DBX 260 vs. Rane RPM-26z
-
- Reklama
Re: DBX 260 vs. Rane RPM-26z
No já myslím, že není problém poslat signál ethernetu po páráku, dokonce stačí jedna žíla, potřebuješ jen dva routříky se seriovým výstupem a dva modemy (pro pevnou linku nebo musíš okruh napájet 48volty střídavými), náklady odhadem 6000,- a maximální rychlost 56kb/s.
Bude to sice dražší než k páráku natáhnout jeden ethernet, a značně pomalejší, ale určitě budeš mít unikát na kterej se budou chodit dívat pamětníci jako do muzea.

Bude to sice dražší než k páráku natáhnout jeden ethernet, a značně pomalejší, ale určitě budeš mít unikát na kterej se budou chodit dívat pamětníci jako do muzea.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ok, pochopil jsem ze tedy asi ne
. DObra tedy, je tedy jednodussi natahnout CAT5tky nebo koupit wifi wouter, je to tak ? Mimochodem cim radsi ovladate svoje zarizeni z kompu ? Po USB, po RS232 nebo po Ethernetu ? Proc se ptam, zarazi me, ze treba XTA nema ethernet port (jen RS485 a RS232) ... a jedinej zpusob jak ji ovadat bezdratove je (nejspis - opravte mne esli se pletu) jejich Walkabout wireless.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
na 100 mbit full fuplex stacia 2 pary, 4 pary treba na gigabit. jeden par je rx druhy tx pokial viem.noxus píše:Zdenek pise o 2 paroch ale dal by som si bacha, teraz uz skoro vsetko chodi na full-duplex a na to potrebujes 8 vodicou, cize 4 funkcne pary. A to uz davat na parak je trochu osidna vec.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fast_Ethernet#100BASE-TX
Teď beze srandy - nezkoušel jsem to s Dbčkama, spíš s jinou technikou, ale seriovka se na dálku docela dá (já to zkoušel na cca 60km? Proc se ptam, zarazi me, ze treba XTA nema ethernet port (jen RS485 a RS232) ... a jedinej zpusob jak ji ovadat bezdratove je (nejspis - opravte mne
nebo něco z těchhlehttp://www.adi-olympo.cz/iiWWW/cz/produ ... c3=1520102
a k tomu pak softík http://www.lantronix.com/device-network ... ector.html (existuje i řešení pro linux - prográmek ser2ctl, případně placený softy pod wokna), který nahraděj tu HW krabičku - ale to asi není úplně to pravý se starat ještě o nějakej comp někde daleko v racku)
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Navíc tuším, že třeba ta RPM-26z má na sobě uvedeno 10Mbit. Mě ta WiFina vychází jako nejjednoduší řešení. Navíc stále mi zbývá pro nouzový stav můžu noťas připojit "nakrátko" napřímo kabelem.
. Takže dá se říct, že bych se z toho nějak "vylhal". 
To nám hrozí skoro všem, naštěstí konkrétně já se převážně pohybuju po akcích, kde je tohle riziko minimální (divadlo, nebo akce kde je prostor zvkaře dostatečně oddělený a hlídaný). Přesto je noťas polední věc, kterou vybaluju a první kterou balím (a uklízím). No a ještě pro jistotu mám v racku v záloze, ještě pevně nastavenou 2pásmovou stereo výhybku, no a jako poslední záloha je výhybka na 150Hz přímo zabudovaná v zesilovačích (Crest CPX)Horší bude, až ti někdo na kšeftě "čorne nouta". To pak neuděláš na tom rane nic.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... souhlas, cili Ethernet na speaker managementu chapu jako jednoznacnou vyhodu.blaha píše:Navíc tuším, že třeba ta RPM-26z má na sobě uvedeno 10Mbit. Mě ta WiFina vychází jako nejjednoduší řešení.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Re: DBX 260 vs. Rane RPM-26z
blaha:
zdravim, doufám že to nebude OT, měl bych dotaz na toho RANE..
Nikde jsem se na stránkách Rane nedočet nic o výpočetním výkonu týhle mašiny (no..možná jsem akorát slepej) - máš vyzkoušeno kolik různejch modulů to utáhne?
