike za 5k se fakt neřeší, jako fakt ne. Nicméně pokud to máš jen pro zábavu s omezeným rozpočtem, nemám ti to za zlé. Ovšem naše dobráctví poradit každému dotazu je pak odměněno nadávkou.

P.S. Pokud reaguješ stejně i v běžném osobním životě, doufám, že brzo někdo "sestřelí". Hezký večer. :wink:

jammixer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jammixer » pát 06. lis 2015 22:08:31

ja by som si trufol spravit dobry zvuk k videu aj klipovym PC mikofonom za 4eur ale chcelo by to v programe , odstraniť šum , normalizovať kopmpresovať equalizovať popripade nahodiť nejake reverby pluginy . vysledny mastering limiter maximizer. pokial toto neovladaš neurobiš lepši ani s U87.
odporučam antishock holder , dobry kabel ak pojdeš cez XLR ...ten mikrofon ..kludne aj Behringer C1 . Ja mam rad Superlux z tych lacnejšich značiek.

Lukas65

Příspěvek od Lukas65 » pát 06. lis 2015 22:10:29

Né takhle se nechovám ... jen mě to docela naštvalo...
A co bys teda ty doporučil do 2-3K prosim tě ?
podmínky jsou prosté žádnej šum a ať je trochu hlasitej ať ho nemusím zesilovat :)

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“