Symetrický a nesymetrický vstup AZK 220

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
kuchtiklibor
Nováček fóra
Nováček fóra

Symetrický a nesymetrický vstup AZK 220

Příspěvek od kuchtiklibor »

Zdravím Vás,poradíte mi jakpak to zapojit na zesíku AZK 220 který má nesymetrický vstup symetrický signál z mixáku? děkuji za pomoc
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

1. prostě zapojíš Tip (+) na živý vstup, Ring (-) spojíš se zemí.
2. Od kdy má AZK 220 nesym. vstup? pokud se dobře pamatuju, měla na vstupu TeslaVejce. (?)
3. Pokud ho nějaký dobráček vybral, doporučuju dodělat alespoň elektronické balancování.
kuchtiklibor
Nováček fóra
Nováček fóra

Symetrie

jasně,je to obráceně z mixu na karaoke mám levý a pravý kanál,tedy stereo a v zesilovači jsou 2 kanály i s vajíčkem v předzesilovači a tam na každém jest 1 bílý 1 červený a zem tudíž nevím na jaký to mám zapojit,tam si jsem jistý pouze zemí ale volit červený či bílý?
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

Barvy nevím, koukám do servisky: pokud tam jsou ještě DIN konektory, jednička je ten živý, dvojka je zem, trojka "-". Zem a "-" propoj mezi sebou.
kuchtiklibor
Nováček fóra
Nováček fóra

AZK

No já to do teďka měl připojené na jedničku živý a na trojku zem a neměl jsem připojenou dvojku, no teď to tedy dvojku a trojku spojím ale hraje to stejně.
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

To je v pořádku. Zde hraje roli síťový přívod k mixu. Pokud je proveden plochou vidlicí, tj. bez ochranné dutinky PE, pak spojením GND ještě na dutinku 2 pouze mixpult signálově uzemníš a malinko tak zlepšíš odstup rušivých signálů. Pokud by ale mix měl síťový přívod s PE vodičem, pak stejným spojením stínění na dutinku 2 vytvoříš zemní smyčku tím se brum zvětší.
Vstupní signálové tráfko uvnitř zesilovače je připojeno primárem na dutinky 1 a 3, takže z nesymetrického přívodu bere v tomto případě "rozdílový" signál z živého vodiče proti GND. V případě symetrického přívodu by bralo rozdílový signál mezi živými vodiči na dutinkách 1 a 3, přičemž zem by sloužila jen jako stínění a případné zemní smyčky by se řešily odpojením stínění na jedné straně propojovacího kablíku.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“