Abych byl trochu konkrétní:
chtěl bych ho využít primárně pro PA (fullrange+sub) v zhruba násleuhjící konfiguraci:
ambient noise comp - možná compresor - GEQ - Feedback supressor - 2way cros - PEQ - limiter
- PEQ - limiter
a zbylej dig vstup + analogovej výstup použít pro monitory (GEQ - Feedback supressor + možná ještě něco)
předem díky za informace...
zdravim, doufám že to nebude OT, měl bych dotaz na toho RANE..
Nikde jsem se na stránkách Rane nedočet nic o výpočetním výkonu týhle mašiny (no..možná jsem akorát slepej) - máš vyzkoušeno kolik různejch modulů to utáhne?
Abych byl trochu konkrétní:
chtěl bych ho využít primárně pro PA (fullrange+sub) v zhruba násleuhjící konfiguraci:
ambient noise comp - možná compresor - GEQ - Feedback supressor - 2way cros - PEQ - limiter
- PEQ - limiter
a zbylej dig vstup + analogovej výstup použít pro monitory (GEQ - Feedback supressor + možná ještě něco)
předem díky za informace...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle: konfigurace 2x2, 2x4, nebo 2x6, je při rozumném použití modulů v poho. Konfigurace 4x4, nebo 4x6 pro 4 samostatné cesty ošetřené EQ do něj v rozumném nastavení asi nedostaneš.
Já osobně ho převážně používám v konfiguraci 2x4 pro FOH, kde každý kanál mám osazený moduly nějak takto: vstup - delay - PEQ - FBQ - 2p výhybka - 2xdelay - 2x PEQ - 2x limiter - 2x výstup.
Nejjednoduší pro tebe bude, když si z webu Ranu stáhneš SW DragNET a v něm si "nasucho" zkusíš vytvořit co by jsi asi potřeboval. Je tam ikonka, která ti nahodí ukazatel stavu vytížení paměti/výkonu a počet ještě volných delayů. Pamatuj, cokoliv je nad 100% do mašiny nedostaneš. Blbý je, že už jsem měl vymyšlenejch pár konfigurací, který mi obsadily 101%
.
Osobně si myslím, že tak jak si to asi představuješ ty tahle mašina použitelná nebude, tam budeš muset lovit v dražších vodách. Nějak takhle provozuju DBX 480 v divadle (2x6 na sál + 2x2 na AUXy).
Jestli můžu radit tak RPM-26z (ev. DBX 260) na FOH + 2x31p GEQ na AUXy (pochopitelně pouze na 2 cesty), navíc cenu toho EQ by jsi stejně vydal za AES převodník (pokud ovšem nemáš digitální pult).
Já osobně ho převážně používám v konfiguraci 2x4 pro FOH, kde každý kanál mám osazený moduly nějak takto: vstup - delay - PEQ - FBQ - 2p výhybka - 2xdelay - 2x PEQ - 2x limiter - 2x výstup.
Nejjednoduší pro tebe bude, když si z webu Ranu stáhneš SW DragNET a v něm si "nasucho" zkusíš vytvořit co by jsi asi potřeboval. Je tam ikonka, která ti nahodí ukazatel stavu vytížení paměti/výkonu a počet ještě volných delayů. Pamatuj, cokoliv je nad 100% do mašiny nedostaneš. Blbý je, že už jsem měl vymyšlenejch pár konfigurací, který mi obsadily 101%
Osobně si myslím, že tak jak si to asi představuješ ty tahle mašina použitelná nebude, tam budeš muset lovit v dražších vodách. Nějak takhle provozuju DBX 480 v divadle (2x6 na sál + 2x2 na AUXy).
Jestli můžu radit tak RPM-26z (ev. DBX 260) na FOH + 2x31p GEQ na AUXy (pochopitelně pouze na 2 cesty), navíc cenu toho EQ by jsi stejně vydal za AES převodník (pokud ovšem nemáš digitální pult).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
blaha:
dik moc za inormace, o tom "zkušebním" dragnetu jsem nevěděl - stahnu a vyzkouším co to snese
digi pult nemám, filosofie byla taková, že bych za cenu GEQ (co by stál AD převodník) vyzískal digitální GEQ + FBX zároveň - ale asi si to představuju jak hurvínek válku...
dik moc za inormace, o tom "zkušebním" dragnetu jsem nevěděl - stahnu a vyzkouším co to snese
digi pult nemám, filosofie byla taková, že bych za cenu GEQ (co by stál AD převodník) vyzískal digitální GEQ + FBX zároveň - ale asi si to představuju jak hurvínek válku...
