Ozvučení v prostoru s klenbou

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

jardatop píše:Ja jsem zase nedavno zazil opacnou situaci. Byl jsem v U-klubu v Olomouci na Karla Plihala. Sal byl plnej, ja jsem sedel nekde v urovni zvukare a zvuk byl tak slaby, ze jsem musel napinat usi, abych vubec rozumel, co KP rika a co zpiva. Fakt jsem byl nastvanej, ze to je potichu.
Tak tohle se me stava u nas v klubu kdyz je tam hodne lidi, treba u Xaviera Baumaxy, zvukovka super, ale pak neni slyset uz skoro v pulce klubu. Jakykoli pokus o vytazeni = zpetna vazba, eq nepomaha, zacne to pak piskat nebo hucet jinde :cry:
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

Máte bedny zavěšený, nebo na podiu? Pro akce tohoto typu je někdy dobrý přidat ještě dál dvě zpožděný bedny do toho předku to nemusíš tak tavit a je to slyšet po celé dýlce. Ale to asi znáš.
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

no bedny jsou pripevnene na stenach zboku, fotky se daji najit tady http://www.musicclub13.cz" onclick="window.open(this.href);return false; , ty zpozdene bedny me napadly jako prvni, ale v klubu proste nejsou, ani zadne DSP na zpozdeni, a ja si tam musim vystacit s tim co tam maji (2xRCF525A). Nejvic me vadi ze ja s tim proste uz nic udelat nemuzu, ale lidi do me furt hucej ze neni slyset :twisted: , ty posledni uz sem posilal nekam, na to fakt nemam nervy to 30x nekomu vysvetlovat :-) Nastesti 150lidi moc casto na akce nechodi (blbe pro klub, dobré pro mě :) )
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

to frenk- jasně koukám na to, bedny máte zavěšený ok, ale v tom prostoru jsou ty přepažené klenby a jinak je to docela nudle, tam to bez další řady zpožděných beden asi moc fungovat nebude. Tak Ti přeji aby se Ti to tam podařilo prosadit. V opačném případě silné nervy :-)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Taky si myslím, že bez dalšího páru beden se zpožděním, s tím víc neuděláš. Je to skutečně nudle a ještě ty klenby. Proto asi i ta vazba, protože se ti to odráží zase zpátky. Chtělo by asi hodit řeč s majitelem, aby trochu zainvestoval pokud chce z toho zvuku vytáhnout víc. Nějakejch 50 tis. by mělo bohatě stačit na DSP + 2 bedny buď aktivní, nebo pasivní + zesik.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Souhlasim, taky by podle mě dost pomohlo nad a za podium zavěsit nějaký sametový závěsy , to do káže někdy udělat divy.
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

A koukam že ty horny dost hrajou do toho přepažení klenby, určitě bych se ty bedny snažil naklopit trochu dolu, aby se to tolik neodráželo zpět na podium.
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“