Tak jsem ten DragNet vyzkoušel a z 6 vymyšlenych konfiguraci jsem 5x skončil na 101% - to fakt naštve
Jinak mi přijde, že početní výkon to nemá moc velkej, třeba dvoukanálovej GEQ + FBX to už nestíhá...
škoda, že Rane nedělá třeba nějakej upgrade početního výkonu mašiny, páč počtem I/O by mi to stačilo
asi se budu muset poohlídnout jinde...
Jinak mi přijde, že početní výkon to nemá moc velkej, třeba dvoukanálovej GEQ + FBX to už nestíhá...
škoda, že Rane nedělá třeba nějakej upgrade početního výkonu mašiny, páč počtem I/O by mi to stačilo
asi se budu muset poohlídnout jinde...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Těch 101% fakt štve, zase na druhou stranu výpočetní výkon odpovídá cenové kategorii. Tuším, že GEQ má v této cenové kategorii pouze DBX 260 a ten zas nemá eliminaci zpětné vazby.
Navíc 2x30p GEQ + 2x5p FBQ to zvládá na 89% výkonu. Ale jak jsem psal, rozumě to na ošetření 4 samostatných cest (L+R+AUX1+AUX2) nedá. A stejně by jsi k němu musel pořídit, pro digitální vstup, převodník.
Navíc 2x30p GEQ + 2x5p FBQ to zvládá na 89% výkonu. Ale jak jsem psal, rozumě to na ošetření 4 samostatných cest (L+R+AUX1+AUX2) nedá. A stejně by jsi k němu musel pořídit, pro digitální vstup, převodník.
Aha vidíš, snížit počet pásem FBX mě nenapadlo
poměr cena/výkon je odpovídající, to se nepřu - holt jsem trochu podlehl marketingové masáži, když jsem viděl tu pěknou hromádku modulů...
koneckonců teď mě napadá, že vzhledem k tomu, že půjde o pevnou instalaci do klubu, tak GEQ možná ani netřeba... Prostě to proměřím, zkoriguju dobře nastavenejma PEQ (těch to umí poměrně dost..) a fertig. aspoň se v tom nikdo nebude moct vrtat
no.. ještě ho úplně nezatracuju..
poměr cena/výkon je odpovídající, to se nepřu - holt jsem trochu podlehl marketingové masáži, když jsem viděl tu pěknou hromádku modulů...
koneckonců teď mě napadá, že vzhledem k tomu, že půjde o pevnou instalaci do klubu, tak GEQ možná ani netřeba... Prostě to proměřím, zkoriguju dobře nastavenejma PEQ (těch to umí poměrně dost..) a fertig. aspoň se v tom nikdo nebude moct vrtat
-
Návštěvník
Doporucuji precist tuto doskusi:
http://www.czechdjforum.com-eu.net/view ... 050#p19050
Jeden clovek tam pise o provozu RANE 26z na 150%
http://www.czechdjforum.com-eu.net/view ... 050#p19050
Jeden clovek tam pise o provozu RANE 26z na 150%
-
Návštěvník
Na ethernet ja potřeba utp kabel, který má KROUCENE PÁRY vodičů! Po páráku chodit nebude.safa píše:Da se po paraku takhle poslat i ethernet ?
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo, jak voni ti elektroni zjistí, že nejsou na tobogánu, šprajcnou se a nepřenesou ani bajt 
Zakroucení linky je metoda, jak potlačovat indukované rušení. Pokud dodržíš elektrické vlastnostri dle specifikace a zajistíš ochranu před rušením jinak, můžes signál posílat třeba po kolejích.
http://www.spezial.cz/connectone/bezdra ... ctone.html
Zakroucení linky je metoda, jak potlačovat indukované rušení. Pokud dodržíš elektrické vlastnostri dle specifikace a zajistíš ochranu před rušením jinak, můžes signál posílat třeba po kolejích.
Existuje více zařízení, co se připojují přes wifi na RS-232. Zkušenosti nemám, ale určitě tady poradí.safa píše:XTA nema ethernet port (jen RS485 a RS232) ... a jedinej zpusob jak ji ovadat bezdratove je (nejspis - opravte mne esli se pletu) jejich Walkabout wireless.
http://www.spezial.cz/connectone/bezdra ... ctone.html
Dělám, co mě baví.